0  1  2  3 

Het Anarchiel.com jaaroverzicht: drie jaar op weg naar het einde (1)

Het jaar loopt ten einde en deze maand vierden wij reeds het driejarig bestaan van ons blog, tijd voor een overzicht! Aangezien er nooit echt een jaaroverzicht is gemaakt in de vorige jaren pakken we deze keer maar eens drie jaar aan alternatief nieuws-schrijven mee.


Anarchiel.com begon als een verzameling afvalligen van het zaplog, dat geprogrammeerd was door de initiatiefnemer en geestelijk vader Anarchiel. De hete nieuwe site in alternatief nieuwsland opende met het artikel Een wereld zonder overheid? Dit artikel, alsmede haar opvolger Beste Bea zijn drie jaar na dato nog steeds actueel en meer dan het lezen waard.


In den beginne
Schreef Anarchiel zich rot. Ingsoc hielp bij het opbouwen van de site en schreef ook artikelen, echter weet tot op de dag van vandaag (bijna) niemand wij hij (of zij) is. Het blijft verbazen dat hier geen wilde complotten over zijn verschenen. Privacy, en de inmiddels duidelijker wordende inbreuk daarop, voert samen met het stelselmatig diskwalificeren van de overheid de hoofdmoot van de artikelen.


U kunt zich voorstellen dat, wanneer dit geheel plaatsvindt tijdens de economische crisis van 2008, over deze crisis ook artikelen gaan verschijnen. Het moment waarop dit gebeurt is als bijzonder te omschrijven, daar het namelijk een opmaat vormt voor een zeer sombere kijk op de toekomst van de wereld, die tot het verschijnen van dit, en dit artikel nagenoeg nog niet op de site te vinden was.


Mainstream blies nog niet zo hoog van de toren, en als er een draconische ineenstorting van onze huidige samenlevingsstructuur ophanden is, lijkt me dat het vermelden waard. We leven nog.


Halfjaar
Na een halfjaar gaat het prima, de eerste aanzet tot het genereren van usercontent in de vorm van de Kelder wordt gemaakt. De titel die het meekreeg (“sociaal experiment”) dekt de lading van de huidige stortplaats vrij goed, ik kom er in een latere aflevering van het jaaroverzicht op terug. De eerste handelingen betreffende het organiseren van een vrijheidsparade krijgen vorm rond de tijd dat Anarchiel al zijn bezoekers bedankt voor het eerste halfjaar.


Ondertussen werd de site nog wel even ontmaskerd door een gevalletje rood aanlopen van jaloezie. Gelukkig was de redactie de beroerdste niet en plaatste het artikel frontpage, evenals het artikel waarin Anarchiel het wel even netjes opneemt voor de designer in kwestie.


Het design deed zijn werk, meer bezoekers volgden en daarmee ook schrijvers. Hugo, Jim Beame, Guido, Michel, Pieter Stuurman en ondergetekende druppelden binnen om hun bespiegelingen op de wondere wereld waarin wij leven te delen. Hugo vertrok als schrijver na een voor hem te hoog zweefgehalte op de site mee te hebben meegemaakt en FOEI! we gingen ook aan de DRUGS. Op weg naar het einde dan maar?


Hit the road
Het eerste artikel dat ik hier wist te produceren betrof een bespiegeling over het doomsday-programma. Ik had er op dat moment zo’n 5 jaar alternatief nieuwslezen/aluhoedjesmodus/complotteren op zitten en probeerde mijn geest van een theoretisch model te voorzien waarmee ik met al deze nieuwe informatie om kon gaan.


Het eerste doomsday-programma dat op Anarchiel breed uitgemeten werd betrof een(eigenlijk twee) pandemie(ën). Anarchiel opende erg sterk op het onderwerp,  haalde zich daarbij de hoon van een omhooggevallen, rottende vis op zijn hals maar al snel werd het erger.


Run’em on both sides
Waar de mainstream mensen, hier vaak vol lof bezongen als “The Sheeple” naar de dichtstbijzijnde gymzaal konden rennen voor een supersnel ontwikkeld nieuw vaccin tegen deze zeer gevaarlijke ziekte, dat nog niet door een normale klinische testfase van VIJF JAAR heen was geweest, kregen alternatief nieuwsverslaafde bloglezers ook een koekje van eigen deeg. Vrij vertaald: Linksom of Rechtsom, u gaat eraan. Hier en hier nog een paar (enorme) lappen tekst die dit bevestigden, andere pandemie rond dezelfde tijd, same shit different feed.


