0  1  2  3 

Huishoudelijk: geen Anarchiel.com-meetings meer

De laatste paar weken staan voor mij in het teken van enkele flinke knopen doorhakken. Een week of twee geleden heb ik reeds besloten mij niet meer te gaan verbinden aan grootschalige projecten waar ik de afgelopen twee jaar heel erg veel tijd in gestoken heb (maar die qua resultaat nogal nihil bleken) en vandaag is er weer een nieuwe kogel door mijn eigen kerk: het einde aan de Anarchiel.com meetings. Tenminste, mij zult u ze in ieder geval niet meer zien organiseren. Wat meer verduidelijking:


Ik heb het allemaal wel zo’n beetje gezien, als ik heel eerlijk ben. Alhoewel er fantastische en gezellige meetings hebben plaatsgevonden die voor de rest van mijn leven in mijn geheugen geprent staan, hoeft het van mij allemaal niet meer. Ik vermaak me tegenwoordig veel beter op kleinschalige basis (zie bijvoorbeeld de muzikale samenwerkingen waar u hier op de site regelmatig over leest) en heb geen zin meer om krampachtig te proberen om mensen te mobiliseren en bij elkaar te krijgen. Dat was leuk en nuttig zolang het duurde, nu kan het mij absoluut niet meer verblijden of motiveren. Jammer maar helaas.


Mijn conclusie na een kleine twee jaar van heel fanatiek bezig zijn, is dat er simpelweg geen echt draagvlak is voor grote en uiterst noodzakelijke verandering. Althans, op dit moment in ieder geval nog niet. En wat ik ook geconcludeerd heb is dat heel veel mensen die hard roepen om deze broodnodige verandering zodra puntje bij paaltje komt, toch weer kiezen voor de “veilige” weg: het blijven hangen in het keurslijf waarin nagenoeg iedereen op dit moment verblijft. Toch weer kiezen voor de niet-bestaande zekerheid die ingeprent is door decennialange indoctrinatie en conditionering. Toch weer kiezen voor de bekende gang van zaken, met alle dramatische gevolgen die daarbij komen kijken. Wederom: jammer maar helaas.


Er zijn tijden geweest dat ik mij heel erg opwond over het apathische gedrag van het grootste deel van de wereldbevolking maar ook die periode ligt achter mij. Men doet maar. Het is heel eenvoudig om in te zien dat de manier die wij nu hanteren om te verblijven op deze planeet gaat resulteren in een massaal uitsterven van alles dat leeft op deze aardkloot en om in te zien dat de menselijke diersoort zwaar psychisch gestoord is. Daar heb je echt maar een minuut of wat voor nodig om tot die conclusie te komen. Maar ik zie weinig tot geen signalen dat daar ook maar iets aan zal gaan veranderen. Niet op politiek vlak (“we kijken vier jaar vooruit en dat is het”) en als ik heel eerlijk ben, ook niet op maatschappelijk vlak. Natuurlijk broeit er van alles en worden de ogen van steeds meer mensen geopend maar het resulteert telkens in bijna niets. Veel geschreeuw en lucht verplaatsen maar vervolgens wel weer braaf met gebogen hoofd je dagelijkse krankzinnige verplichtingen afwerken. Hoort nou eenmaal zo hè?


En dat maakt ook helemaal niet uit. Echt niet. Blijkbaar is dit de manier waarop dingen gaan en behoren te gaan. Waarschijnlijk is het hele proces dat wij doorstaan deel van onze evolutie als geheel (de planeet + al haar bewoners) en als dat proces uiteindelijk uitmondt in het uitsterven van alles dat op aarde leeft, dan zij dat zo. Misschien zijn we daadwerkelijk wel de kanker die Moeder Aarde teistert, zoals mensen als Siegfried Bok ons vertellen. Misschien is het wel de bedoeling dat wij alles slopen en vernietigen zodat er een nieuwe levenscyclus voor Moeder Aarde ingezet kan worden. Het zou zomaar kunnen. Het lijkt er in ieder geval verdacht veel op.


En wie ben ik dan om mij daar telkens maar weer druk over te gaan maken? Waarom zou ik nog maandelijks mensen bij elkaar gaan proberen te brengen terwijl toch elke keer blijkt dat dat weinig tot geen zin heeft? Op dit weblog is het de laatste weken trouwens ook weer gezellig *kuch* schelden en vloeken richting elkander en dat gebeurt dan ook nog eens door mensen die al heel erg lang op deze webstek verblijven. Totaal kansloos, als u het mij vraagt. Voorspelbaar natuurlijk - we zijn tenslotte mensen -  maar wel heel erg kansloos. We schijnen met zijn allen echt amper iets te leren of mentaal verder te ontwikkelen. Zie als treffend voorbeeld de afgelopen 2000 jaar van breindode slaafsheid die onze soort zo duidelijk typeert. Op sociaal vlak verandert er amper iets. We verkiezen telkens vrijwillig weer slavernij boven vrijheid. En waarom zou ik dat dan proberen te blijven veranderen door middel van het organiseren van meetings? Ik kan mijn tijd dan veel beter besteden aan voor mij nuttige dingen zoals het maken van muziek of het schrijven van artikelen waar ik mijn hele ziel en zaligheid in kwijt kan.


