0  1  2  3 

Tot ziens!

Het lag stiekem al een tikkeltje in de lijn der verwachting – voor mijzelf althans – en na een nachtje afwegen van enkele punten is het voor mij in kannen en kruiken: ik stop niet alleen met het organiseren van meetings en zaken als protesten maar ook met het actief bijdragen aan dit weblog. De voornaamste reden hiervoor is dat ik simpelweg niet meer kan verzinnen hoe ik mijn boodschap nog op andere manieren kan verwoorden en daardoor tegenwoordig eigenlijk slechts mezelf veelvuldig aan het herhalen ben.


In totaal heb ik in twee jaar een kleine 1000 frontpage-artikelen en in totaal bijna 2500 creaties – met schrijfsels voor de Stortplaats/Bibliotheek meegerekend – het licht doen zien. Dat lijkt me voldoende. Ik kan simpelweg niet meer verzinnen welke aspecten ik nog niet toegelicht heb en het oeverloos herhalen van dezelfde informatie in een net iets ander jasje, dat gaat ook vervelen. Niet alleen voor mij om te schrijven, maar vast ook voor u om te lezen.


Ik blijf op de achtergrond als facilitator wel actief: schrijvers kunnen mij gewoon zoals altijd stukken mailen die ik dan omvorm tot HTML-versie en vervolgens online zet en voor zaken als het promoveren van Stortplaats-artikelen naar de frontpage zet ik mij ook nog vol overgave in. Daarbij zal ik het technische beheer van de site blijven doen en er daarmee dus voor blijven zorgen dat dit platform benaderbaar blijft.


Ik stel voor dat we van Anarchiel.com nog meer een “open-source platform” maken (“Anarchie met de L van liefde”?) waarbij de content voortaan nog veel meer van de bezoekers vandaan komt. Plemp uw schrijfsels in de Stortplaats en zodra er genoeg animo voor is (dat blijkt meestal vrij spoedig uit de commentaren onder een artikel) verschijnt uw creatie op de frontpage. Zodoende blijft dit weblog een sociale en informatieve functie behouden en kunnen gelijkgestemden elkaar hier blijven vinden.


Ik ga mij weer bezighouden met nieuwe en frisse projecten waar ik mij vol overgave in kan storten om er zodoende hopelijk wederom wat moois van te maken. Een aantal van die ideeën speelt zich af op internet maar er is zoveel meer leuks en moois op deze aardkloot te vinden, waardoor ik mijzelf ook niet slechts tot dit digitale medium wil beperken. The sky is the limit.


Aangezien bloed wel altijd kruipt waar het niet gaan kan is dit stukje zoals de titel al suggereert geen “vaarwel” maar voorlopig wel een “tot ziens”. Ik heb een prachtige tijd gehad en de kleine twee jaar dat ik mij met dit weblog bezig heb gehouden zijn de meest leerzame jaren van mijn hele leven geweest. Ik wil iedereen die deze site bezoekt of bezocht hier hartelijk voor bedanken, ook de mensen die mij het licht in de ogen niet gunnen of Anarchiel.com al jarenlang op allerlei manieren aanpakken. Zonder al die verschillende aspecten en visies had ik nou eenmaal nooit zoveel geleerd als nu het geval is geweest.


Kusjes, knuffels en bedankt voor twee hele mooie jaren!

Door Anarchiel op 20-10-2010 om 12:00 in Huishoudelijk 58 reactie(s) | 3046 keer bekeken

Uw commentaar

De RSS-feed van de commentaren op dit topic  

Commentaarpagina 1 van 1

Heel spijtig :(

Voor mij waren/zijn je schrijfsels toch wel een groot voorbeeld. Ik hoop in de nabije toekomst toch nog veel van je te lezen.

Succes met wat je allemaal gaat doen!


Heel jammer, maar erg bedankt voor alle verhalen.
Ook ik hoop in de toekomst toch nog een en ander van je te horen.