Het gaat er hard op (check ook zeker de comments). En ook de schrijver van enkele van deze artikelen komt erachter dat, nadat het directe gevaar en de aangekondigde rampdatums weer zijn verstreken, enige bezinning wenselijk is: “De bezinning mijnerzijds is gelegen in het gegeven dat we daadwerkelijk geregeerd worden door Angst.”


En ze komen van twee kanten lijkt het, alternatief nieuws wordt op sommige plekken ook maar door een denktank geproduceerd die dezelfde agenda bezigt als de corporate nieuwsbronnen.


De Mexicaanse griep is een bijzonder moment in de geschiedenis van Anarchiel.com. Voor het eerst vindt een alternatieve angst-feed zijn weg naar de frontpage en hoewel het natuurlijk goed is voor de bezoekersaantallen komen er achteraf geen rectificaties. Die heeft u nu bij deze, de Mexicaanse grap was een grotere grap dan wij ons op dat moment in de tijd konden voorstellen. Zolang we er achteraf maar om kunnen lachen (anders is het ook geen grap natuurlijk). Nu nog wachten op de rectificatie van de mainstream, tot je een ons weegt…


Glazen Bol
Hebben ze die ook op de redactie van Anarchiel.com? Jazeker! Om het eerste deel van het drie-jaar-overzicht toch nog wat positiever af te sluiten kan ik u melden dat dit weblog 100% juist en correct zat bij het voorspellen van de inmiddels compleet ontvouwde OV-chipkaart fail. Duurder, minder privacy, gemakkelijk te hacken…Anarchiel.com heeft het nog zo gezegd. Meer dan twee jaar voor de landelijke invoering, bravo!


to be continued


Uw commentaar

De RSS-feed van de commentaren op dit topic  

Commentaarpagina 1 van 1

De server van deze site is een kathedraal.

Download de inhoud naar uw ipad en u hebt the hitchhikers guide to the universe. Met kritisch commentaar.

Maar dan onoverzichtelijk geordend.


Maar dan onoverzichtelijk geordend.

Helemaal mee eens, zijn daar ideeën voor?  rolleyes

De server van deze site is een kathedraal.

Er zijn er ook die het een sekte noemen… LOL


...of een kudt-conspiracy cool cheese
 

De server van deze site is een kathedraal.

Er zijn stevige fundamenten gelegd in deze tijd van verspreiden van kennis, zoals:
http://www.anarchiel.com/display/het_nieuwe_wereldreligie
http://www.anarchiel.com/display/vier_en_een_halve_eeuw_calvinistische_normen_en_waardenloosheid_iii_de_stri
 
Maar de discussie heeft zich verbreed. Ach hoe meer je weet, des te meer blijkt dat we leven in een omgekeerde wereld. Van staatsschuldincasseringsapparaat tot aftrekpostorgel. De chaosgeschiedenis vol donnerdrama’s en shows-en-spelen-signatuur blijft inspireren!
 
Gelukkig leef ik bij de gratie van voortschrijdend inzicht en omstreken.
Af en toe een portie therapie dan blijft het ook nog eens gezellig.
 
Hulde voor dit bewustwordingsbolwerk excaim


grin op naar 24 december 2012 ,ben erg benieuwd wat er intussen tijd nog op dit blog geplempt wordt. Beslist meer positieve berichten, tips en wat men zoal kan bedenken. wink


Rond die Mexicaanse grap ben ik trouw bezoeker van Anarchiel geworden. Achteraf bezien (wat natuurlijk makkelijk is) sta ik er nog steeds achter dat we de kwestie tot aan de rechtbank gevoerd hebben. Ik denk ook nog steeds dat de blammage van Klink Cs. nadreunt in Den Haag. Alleen het klakkeloos en kritiekloos (her)verspreiden van de Aanklacht tegen Baxter Cs. door Jane Bürgermeister (spoorloos verdwenen)betreur ik achteraf.