Ik heb een poosje terug (het in dit artikel verwoorde gevoel speelt al wat langer) reeds geprobeerd de boel iets “interactiever” te maken door met het begrip “hangsessies” te komen. Dit was een aanzet om mensen te motiveren zelf met initiatieven voor gelokaliseerde meetings te komen. Nou, dat had ik beter niet kunnen doen. Respons weer nagenoeg nihil. Als het niet op een gouden bordje aangedragen wordt, dan hoeft het schijnbaar niet. En daar gaan we het natuurlijk nooit mee redden, dat is hopelijk duidelijk. Ik ben papa niet. Oftewel: als uw gastheer het niet organiseert, dan gebeurt er niks. Wederom prima, maar dat betekent dus wel het einde van de meetings die door ondergetekende opgezet werden.


Kortom: no hard feelings of wat voor narigheid dan ook, gewoon weer een einde aan een specifiek tijdperkje. Ik blijf gewoon doorschrijven en muziekmaken omdat ik daar zielsgelukkig van word maar het daadwerkelijk organiseren van bijeenkomsten laat ik bij dezen uit mijn takenpakket vallen. Ik moedig iedereen van harte aan om zelf bijeenkomsten te gaan organiseren (die ik dan ook zonder problemen en graag via dit weblog zal promoten) maar ik heb al wel een donkerbruin vermoeden hoe dat precies gaat uitpakken. Al doende leert men tenslotte.


Een heel aangename voortzetting!


Uw commentaar

De RSS-feed van de commentaren op dit topic  

Commentaarpagina 1 van 1

Amen, Anarchiel, my thoughts excactly


Hoi Chiel,

Ik moet zeggen, ik zat hier al een poosje op te wachten. Je kunt niet alles alleen dragen. Je ziet het ook bij Peter Joseph. Hij wil dat mensen zelf stappen ondernemen, maar ondertussen blijft iedereen ademloos in de leegte staren tot hij weer spreekt of een nieuwe film released.

Ik ben daar helaas 1 van. Ik wil heel graag, liefst nu nog, maar ik zit vast in dit systeem. Ik doe mijn best om stap voor stap los te komen uit de greep van deze maatschappij, maar meestal weet ik gewoonweg niet hoe ik de te nemen drempel moet passeren. En dan heb ik ook nog een zoontje waar ik 50% van de week verantwoording voor draag. Doe ik te rigoureus, verlies ik dat dan?

Het zijn wellicht slechte excuses gezien vanuit bepaalde hoeken. Ik bedoel dit verhaal niet als een excuus, enkel voor mezelf om aan te geven dat ik vast zit. En hoe intens ik het ook eens ben met mensen zoals jij of een bijv. een Jacque Fresco, ik kom er niet uit. Of in ieder geval te langzaam.


ik kom er niet uit. Of in ieder geval te langzaam.

Alles op zijn tijd, de haast die gemaakt lijkt te moeten worden is een groteske afleidingsmanoevre volgens mij, in die haast loop je vast.

Vandaar ook zeer begrijpelijk @anarchiel, meetings zullen gewoon blijven ontstaan wanneer nodig lijkt me, en degenen waar ik ben geweest waren allemaal een successtory, pluskudoos daarvoor alvast!


Zo, klaar. Ik ben op tien manieren hiermee begonnen maar wat zijn goede woorden? Ik gooi even een warboel van woorden op tafel. confused

Chiel je moet helemaal doen waar jij gelukkig van wordt. De enige die jouw leven kan leiden ben jij zelf en niemand anders. En daarbij ben jij ook zelf de persoon op wie je de meeste invloed kan uitoefenen. Je kunt hopen anderen te veranderen/beïnvloeden/van informatie te voorzien/te stimuleren/enthousiasmeren, maar uiteindelijk blijft dat de verantwoordelijkheid van de mensen zelf. Volgens mij gebeurt alles op zijn tijd en net zoals je zegt; misschien loopt alles wel gewoon zoals het moet lopen. Ik denk dat mensen door Anarchiel worden aangetrokken omdat ze daarin herkennen wat ze zelf niet (goed) kunnen verwoorden. Een dagelijkse veilige uitlaatklep voor de eigen frustratie (voor mij werkt het althans nogal eens zo, mea culpa). Klinkt dit nog ergens naar?

Afijn, de vraag die wel bij me opkomt als ik je woorden (en de mijne) teruglees: Wat houdt je eigenlijk gaande om deze website sowieso in de lucht te houden? Heb je (nog) een doel voor ogen?


@ H3rm3s

Het enige doel dat ik met deze website heb is het mijzelf kunnen blijven uiten. And that’s it smile


Dat gevoel heb ik al langer. Alles is betrekkelijk en uiteindelijk komt alles goed, in het volgend leven of zo. En wat is dit tijdperk in de onmetelijkheid van het universum, ruimte, dimensies en tijd? Zelfs een zandkorrel is 1.000.000.000 groter dan dit tijdperk in de geschiedenis van deze aarde wink


Aan Anarchiel.