Succes.


*Gaat even staan*
*Klapt*

Mag best even een staande ovatie uit smile

Op naar nog mooiere tijden Chiel!

Tot snel!

<3


’ The transience of the things you most
  cherish can inspire you to search for
something that cannot be taken from you’.

succes met alles.


Jij ook heel erg bedankt voor je prima artikelen Anarchiel. Gelukkig blijf je op de achtergrond nog een beetje ruimschoots voor je kindje zorgen, dan is er voor mij wat meer tijd toutes (zal niet helemaal lukken) van je artikelen te lezen. 
cool smile


@chiel

Mijn complimenten voor je productiviteit!


Beste anarchiel.
Veel succes in de toekomst en als ik je ergens mee van dienst kan zijn dan weet je me te vinden.
Voorlopig ben ik nog te boos om te stoppen en ga ik nog wat actiever bezig.
Ik verbaas me niets als onze wegen elkaar nog eens kruisen maar veel geluk met “je nieuwe leven “.


cool smirk
Toto ziens, we zullen je missen downer


Waarlijk een groot verlies, maar begrijpelijk.

Toch verwacht ik (of is het wishful thinking?) dat je het opschrijven van je gedachten niet zult kunnen laten en dat we je hier weer gaan terugzien.

Ik heb in de afgelopen 10 maanden (sindsdien bezoek ik deze stek) echt ongelofelijk veel geleerd. Mijn dank is daarom groot.

Succes met alle projecten en zonder twijfel tot ziens!


Respect Chiel! En bedankt voor alles!

Het is duidelijk nu. En voor alle bezoekers hopelijk ook. We hebben gewoon te maken met een overheid die niet het beste met ons voor heeft. De overheid is niet open en wil dat ook absoluut niet zijn (als de overheid of koningshuis zelf een verdachte rol speelt). Daarnaast hebben we ook te maken hebben met een reguliere media (tv, kranten en diverse grote bekende internetsites, ook wel mainstreammedia genoemd) die de overheid hierin blijven steunen. Thanks Chiel en succes met de nieuwe en frisse projecten!

(Na alle artikelen van Anar(Chiel) toch wat meer bewijs voor bovenstaande nodig? Een paar jaar geleden geloofde ik niet dat wij een overheid hebben die niet het beste met ons voor heeft en ging ik ook zoek naar bewijzen. Ik zocht naar een specifiek onderwerp en kwam op iets simpels terecht namelijk: Geimpregneerd hout. Dat scheen nog gevaarlijker te zijn dan asbest. Vol ongeloof natuurlijk want de overheid laat mensen hier gewoon mee en op spelen en mee werken enz enz. Maar na het plaatsen van een aardige rij aan bewijzen is het mij en vele anderen duidelijk met betrekking tot onze overheid: Als er een onderwerp is waarin de overheid of koningshuis zelf een verdachte rol speelt dan is het zwijgen, zwijgen en nog eens zwijgen. Of je krijgt onzinnige antwoorden affijn ‘geniet’ zelf maar eens mee: http://www.hetechtenieuws.org/bewijzen-gif.php )


Een geweldige prestatie om 2 jaar lang voluit te gaan in deze tak van sport.
Dank voor de rit zover en heel veel succes met de nieuwe uitdagingen. Ben benieuwd.
En dat anarchielpuntnl ( com! COM! COM!!!) nog lang in de lucht mag blijven. Lang genoeg in elk geval wink.

Hulde!

apllaus.gif


Jammer maar geheel begrijpelijk.

Je schrijfsels hadden soms meer energie dan een kolencentrale kan leveren en dat zal gemist worden. De boodschap blijft levend ondanks welverdiende rust voor de boodschapper, ‘t is je meer dan gegund.

Veel succes met je nieuwe projecten en dank voor het creëren en in stand houden van een podiumplaats voor gezond verstand.