Anarchiel.com doet er goed aan om op een positieve manier in te zetten op wat er gedaan kan worden. Want doen is altijd effectiever dan louter bekritiseren.

En laten we elkaar vooral blijven ontmoeten door achter die PC uit te komen. Want “voeding” in live ontmoetingen blijft beter hangen.

Fijne Kerstdagen gewenst allemaal (ook CS/Barracuda)  smile


@Luuk,
ja sorry hoor wat Jane Burgermeister betreft (neem maar de ervaringen van Guido de webmaster van wanttoknow met genoemde Mevrouw).
Welke web-site neemt nu niet ‘iets’ Klakkeloos over? knippen en plakken zonder ‘iets’ te controleren is de Norm op het Web!

Allen Fijne Feestdagen toegewenst en the courage om te spreken en te handelen.


Achteraf bezien (wat natuurlijk makkelijk is) sta ik er nog steeds achter dat we de kwestie tot aan de rechtbank gevoerd hebben. Ik denk ook nog steeds dat de blammage van Klink Cs. nadreunt in Den Haag.


Ik denk dat het hele proces, en ook de rol die alternatieve media daarin hebben gespeeld, uiteindelijk heeft bijgedragen aan een verminderde vaccinatiebereidheid. Dit verdient een compliment.

Een rechtszaak vind ik moeilijker, omdat je via het systeem een resultaat probeert te bereiken tegen het systeem, en die paradox is voor mij nogal lastig te doorgronden.


Een rechtszaak vind ik moeilijker, omdat je via het systeem een resultaat probeert te bereiken tegen het systeem, en die paradox is voor mij nogal lastig te doorgronden.

Als je namelijk eerluk bent dan is dat systeem niet rechtsgeldig, omdat dit het autonomie-recht van de mens schendt.
 
Die confrontatie kan gepleegd worden in de rechtszaal, maar dat is hunnie territorium. Of door het uitroepen/bevestigen van jezelf als autonoom persoon. Maar daar heb je hen dus niet voor nodig. Sterker die elite heeft zichzelf als heerser uitgeroepen. Of ligt het nog genuanceerder? Dat lijkt wel zo want in de Middeleeuwen was die bescherming nodig tegen vijandige stammen. De duistere tijden. Nu het weer lichter wordt (er is nu in tegenstelling tot toen legio kennis beschikbaar) lijkt het me hoog tijd voor wat anders.
Een hele geschiedenis aan ervaring! Goed om te herinneren. Tegeleukertijd een positieve spirit. Maar ook in new0age-land is de misleiding gigantisch. Het heeft er sterk mee te maken waardoor je je laat leiden en inspireren ben ik achtergekomen. Eigen heerser in het Watermantijdperk.

Levelen met jezelf. Autonomie als uitgangspunt = schepper van het eigen leven. Eenheid betekent dan anderen als gelijkwaardig lid van een menselukke familie beschouwe. Daar heb ik http://www.unitynet.nl gelukkig niet voor nodig!  snake


@ Julius en Lenteman:
Mee eens! (daarom is achteraf terugkijken ook zo gemakkelijk).

En het hele vaccinatiegedoe is louter door de alternatieve media op de agenda geplaatst. Dat compliment aan onszelf is meer dan terecht.


En het hele vaccinatiegedoe is louter door de alternatieve media op de agenda geplaatst.

???

Wat ik wel bespeur is overdrijven naar de andere kant: dus dat een vaccinatie-programma bedoeld zou zijn om de bevolking uit te roeien. Volgens mij is die vaccinatie met zware metalen simpelweg weerstand-ondermijnend, waardoor je eerder aan de pilletjes gaat van Godfather Pharma om al die symptomen te bestrijden confused


Kali, ah heb er ook jarenlang liedjes voor gezongen!
http://www.totalbhakti.com/telgu-bhajan.php?play=3071&startPostion=20&lordName=Kali Maa&visit=visit
Zwaai nog eens met je zwaard wink


cool smirk Kali? wat dacht men van Durga wink


Kali, Durga? Of toch liever Mama Mata Hari!
ZELLE.jpg width=500


Commentaarpagina 1 van 1U dient ingelogd (Login) te zijn om een opmerking te kunnen plaatsen.Homepage