  Welkom bij de club,moe,verbitterd en teleurgesteld. Tuurlijk
een avondje gezellig ouwehoeren,leuk ,fijn ,maar daarna de daad bij het woord voegen,vergeet het maar.Dat kunnen kennelijk alleen metselaars,ha,ha,ha.
  Zodra eigen belangen en zkerheden op het spel staan,vergeet het
maar.Beter is te zeggen,zodra de eigen zelf perceptie op het spel
staat. Dan geven ze niet thuis.Geconditioneerd,zwaar mind controlled.
Een tijdje terug reageerde ik hier,betreffende het ego,het masker.
Was het maar een masker,dat velen dragen,nee het is een blindoek.
  Heb heel wat meegemaakt en droeg mijn souvereiniteit,dus mijn
principele,elementaire ik zou bijna willen zeggen ,mijn god gegeven recht hoog in het vaandel.Heb mijzelf vaak verdedigd tegenover vier.
vijfvoudige kamers,zonder advocaat.Niemand durfde zijn naam te linken aan die van mijn zaak.Zelfs griffiers werden als derde balanghebbende bestempeld en eentje raakte zijn baan daadwerkelijk kwijt,waarom….
hij vulde mijn archief aan,zo van…ohja die brief hoort er ook nog bij….en zie gelijk derde belanghebbende.Dat heb ik nooit kunnen begrijpen,hij ook niet.
  De mensen,willen,durven niet voor zichzelf op te komen.Misschien,
ooit,als er maar een schaap over de dam is.Voor jezelf opkomen is kennelijk heel moeilijk,of beter nog wordt moeilijk gemaakt en is bijna maatschappelijk onacceptabel.Maar om met ze allen een oorlog ingetrokken worden en vechten voor de elite is een heldendaad,een gunst bijna.
  Ze komen niet voor zichzelf op.Ze zullen liever jou op de brandstappel laten affakkelen,niet wetende dat ze zelf ook aan de beurt komen,dan….ookal is het maar voor een keer na te denken.
  Kwalijk nemen is voor kleine kinderen,gevangen in hun ego,fear mongering gaat door,stres,werkdruk,angst,baan kwijt huur achterstand.
Mogelijk een scheiding,waar armoede is,komt ruzie binnen en gaat liefde de deur uit.
  Bijf net als ik in een stand by mode.net als een tv of computer of zoiets.Blijf in winterslaap,net als kikkers in de sahara,decennia lang in de opgedroogde klei,een paar druppeltjes voor de stortvloed en ze
komen naar boven,manifesteren zichzelf,wetende dat de regentijd is begonnen,al denken velen van niet.
  Maar voorlopig is het schaak ,niet zoals ik laatst zei,schaakmat
nee,.......of het wordt pat of we zetten ze mat.

  Ik hoop je middels dit schrijven een hart onder de riem gestoken te hebben.Wees….......stand by…........(heel klein geschreven) me.
Ik ben ook…...........stand by,,,,,,,,,,,(vul zelf in ).

  P,S,    Haal dit bericht na 24 uur weg.


Anarchiel, ik herken dit. Been there, done that! Het spelletje: verzuip ze niet, maar leer ze ook niet zwemmen, resulteert in angstig watertrappelen… Angst is een slechte, doch sterke raadgever.

Vier jaar geleden stond ik waar jij nu staat, toch ook een beetje teleurgesteld. Ik zei toen: Over 5 jaar kijk ik nog wel eens voor een nieuwe poging.. Nog een jaar te gaan en zie.. er is nog niet veel veranderd. De bio-massa zapt nog steeds van soap naar soap..

Ga vooral met jezelf aan de gang, heeft mij ook goed gedaan…


Poehhh…. Dat is nogal….
Zo waar dat je gelijk hebt in wat je voelt en zegt, wil ik toch benadrukken dat ik er van genoten heb, bedankt daarvoor kiss

Bij de bovenstaande reacties kan ik me best aansluiten;
Net als Rico, zit ik ook vast in het systeem en net als Hermes kan ik er ook nogal een warboel van maken, om iets proberen uit te leggen en het erg prettig vinden om dan iets te lezen van een ander wat ik niet uitgelegd krijg! Ik weet in ieder geval zeker, dat het bij vele iets heeft gebracht, die meetings, en nog veel gaat brengen, van wat nu nog niet zichtbaar is wink


Hallo allemaal,
Sinds kort ben ik lid van deze club, en ik verbaas mij een beetje,hoe er naar elkaar toe wordt gesproken.De artikelen die hier geplaatst worden spreken mij in zekere mate aan,vandaar dat ik lid ben geworden. Dat mensen geen slaaf van de maatschappij wil zijn, daar heb ik volledig begrip voor, ook ik wil dat niet. Maar soms ben je ertoe gedwongen.En moet je in een keurslijf lopen. Vertel mij in elk geval, hoe ik mijn baan op kan geven, en mijn 2 dochters kan laten studeren, hoe houd ik een dak boven mijn hoofd, en hoe betaal ik mijn vaste lasten rekeningen.

En dat er mensen vanaf de zijlijn staan te schreeuwen, dat hou je toch. Ze zeggen niet voor niks de beste stuurlui staan aan wal.
Wat dan ook inhoud, dat men elkaar hier met respect behoord toe te spreken, en geen gevloek en gescheld.