Ok lator!

Bedankt voor al je passie tot nu toe en ik ga je bedanken voor de passie die komen gaat!

Open platvorm? Nice!Dat zouden er meer moeten doen, vind ik. Waarom niet 2? 1 platvorm de Anarchiel redactie, tabblad nr 2, de bezoekers…

    ‘En’  ipv   ‘Of’
En het tabblad “The Protocol”


Even geen woorden…Ja, dat is jammer, maar ja je zegt ‘tot ziens’ en daar reken ik dan ook op, want zoals je zelf zegt ‘bloed kruipt waar het niet gaan kan’ cheese


Toch verwacht ik (of is het wishful thinking?) dat je het opschrijven van je gedachten niet zult kunnen laten en dat we je hier weer gaan terugzien.

Die gedachte ging ook meteen door me heen. wink

En Chiel. Gewoon doen wat je wil doen. Maak je leven een reflectie van wat je wil hoe de wereld er uit komt te zien. Dat is mijn motto geworden.

en let u vooral op het applaus wink


JoOo begin het net leuk te vinne hieroOo

voor de site is het denk ook handig als er een rubriek komt
‘voor beginners/nieuwelingen’ die dan kennis kunnen maken met wat anarchisme wel/niet is ipv alleen maar rond te dolen rolleyes


Respect Chiel. Volg je hart en doe datgene wat jou gelukkig maakt.
Ook ik hoop nog veel van je te lezen.
En idd; het bloed kruipt waar het niet gaan kan.
Ook ik heb je de afgelopen 10 maanden intensief gevolgd en voor mij geld hetzelfde als voor vele anderen; ik heb inmens veel kennis en vrienden gevonden via dit medium!

Dank hiervoor!

Het ga je goed…
Voorspelbaar. Binnenkort Anarchiel.com te koop voor de hoogst biedende?  kiss


Toch verwacht ik (of is het wishful thinking?) dat je het opschrijven van je gedachten niet zult kunnen laten en dat we je hier weer gaan terugzien.
Bedankt voor je inzet! Ik las je artikelen altijd met interesse! Je bent min of meer een voorbeeld, en ik vind het dan ook zeer spijtig dat je besloten hebt er mee te kappen. Maar aan de andere kant je weerlegt goed waarom je het besloten hebt.

Nogmaals Bedankt!


http://www.youtube.com/watch?v=RVSOxYBdI3k&hl=nl&fs=1"> http://www.youtube.com/watch?v=RVSOxYBdI3k&hl=nl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">
oeps…


*Gaat even staan*
*Klapt*


Voorspelbaar. Binnenkort Anarchiel.com te koop voor de hoogst biedende? 

Goed idee zeg. Misschien kunnen we de site aan Unilever verkopen of zo…

LOL


overgave is best wel bloeddorstig of is het bloedorstig(matisch)

wie zal he zeggen ...

tijd ruimte energie ~ informatie
beweegt zich in pur-dis-mis-nu dominanties ...
waar iedere dominantie de andere bestrijdt

quite simple status quo of the dynamics enriching 1 party and declining the other one or the vice versa way to percept

tja, waarom Eng’els als he Ollands ken ...

Frau Holle schijnt de naamgever te zijn voor Holland en dus niet Holzland of een andere varianth(em).

Ach, of je hier nu schrijft of in de electronisch superhighway van de noosfeer maakt ook ei-gen-lijk niet meer uit ...

dus we nemen geen afscheid, wij transformeren naar andere gesprekssferen waar de frequentie communiceert ... (tot G’ODD)_

