0  1  2  3 

Een nieuw soort pijnstiller

Een frappant bericht op Nu.nl vannochtend, dat weer eens bevestigt hoe ongelofelijk droevig het gesteld is met de menselijke diersoort. Deze keer geen liegende politici, kindermisbruikende geestelijken of door geld gedreven vaccinatiecampagnes, vandaag een stukje over pijnstillers. En nee, deze korte beschouwing gaat ook niet over dat andere favoriete onderwerp van mij, de farmaceutische mafia.


Waar het dan wel over gaat? Bankbiljetten. Een onderzoek van Amerikaanse wetenschappers toont aan dat zodra mensen bankbiljetten in hun handen hebben gehad, ze daarna minder pijn voelen. Ja ja. Tuurlijk. Moet u eens even meelezen wat dit onderzoek zo ongeveer inhield:


Onderzoekers van de Universiteit van Minnesota vroegen enkele tientallen mensen om een stapeltje van 80 bankbiljetten door hun vingers te laten glijden. Andere proefpersonen kregen een stapeltje met briefjes van onbedrukt papier in hun handen.Vervolgens moesten alle deelnemers aan het experiment hun handen zo lang mogelijk onderdompelen in een bak met heet water.


De onderzoekers vermoeden dat het vasthouden van geld gevoelens van eigenwaarde en zelfvertrouwen kan oproepen. Uit eerder onderzoek is eveneens gebleken dat mensen met een groot gevoel van eigenwaarde beter in staat zijn om pijn te weerstaan.


Ziet u die laatste paragraaf? Het is dat ik nog niets gegeten heb maar anders had ik mijn beeldscherm weer mogen ontdoen van restjes voedsel, maagwand en zure substanties. Ziet u welke suggestie daar gegeven wordt? Dat geld een gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen kan oproepen. Doe toch fokking normaal, beste wetenschappers. Geld roept naar mijn mening bij heel veel mensen juist een gevoel van hebberigheid op, van graaien, van zoveel mogelijk zo snel als het kan naar je toe trekken. Dat lijkt me dan ook de reden dat mensen hun hebberige vingertjes zonder problemen in gloeiend heet water steken. Dat heeft helemaal niets met gevoelens van eigenwaarde en zelfvertrouwen te maken, maar alles met hebzucht. Tuut Tuut!


U ziet het, lieve lezers, de wereld is gek. Ik ga de plantjes water geven.

Door Anarchiel op 13-04-2010 om 10:50 in Voedsel & Gezondheid 13 reactie(s) | 2044 keer bekeken

Uw commentaar

De RSS-feed van de commentaren op dit topic  

Commentaarpagina 1 van 1

Mee eens, wat een belachelijk onderzoek. Het lijkt me wel redelijk waar wat er staat. Iemand die verwond is en niet zijn verwondingen ziet ervaart minder pijn dan iemand die het wel visualiseert. Dus als je met andere dingen bezig bent (bijvoorbeeld geld, en in je hoofd wat je daar allemaal mee zou kunnen consumeren) dan lijkt het me logisch dat de pijn stimuli minder prominent aanwezig is. Maar dit zou ook gelden als je een mooie vrouw had die je afleid (bij kleine dosissen pijn) of andere ‘positieve’ stimuli.

Als je meer eigenwaarde voelt door geld duidt dat eerder op het ontbreken van eigenwaarde in je zelf. Iemand met veel eigenwaarde is beter in staat veel geld te verdienen (of een bewuste keuze te maken dat niet te doen wink ).


Als ik door de jungle loop en een tijger tegenkom, gaat er een enorme rush adrenaline door mijn aderen. Dan kan ik heel hard rennen en voel ik ook geen pijn.

Deze wetenschappers zouden de leeuw zijn gaan knuffelen (of proefpersonen daarvoor vinden). Daarvan word je superman.

Bingo:Zou het niet hierdoor komen: http://edition.cnn.com/2009/HEALTH/08/14/cocaine.traces.money/index.html

90% van alle bankbiljetten met een laagje coke…

?

Verdooft ook smile


LOL @ Ash

Inderdaad, veel logischer verklaring raspberry


Ach ja, tis natuurlijk weer een manier om te zeggen: Mensen org allemaal dat je zoveel mogelijk geld krijgt, want hoe meer geld je hebt, hoe meer mens je bent.
zum kotzen


Inderdaad een belachelijke conclusie.

Maar, op collectief niveau zou het wel eens kunnen kloppen, al is het verwerpelijk.

Het is de illusie van geld die de mensheid blind en gevoelloos heeft gemaakt voor de pijn en het lijden van anderen. Geld heeft een dikke en vrijwel ondoordringbare eeltlaag gelegd rondom onze ziel.

Geld heeft de functie van meevoelen (pijn) buitenspel gezet. We hebben aan ieder leed, aan iedere pijn, een prijskaartje gehangen. En of we helpen hangt niet meer af van de mate van leed en pijn, maar van de kosten.

We hebben geld boven leed geplaatst, en daarmee zijn we misschien niet ons gevoel kwijtgeraakt, maar we reageren er niet meer naar. We willen mensen best helpen, maar niet als het geld kost.

Dus, geld maakt ongevoelig voor pijn. Maar willen we dat?


Een beurshandeleaar die in een keer een sloot geld binnengrist krijgt in zijn kop een natuurlijk (overgestimuleerd) proces vergelijkbaar met cocainegebruik.

Hij voelt geen pijn. Same shit.

Cacaine is for murderers.


Zou het niet hierdoor komen: http://edition.cnn.com/2009/HEALTH/08/14/cocaine.traces.money/index.html

90% van alle bankbiljetten met een laagje cokeā€¦

?

Verdooft ook

Was precies het eerste waar ik aan moest denken toen ik dit las. Klopt helemaal, de enige manier om te kijken of deze onzin ook daadwerkelijk zo is, is nog meer tijd hier aan verspillen met ongebruikt geld….

P.S. niet alleen de dollar heeft dat, ook de euro heeft voor zo een 70% tot 80% sporen van coke.


Op de een of andere manier moet ik aan wit wassen denken hmmmmmm


De coke op de biljetten was ook het eerste waar ik aan dacht wink


Hahaha wat een onderzoek denk dat deze gasten gewoon voor het onderzoek de coke van het geld zaten te snuiven.


Waar ik het eerst aan denk is dat onderzoekjes als deze vooral vaak worden aangehaald om iets te bewijzen dat voordelig is voor een bepaalde groep. Of dat nu farmaceuten of aluhoedjes zijn, het maakt het er niet duidelijker op.


Ook ik moest direct aan de coke sporen denken.

Maar toch denk ik dat er iets van waarheid inzit. En wel deze: voor geld doen mensen alles. Letterlijk. Voorbeelden hiervoor te over. Denk aan het electroshock-experiment…..over de rooie….fear factor….en zo kan ik nog wel een heel beeldscherm vol (ranzige pulp)programma’s bedenken waarin we mensen dingen zien doen die ze nooit zouden hebben gedaan als daar niet (veel)geld tegenover zou staan…..


Cokesporen, wat een onzin dat je daar iets van zou merken. Gaat meer om de toegekende waarde. Als die er is (massamensprogrammering) is het niet zo gek dat er happie van wordt.


Commentaarpagina 1 van 1U dient ingelogd (Login) te zijn om een opmerking te kunnen plaatsen.Homepage