We zijn tenslotte volwassen dacht ik zo.
Voor een aantal mensen zal het jammer zijn dat er geen meetings meer georganiseerd worden, maar dat kunnen ze dan zelf regelen als de behoefte daartoe is. En inderdaad Anarchiel jij bent niet de papa van deze club, maar een gewone moderator die hier iets moois probeert neer te zetten. Het is erg jammer dat je bent teleur gesteld.
Ik denk dat een heleboel mensen zich dat niet bewust waren.

Maar je hebt je gal gespuugd en ik hop dat het je heeft opgelucht.

Met vriendelijke groet Morgane


Jammer, want ik vond de meetings altijd erg aangenaam.

Maar ik zie ook steeds helderder dat het op dit moment zinloos is om mensen te willen mobiliseren. En eigenlijk wil ik dat ook helemaal niet.

Het is altijd gemakkelijker om anderen uit te leggen hoe ze het moeten doen, dan om zelf de volledige verantwoordelijkheid voor het eigen leven te nemen. Daarom heb ik me ook teruggetrokken uit alle overlegorganen, actiecommissies etc.

Eerst bij mezelf maar eens kijken in hoeverre deprogrammering haalbaar is. Uiteraard wel begeleid door het opschrijven van observaties, maar ik wil proberen dat te doen zonder te oordelen, en al helemaal zonder enige vorm van advies uit te brengen. Of dat gaat lukken is natuurlijk een tweede.


@anarchiel , mag ik je bedanken voor de reis die je tot nu toe heb medegedeeld, tot dit punt heeft deze omgeving mij veel geleerd op het gebied van zelfontwikkeling, en hoop dat deze trant zich nog tijden door zal zetten.

alle moeite die jij er in hebt gestoken heb ik vaak gewaardeerd gezien, en ondanks dat ik niet echt een actief lid bent, heb ik deze inzet ook altijd al gewaardeerd. ondanks dat ik nog niet naar een meeting ben gekomen, heb ik hier wel veel goeds van gezien!

deze stap zat er overigens al aan te komen. hoe hard een mens ook probeert, er zal altijd vooruitgang zijn, ook al mag het voor sommigen niet zo lijken.

wat ik hier grotendeels probeer duidelijk te maken is dat ik je hartelijk wil bedanken voor hetgene wat je hebt gedaan, dankzij jou heb ik vele mogelijkheden gekregen om verder te kijken, hier heb ik ook veel aan gehad!

moge de rest van uwe activiteiten vol plezier zijn en blijf ten volste genieten van wat je hebt.

ik weet dat jij nu een klein gedeelte laat vallen, maar ik wou dit even zeggen, BEDANKT.

liefde en respect naar allen!


Damn, ik heb nog geen party weten te bereiken. Jammer.

Wat ik wel denk: had je revolutie verwacht? Is het ontmoeten van gelijkgestemden niet al een mijlpaal?

Ik bood vorig jaar aan een meeting te organiseren in Maastricht. Dat was weer te ver en gaf meteen gedoe over slaapplaatsen. Survivors! Maar goed, afstand en kosten zijn ook mijn probleem.

Chiel, ik herken veel in je gedrag en ervaringen. Ik heb ook wereldverbeterende dingen georganiseerd en tref mezelf alleen in de voorhoede, jonglerend met teveel hooi op de vork. Ik ben een multitasker. Concept, vormgeving, content, technische infra. Heel erg vermoeiend. Zeker als je dan weigert de absolute controle te nemen… tja anarchisten.

Het is demotiverend. Ik heb het een tijd geleden aan de kant geschoven. Niet veel later ben ik deze site dan weer van commentaar gaan voorzien. Ik vind dat nuttig. En het is een goede site.

Ik denk dat jouw (en mijn) zwak is dat we de kracht van de activiteiten onderschatten. Op deze punten komt nooit dat terug wat je er in steekt. De intentie is groots maar het vlees beklemt. 

keep the faith.


Mooie allemaal,

ook al haalt het niets uit, het doet van alles. Niets doet ertoe en toch is het belangrijk. Vanuit je gevoel geef je en doe je wat goed voor je is, waardoor het ook goed is voor een ander, want jij weet; jij bent ik.

Probeer te leven zonder verwachtingen, niet omdat je niet teleurgesteld wilt worden, maar om de ander volledig vrij te laten in zijn/haar zijn. Wees een inspiratiebron, maar laat die ander dat voor zichzelf bepalen, met mooie inspiraties zal er langzaam een olievlekeffect onstaan (kijk hier maar eens; http://www.earth-matters.nl/98/617/blijvend-actueel/validation.html).

We zullen altijd blijven mieten, al was het maar hier, gezellig bij anarchiel.com. De tijd zal komen dat je blij bent dat je al bewust was (wordt) omdat je in die tijd je zelf, maar vooral anderen kunt helpen.

Bedenk dat de meeste mensen simpelweg niet weten, onvoldoende zijn geïnformeerd en ‘vast’ zitten in het systeem wat ze voor volledig waar aannemen. Er wordt goed voor ze gezorgd, goed genoeg om onwetend te blijven. neem ze dat niet kwalijk, jij wist ooit ook niet beter. Inspireer hen, zonder verwachtingen grin, wordt niet boos dat ze het niet meteen snappen of willen snappen, jij had ook je eigen weg, zo hebben zij die ook. Geef omdat je wilt geven, onbaatzuchtig, zonder iets terug te verlangen, ontvang oprecht, zonder gevoel van schuld. Deze twee kunnen nooit zonder elkaar… Het geven zit besloten in het ontvangen.