C U lathor alligathor wink


Jammer dat je deze stap zet Chiel.
Toch begrijp ik ‘m. Je viel idd wat herhaling, maar mijns inziens bepaald niet storend hoor. Heb je schrijfstijl altijd erg vermakelijk gevonden.
Heb je al eens geëxpirimenteerd met artikelen schrijven in ‘stroomtaal’ (ff google-en)? Misschien geeft dat je wel wat nieuwe inspiratie. Richt je aandacht bijv. eens volledig op de positieve gevolgen die alle overheids’terreur’ teweeg kan brengen. Denk bijv. aan het groeiende bewustzijn bij burgers.
Misschien heb je iets aan de woorden van Einstein: “You cannot solve problems with the same level of consciousness that created them.” In combinatie met de belangrijkste kosmische wet: “Daar waar je je aandacht op vestigd, daarvan wordt je je bewust.”, hoop ik dat er bij je wat lampjes gaan branden.

Het allerbeste en tot ziens (binnenkort).


Ik vroeg me al 1,5 jaar af waar je 2 jaar lang de energie vandaan haalde om steeds maar weer stukjes te schrijven met soortgelijke lading…


*stilte*

Bedankt AnarChiel!


Nog iets ter inspiratie (?), jij hebt mij iig geïnspireerd wink*ovatie, gevolgd door stilte*


Chiel, blijf gewoon af en toe nog schrijven, maar dan over andere dingen dan je ergernis en droefheid over zaken in de wereld / Nederland, die volkomen scheef gaan door domheid en/of boosaardigheid. Ik moet toegeven dat ik je stukjes inderdaad vaak niet uitlas de laatste tijd… een paar keer de woorden “kansloos” of (ver)nederlandje en ik weet het wel weer; heb geen zin om deelachtig te worden aan dezelfde woede, minachting of droefenis. Tja, ik begrijp je ook wel, je schrijft gewoon graag en goed. Dus is het een prettige manier om je af te reageren. Maar misschien is het voor jou ook beter om je niet zo op negatieve dingen te richten… enfin, dat lag ook aan je besluit ten grondslag!

Maar ga weer eens wat schrijven over geestverruimende middelen of zo! Via de salvia kwam ik voor het eerst op anarchiel.com terecht. (Ondertussen heb ik het nog steeds niet gebruikt.)

Ik reken op een psychonautische bijdrage binnen een maand of twee!

Een fijne, positieve tijd!


Where you invest your love you invest your life.
Blijf alsjeblieft dat geweten volgen.


Ben benieuwd wat je nu gaat doen ...


Het ga je goed kerel, bedankt voor alle inspiratie. Ik heb altijd erg van je stukjes en met name de rants mogen genieten.

*Gaat ook even staan*
*Klapt mee met de rest*

Hopelijk tot ziens

Nu ga ik snel naar de psycholoog terug wink

  wink


Ik zou eigenlijk niet weten wat ik hier op kan zeggen of reageren, als alleen, Tot Ziens wink

Zoals het een ware Tweeling betaamt, zult gij continu nieuwe dingen willen ontdekken en proberen, altijd maar nieuwsgierig naar het volgende, hop en hop en hop, denkende dat je het uiteindelijk wel vindt, maar de reisjes zijn de kadootjes waar je je vervulling uit haalt, niet het doel….
Van de ene Tweeling naar de andere, veel plezier met de tripjes in het leven, doe het met net zoveel overgave als dat je met dit blog hebt gedaan….


Gefeliciteerd Chiel,

Als kado krijg je even een verhaal uit het hart van mij.

Je hebt fase 1 achter de rug. Het opbouwen (en invullen) van een platform wat op zijn eigen poten kan staan. Fase anarchiel.com 2.0 is aangebroken, je publiek en de mensen om je heen moeten nu het stokje overnemen.