In lak’esch, we meet again.


ik doe het zelf ook ik zeg ook tegen bepaalde mensen dat we het niet langer moeten pikken en de bek open moeten trekken maar vervolgens zit ik s`avonds achter de computer of gooi kaarten en doe niks om de maatschappij te helpen ik hou eigenwijs vol dat wat je uitzend ook terug krijgt, ik denk dat ik me goed gedraag en daardoor ook goede dingen op het pad tegen kom….........geluk zit in de kleinen dingen tuurlijk gooi ik ook rotzooi weg en ja ik werk ook ik tank ook…........maar ik ben al gelukkig dus waarom zou ik iets veranderen? de meesten streven naar een steeds beter beeld tegen over anderen <van kijk mij nou kijk eens wat ik heb ben je niet jalours>
de kunst is om een beter beeld tegenover jezelf te scheppen pas dan snap je anderen ook al staat je het niet aan,ze hebben alleen zich zelf er mee


“You may remember the story of how the devil and a friend of his were walking down the street, when they saw ahead of them a man stoop down and pick up something from the ground, look at it, and put it away in his pocket.  The friend said to the devil, “What did that man pick up?”  “He picked up a piece of Truth”, said the devil.  “That is a very bad business for you, then”, said his friend.  “Oh, not at all,” the devil replied, “I am going to let them organize it.””      J. Krishnamurti


“Doodeng om te bedenken dat alles wat ik voor ogen heb ook daadwerkelijk gebeurt. Nee dank u, doe mij maar kaas en worst.”


Ik snap jouw standpunt, Chiel. Jammer dat de meetings tot een einde komen, ik heb het er erg naar mijn zin gehad. Natuurlijk zeker omdat de eerst meeting waar ik was (op 2 mei in Utrecht) tot een hele bijzondere ontmoeting voor mij heeft geleid en mijn leven behoorlijk veranderd heeft wink. Dat alleen al maakt dat ik de meetings nooit meer zal vergeten. Ik ben blij dat ik allerlei nieuwe mensen heb ontmoet en op een gelijkwaardig niveau van gedachten heb kunnen wisselen.

Het heeft mij op een idee gebracht, hou de site van argusoog.org maar in de gaten smile.

Allemaal bedankt!
Jessica


@ Escogido,

+++

@ jandle

Probeer te leven zonder verwachtingen

Ik begin dit ook steeds meer te beseffen. Verwachtingen en doelen leiden maar al te gemakkelijk tot het corrumperen van het eigen geweten. Omdat het de aandacht op een toekomstig punt vestigt, werkt het bewustzijnvernauwend.

Wanneer je de dingen die je doet met oprechtheid, zuivere intentie en volledige aandacht doet, kan de uitkomst niet anders dan maximaal zijn. Dan heb je helemaal geen vooraf gesteld doel nodig.


@Anarchiel,

Ik begrijp je volkomen maar vind het erg jammer dat je dit besluit heb genomen. Ik ga zeker nadenken over een mogelijke locatie en ik hoop dat anderen dat ook gaan doen. Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen…
Ik denk dat ik namens een ieder spreek als ik zeg dat je vanzelfsprekend ten alle tijden meer dan welkom bent.

Tot op heden heb ik alle meetings bijgewoond en ik kan rustig stellen dat het me enorm heeft geholpen in mijn persoonlijke groei en de kijk op de wereld. Ik heb zeer interessante en lieve mensen leren kennen waar ik nog regelmatig contact mee heb.

Bovendien heb ik dankzij de meetings de liefde van mijn leven gevonden; Maud.

Vanzelfsprekend blijf ik je werk volgen en wil via deze weg m’n bewondering uitspreken voor niet alleen je werk maar ook voor jou als persoon .

Ik wil je sowieso bij deze uitnodigen om eens naar het zuiden des lands te komen!

met respectvolle groet, Patrick.


einde meetings…  Neeeeee !

Ik kan mijn tijd dan veel beter besteden aan voor mij nuttige dingen zoals het maken van muziek of het schrijven van artikelen waar ik mijn hele ziel en zaligheid in kwijt kan.

JAAAAA ! een pak van mn hart.

Dames en Heren, is er animo voor een meeting de 1e zondag van Februari 2011? Maasbree of all places is dan gereed voor jullie komst, Wilders en de Koningin zijn alvast uitgesloten van deelname! Iedereen is welkom mits ze in de wereldstad Maasbree (of Venlo) kunnen geraken. Voor diegenen die zin hebben is er de mogelijkheid iets op camera vast te leggen hiervan ga ik een docu achtig probeerseltje maken, niets verplicht, anoniem kan ook. Slaapplaatsen kunnen geregeld worden! U zijt allen welkome. tzt meer info

Keep the site alive tongue laugh


Ha! Dus jij hebt ook de liefde van je leven ontmoet bij een anarchielmeeting :D, Patrick. Leuk, dat is mij dus ook overkomen.


Jammer, succes, bedankt.

Jammer van de Meetings, al geeft :

Laten we niet vergeten dat we nog steeds met elkaar kunnen afspreken, al zal dat dan meer onder de noemer ‘hangsessie’ vallen.

dit dan weer hoop.