Ik heb op vrijspreker iets geschreven over blogs die vrijheid hoog het vaandel hebben (het non-agressie principe) moeten samenwerken. Er kwam zojuist ene Astrid een link plaatsen bij dat topic. Het verwees naar een stuk waar gezegd werd dat je de Nederlandse Alex Jones bent. Volgens mij weet je niet waarvoor hij staat schreef ze erbij.
Raar verhaal, als je al de Nederlandse Alex Jones zou zijn is dat een groot compliment. Ik luister al jaren naar infowars, en hoewel ik het niet altijd eens met AJ ben, weet ik een ding zeker: die man voegt de daad bij het woord. Net als jou. Dat merkte ik vorig jaar al door je support bij het pandbrigade verhaal (en de razendsnelle vertaling van mijn telefoongesprek). Toen je je ook nog eens de organisatie van de eerste vrijheidsparade ging bezig houden wist ik het zeker. Dergelijke uitingen met dergelijke boodschappen zijn ongekend in Nederland.

De les die je geleerd hebt moet je doorgeven aan je publiek. Alleen artikelen schrijven is niet voldoende. Je moet het schrijvers platform deels ombuigen naar een actie platform. Het gaat daarbij om de structuur en niet de invulling. Geef je publiek de tools om zelfs acties op te zetten, geef ze een tool om goed met elkaar te communiceren. Uit die gedachte is ook het FIOT project geboren (althans geboren, het hoofdje is net te zien). Lees die posts daarover op vrijspreker eens door. Het is mijn overtuiging dat als je op een soort wiki 2.0 manier te werk gaat, je doelen stelt (kan van een flyer actie, tot de machten direct proberen te korten, smart geformuleerd), je veel kan bereiken. Check bijv hoe downsizedc in elkaar steekt. Blogs moeten een dergelijke structuur voor hun publiek maken, zodat het publiek zelf aan de slag kan, resultaten ziet, en niet gefrustreerd raakt. In andere woorden, je moet ze niet alleen artikeltjes laten insturen, maar ook een soort projectmanagement structuur voor ze achterlaten.

Volgens mij hangt er iets in de lucht in de blogospere trouwens. Ik zag recentelijk nog een zelfde type post die jij hier maakt van iemand anders. Gisteraaf heb ik even door je oude artikelen gescand. Een paar uur terug, nog voor ik deze post zag, sprak ik met iemand om wat frustratie en drang tot verbetering te bespreken.

De macht moet naar de burger, de internetter die eindelijk mag spreken. Niet de macht over anderen, maar de macht over zichzelf. Dat dat ook gebeuren is naar mijn inziens onvermijdelijk binnen 10 tot 20 jaar. Ik bijt me, naast me normale productieve leven, er in iedergeval in vast,

Veel succes met je nieuwe rol.

Devidas

PS: laat je aub niet gek maken door een stel (calvinistische kop maaiveld fetisjisten) knuppeltjes. Je bijdragen zijn postief geweest voor een hoop mensen, waaronder mij.


Mooi stierenpoep zeg!

Dan ga ik maar weer ” Oh oh Cherso” kijken.  smirk

(Ik ga nog liever dood, maar goed…)

Bedankt voor het verwoorden wat ik (vaak) denk, maar niet zo mooi beschrijven kan.


Broeder! Wat zeg je nu? Ach, het zat er wel een beetje aan te komen.

Ik betoon mijn diepste respect voor je vuur. Ruim een jaar geleden heb ik besloten dat ik het waard vond me aan deze site te committeren. Ik kon niet anders. Wat ik zie is oprecht, uit het hart, geschreven.

Er zijn sites die ik regelmatig lees. Soms plaats ik een comment. Maar Anarchiel is een andere zaak. Het is de enige echte webstek. Ik pink een traan weg.

Naast de stukken die je hebt geschreven ook mijn compliment voor het faciliteren van de extra’s als de stortplaats.

Ook mijn dank aan iedereen die de site graag bezoekt. Jullie voegen allemaal mooie dingen toe.

De inhoud is misschien zwaar maar Anarchiel heeft mij vreugde gebracht. Het heeft zichzelf bewezen. Anarchisten zijn betrokken mensen met een interesse voor alles en meer en vooral de medemens.