Ben zelf maar 1 x op een meeting geweest en die was van september, daar ik zelf ook niet altijd kon, en daar afstanden toch een rol spelen, heb ik ook wel eens voorgesteld om bekend te maken uit welke regio de leden komen, ook kan dit met het kengetal gebeuren dus bv 011 regio hasselt, 0495 regio weert, dit kan onderlinge kontakten ten goede komen.

Jammer dat een revolutie niet kan, alles moet evalueren, 2 systemen langs elkaar dat zou wel moeten kunnen lukken.

Succes,
Met het graag doen van de invulling van de “vrijetijd” die door het vrijkomen van deze taak ontstaat.

Bedankt,
Voor de mooie uren, dagen die gegeven zijn en nog steeds gegeven worden.


Anarchiel

ik begrijp goed wat je zegt, ben het ook met je eens,
succes in ieder geval.


muziekje…

I Tjing - 23. Po / de Versplintering
i_ching_23_po_tn.jpg
De donkere lijnen hebben bijna de top bereikt en staan op het punt ook de laatste vaste en lichte lijn ten val te brengen door de vernietigende invloed die ze op haar uitoefenen. Het lage, donkere bestrijdt het edele, sterke niet rechtstreeks, maar holt het ongemerkt gaandeweg uit, zodat het ten slotte ineenstort.
Het teken stelt het beeld van een huis voor. De bovenste lijn is het dak. En daar het dak nu versplinterd wordt, stort het huis in elkaar. Het teken hoort bij de negende maand (augustus-september). De Yin-kracht dringt met steeds groter geweld naar voren en is op het punt de Yang-kracht geheel te verdringen. Lees hier verder.
Dag Jandle, ongeschoolde, Jim B, Anarchiel zelf en al die anderen met een goede inborst die deze site zo kleurrijk bevolken!


De gereserveerde datum van 7 november op Emma blijft gewoon staan! En net als de vorige keren zorg ik voor de koffie, etc. Het maken van een collectepotje kan er nog wel bij.

Dus Chiel, als jij het gewoon op de site wilt aankondigen met de bekende poll er bij, dan houden we het gezellige hangen er gewoon in.
Veel te leuk om mee te stoppen, toch? cool smile


@Luuk,

Fijn dat we 7 november weer in utrecht terecht kunnen. See you there!  wink


DOORstarten!!

denk dat deze site kan doorbrekelen nar een grauter publik.
Een grote bak achtergrond-informatie!!

wat betreft AKTIE: we staan aan het begin.
Zoals inderdaad terecht wordt gezegd:
de massa begint het nog maar net te voelen!

voor wie zich wel aangesproken voelt:
kom mee een andere boodschap laten horen

23 oktober:
http://www.rekeningretour.nu/
PRATEN in het OPENBAAR: vliegeren, mensen ontmoeten en voeden

http://promootjeprotest.nl/2010/08/de-protest-marathon-2011/
http://www.plakkaattraktaat.blogspot.com
vampire


@ Lord Onehoop:
De link met de VN is eenvoudig: in het pand is ook de oude bibliotheek van de Unesco gevestigd en ik ben daar de bibliothecaris, annex bestuurslid van het Unesco voorlichtingscentrum (what’s in a name).

Ik kan hier over mijn functioneren niet teveel zeggen; Google onthoudt alles. Maar wil daar 7 november “live” best iets meer van zeggen. Al denk ik dat je het wel een beetje raden kunt, als je hoort waar ik zoal mee bezig ben.

Zuiver praktisch heb ik eigenlijk niet de indruk dat de ruimtes van onze meeting doordrenkt zijn van een VN-doctrine. En zoals je op de website (http://www.emmacentrum.nl) kunt lezen, draaien we helemaal zonder subsidie, dus noch de VN, Unesco, Rockefellers, the Gatesfoundation of enig Nederlands ministerie betalen of schenken ons iets.

Meer toelichting uiteraard op 7 november onder een bakje koffie wink


Wat ook meespeelt is dat we om te kunnen leven 5 dagen in de week moeten werken.

Daarnaast is het een criem om met het openbaar vervoer ergens te komen. Het zijn tenslotte wel de alternatieven die toch eens komen kijken op z’n bijeenkomst.


Is er niet een site waarbij mensen de vragen kunnen stellen, beantwoorden, oplossen over dit soort zaken? Slimme oplossingen (zoals bijv. dat project om groente te kweken in je raamkozijn), maar ook juridische know how? Misschien sla ik de plank vreselijk mis, maar mijn gevoel is nu dat dit soort dingen erg verspreid over de diverse sites zijn.

Ik bedoel, we weten allemaal waar we ongeveer naar toe willen. Daar kun je genoeg over schrijven, films maken en filosoferen. Wat ik vaak mis is hoe kun je pogen daar te komen.

Voorbeeld, er werd ooit ergens geroepen dat je moet proberen om van het elektra net te stappen. Prima, ik ga zoeken en vind wind molentjes voor in je tuin. Ik vind ook dat die dingen veel te weinig stroom leveren om zelfs maar mijn huishouden van warm water te voorzien. Iemand die wat creatiever is, of er in ieder geval verder mee is zou mij op de juiste weg kunnen helpen. In plaats van een vermogen uitgeven en een tuin vol wind molens.

Een verzamelbank/community van dit soort zaken. Hoe kan ik?

Wellicht is het er gewoon en praat ik onzin… smile


@ Luuk

Zoals ik reeds aangaf: ik blijf assisteren en faciliteren maar met het organiseren is het over. Dus: ik zal een week voordat het 7 november is gewoon weer een poll en een aankondiging plaatsen, al wil ik je dan wel verzoeken er een mooie naam voor te gaan verzinnen, anders kondigt het zo moeilijk aan wink

@ Rico

We hebben daarmee ooit een aanzet gemaakt in onze Bibliotheek, maar dat kan natuurlijk veel beter. Ga ik es even hard over nadenken.


Jammer :( dat dit gestopt is.
Ik heb pas een paar weken geleden deze site ontdekt en was van plan op één van de volgende bijeenkomsten lang te komen.


Wat blijft zijn herinneringen aan datgene dat wel is gebeurd. Vele malen krachtiger dan wat niet gebeurt.

Het faciliteren van een ervaring heeft zijn uitwerking al gehad. Klein of groot, de beleving vindt zijn weg wel als een zaadje dat is geplant.

Er zijn zaden die snel tot een grote bloem leiden, een bijna direct resultaat. Sommige zaden hebben een grote hoeveelheid tijd nodig om te wortelen en tot ontwikkeling te komen. Deze zaden vormen uiteindelijk de mooiste en krachtigste bloemen. Zo vast geworteld dat wanneer het veld gemaaid wordt deze overblijven.

Dank voor het zaaien en ik hoop dat je tussen al het onkruid die bloemen mag zien groeien.


Jammer :( dat dit gestopt is.
Ik heb pas een paar weken geleden deze site ontdekt en was van plan op één van de volgende bijeenkomsten lang te komen.

De meeting van 7 november in utrecht gaat gewoon door.

De gereserveerde datum van 7 november op Emma blijft gewoon staan! En net als de vorige keren zorg ik voor de koffie, etc. Het maken van een collectepotje kan er nog wel bij.


Ik heb geen recht van spreken, en doe het ook maar niet.

Muziekje?
Er zijn zaden die snel tot een grote bloem leiden, een bijna direct resultaat. Sommige zaden hebben een grote hoeveelheid tijd nodig om te wortelen en tot ontwikkeling te komen. Deze zaden vormen uiteindelijk de mooiste en krachtigste bloemen. Zo vast geworteld dat wanneer het veld gemaaid wordt deze overblijven..

Een andere weg willen wij met zijn allen niet, of anders komt de pharma-. gen-, of hormonen maffia in werking.


@ Johnj goed idee ik doe alvast mee ! groet stijn 077, voorheen stijn raspberry


Bedankt Stijn


Hi Anarchiel,

Ik las je bericht from the heart en begrijp je gevoelens van teleurstelling. Ik besluit te reageren omdat je jezelf enorm tekort doet! - wat mij betreft.

Ik vroeg - en kreeg ook antwoord, hierdoor kwam ik in een totaal andere realiteit dan waar ik voorheen in verkeerde. Het voelde aan of ik helemaal alleen dingen zag die niemand zag / aanvoelde / voorzag. Kort gezegd; ik begon te twijfelen aan mijn semi-motto: niet ik ben gek maar de rest is gek grin(plat, maar werkt wel - voor mij). Maar goed… daar vond ik o.a. jouw site op internet. Vol met informatie, opinies en een paar juwelen van artikelen over echte vrijheid!!.

Je weet niets over/van mij. Ik heb mij totaal niet geprofileerd maar… voor mij voelde het als een soort geestverwantschap. Met veel mensen op Anarchiel voel ik een connectie, verwantschap. En hierin schuilt wellicht een revolutie. Door het delen van gedachtengoed / informatie overstijg je opleiding, uiterlijk, status of wat dan ook!

De meetingen waren voor mij in een te vroeg stadium omdat ik mij afvroeg of ik niet op mijn andere kwalificaties beoordeeld zou worden buiten mijn gedachtengoed. Ondanks dat ik met een prangende vraag zat aanhangende gedwongen vaccinaties als WHO noodtoestand uitroept - ik ben niet gegaan. Wordt ik toch persoonlijk; ik ben een meisje met een communicatie opleiding en o.a. moeder van drie superdochters. Misschien heb ik kasten vol merkkleren, groot huis en een chihuahua. Misschien zit ik in het bestuur van de hockeyclub en scouting, wat dan ook??? Misschien is dit alles deel van mijn realiteit, dit is mijn kleine wereldje waarin ik functioneer. Wellicht is jouw realiteit anders? Ik hoop het want ondanks een volgens mij wereld van verschillen is er DE overeenkomst: IK deel de opvatting over ECHTE vrijheid!!!

Ik ben wakker! maar niet alleen IK. Er wordt gepraat - overal. En nee… niet over kut-tv (stoute mama), maar over zaken die toe doen, zaken die jij ook bespreekt. Vaccinaties, controles, vrijheden, rechten, plichten, kwaliteit onderwijs.. wat dan ook. !!!

Blijf schrijven!! Als de tijd rijp is overstijgen wij (en wie is er nou niet een “minderheid” tegenwoordig - uiterlijk, innerlijk of met deviant gedrag - alle verschillen. YEAH!! wij zijn allemaal vrije mensen, geen slaven!!! 

Brother in spirit - ik ga nu eten koken voor de meiden (ja - vegetarisch), douchen, verhaaltje, etc., etc.
DANK voor jouw site, voor jouw inzet. Weet… je bent niet alleen!!!
Es


@ Esye

Wow. Ik heb een rood hoofd smile Hartelijk bedankt voor je mooie woorden en ik kan je verzekeren dat ik ook zeker blijf schrijven en datgene wat ik als onrecht beschouw zal blijven aanstippen maar ik ga dus niet meer bijeenkomsten organiseren. Zelf zal ik zeker nog mensen blijven bezoeken en bij mij thuis uitnodigen maar ik ga dus niet meer de eeuwige organisator uithangen. Dat voelt simpelweg niet goed meer en is voor mij nu iets dat uit mensen zelf moet gaan komen. Wat gelukkig ook al gebeurt, als je het commentaar onder dit topic doorleest smile

Het is ook goed mogelijk dat, zodra er dingen georganiseerd worden door andere mensen dan ikzelf, ik wel ineens zin krijg om langs te droppen. Het zou zomaar kunnen smile Maar in ieder geval blijven we op deze site gewoon doen wat we nu al bijna twee jaar doen smile No worries! En nogmaals dank voor je reactie!


@Chiel

hehehe, komt me bekend voor met al die meeting @ de fabriek, goed dat je een knoop hebt doorgehakt! Ben er ook erg blij mee, dat in de ekodorp groep Ekosofia veel mensen zitten die elkaar aanvullen in kracht en zo elkaar versterken. Het kan dus wel wink

Hopelijk zijn er echter wel mensen die nu het stokje overnemen, want zo’n maandelijkse meeting is zo geregeld/georganiseerd…


@ Anarchiel

Ik begrijp en herken je teleurstelling maar al te goed. Het is dan ook prima om dit besluit te nemen.

Ik denk zelf dat iedereen uiteindelijk ook wilt wat jij wilt. Alleen is niet iedereen daar echt klaar voor. Iedereen heeft zn eigen tempo met alles, dus ook met bepaalde stappen zetten, dingen afronden, inzichten krijgen, bewuster worden, jezelf ontwikkelen ect ect.

Met de tijd zal iedereen die stap kunnen nemen voor zichzelf, daar ben ik van overtuigd.

En net zoals mensen de tijd nodig hebben om al deze dingen te integreren heeft Moeder Aarde ook de tijd nodig om haarzelf de hernieuwen. Ik geloof dan ook niet dat wij uitsterven, integendeel. Dit gaat allemaal niet over een nacht ijs, onmogelijk. Je ziet duidelijke veranderingen op Moeder Aarde, en dit zal alleen maar toenemen.

Miss is het de tijd nog niet om bepaalde stappen te nemen en moeten we met zn alleen nog even geduld hebben? Ook dit zou zomaar kunnen.

Houd het vuur warm! Dat doe ik ook!


Liefde en Licht!

grin


S-ActivistNotDirty.gif


ik ben nog nooit bij een meeting geweest, en reageer ook niet erg veel hier. Maar ik hou de zaak wel in de gaten, ben een trouwe “lurker”. Vanuit dat perspectief wil ik Chiel toch even wat respect toe betuigen voor zijn inzet en onverwoestbare drang tot vrijheid. Vroeg of laat zullen de resultaten zich groots openbaren, daar ben ik van overtuigd. Keep up the good work.


Mogelijk was het te vroeg, Chiel.
De tijd voor verandering (de 9e periode) begint april 2011 t/m oktober 2011.
zie: Ian Xel Lungold - Carl Calleman

Tot dan


Voor iedere verandering in de tijd, waren er voorlopers…..
Het is niet te vroeg, het heeft al verandering gebracht….
Laat het deeg langzaam rijzen, totdat het groot genoeg is, om af gebakken te worden!  wink


@ Anarchiel;
Nog ff n.a.v. je verzoek om voor 7 november met een goede naam te komen voor de nieuwe meeting (“omdat het anders zo lastig aankondigen is”).

Zullen we het maar gewoon noemen wat het nog steeds is. Een Anarchielmeeting? (Dat .com mag er wat mij betreft wel af, als er niemand bijzonder aan gehecht is).

Verder zou ik er voor willen pleiten het gegeven iets eerder dan een week vooraf aan te kondigen. Ik weet namenlijk niet hoeveel bezoekers jouw boodschap blindelings aan nemen en niet alle reacties doorlezen (en dus nog steeds in de veronderstelling zijn dat er geen meeting meer komt).


@ Luuk

Komt voor mekaar. Gooi ik volgende week een aankondiging en poll online. Mocht ik nog meer voor je kunnen betekenen, roep!


Of we noemen het gewoon een Anarchiemeeting wink.

Ik was me trouwens niet bewust dat de meetings georganiseerd werden om dingen te organiseren. Ik kwam gewoon voor de gezelligheid wink


of eigenleiderbijeenkomstigheid: maar wanneer question  excaim  question  excaim  question  excaim


Commentaarpagina 1 van 1U dient ingelogd (Login) te zijn om een opmerking te kunnen plaatsen.Homepage