Applaus voor Anarchiel.
En voor jezelf.

We laten dit vuurtje branden.Hé Chiel, er is hierboven al zoveel gezegd. Sluit mij volledig bij bovenstaande complimenteuze reacties aan.

Ik zou 7 november graag met jou en Fischli het glas heffen en proosten op the unlimited sky en al het moois wat daar ongetwijfeld weer uit voort gaat komen.  cool smile
(hou je van “champagne” question )


@Anarchiel

Je had wel een ander plaatje naast je artikel kunnen zetten.

@Michiel aka rclorocpćesionhrumorcpḿorciuhlrwuo

Dan maken we er toch nog maar een feestje van.Haha! Bijna belachelijk hoe jullie je hier als schapen gedragen: de baas zegt wat en jullie scharen je KEURIG achter zijn besluit!
“Het moest er een keer van komen” en dat soort BULLSHIT.

Michiel man, je moet niet zo piepen!
IK pik dit niet.

Je gedraagt je nou net als de free masons: ZIJ stichten iets, zoals de USA of zo,  en daarom vinden ze ook dat ze met hetzelfde recht het weer kunnen afbreken ook!

Hee man, zo makkelijk kom je er niet vanaf.
Je kunt niet een club om je heen starten en dan, als iedereen een beetje op stoom komt zeggen: ik heb geen zin meer!
Dan MAAK je maar zin, zoals mijn ouders vroeger zeiden.

En je hoeft niet bang te zijn voor herhalingen, want er gebeurt letterlijk elke dag wel weer iets wat je maag doet omdraaien.

Jij blijft dus gewoon hier schrijven, maar beperkt je tot 1 a 2 kritische stukken per week en voor de rest laat je maar weten wat voor positieve ervaringen je ‘op deze aardkloot’ beleeft.

Je mag het best wat rustiger aandoen maar de stekker eruit trekken is not done.


He Chiel ... betekend dat Nu dat we Zelf weer moeten gaan nadenken en ondernemen ? Lol

Tot zover enorm bedankt voor al het moois dat er uit je geest heeft mogen ontspruiten, en dat met ons wilde delen, het heeft gewerkt als zaaigoed, dat met de nodige aandacht en een goede ondergrond met veel Licht en Liefde tot verdere groei en bloei zal komen !

Je bent voor mij een mooie ziel, heb genoten van je schrijfsels grin

Nu je mogelijk iets meer vrijheid krijgt,  uhh bedoel natuurlijk meer vrije tijd, zin om wat met een micro Korg synthesizer/vocoder te stoeien ?

Dan kunnen we wellicht een carnavalshit maken, dat spreekt kennelijk meer aan bij de massa aka Henk en Gerda , Sterretje, Joker en Barbie, ja toch.. ! niet dan ?

Tot gauw !

Namasté


Joehoee.. Cherso!

Ehh goede morgen. wink


oh oh


Morelio,

Yoh Broh U houd van haags, check ff Haagse sjonnie

http://skoften.net/index/video/haagse_sjonnie


hehe, ja die ken ik wel. Ergens vind ik dit wel veel mooier dan Sterretje, Joker, Barbie en meer van die Jokers.
De wereld blijft je verbazen hoor en de mens nog wel het meest.

Maareh moet jij niet slapen?

  wink


@Uitgeburgerd II

Als je zo begaan bent met deze site dan moet je inmiddels ook begrijpen dat echte vrijheid iets is wat je zelf moet maken. Dat het gaat om doen wat JIJ leuk vindt. Elke dag, elk uur. Dat JIJ op ELK moment een keuze kan maken en dat alles gewoon een simpele keuze is. Dat JIJ moet LEIDEN in plaats van volgen. Een “leider” valt weg en je stelt je direct op als hulpeloze volgeling en roept schande? Iemand anders moet blijkbaar dingen voor je oplossen of zeggen die jij niet kan? Dat lijkt me stug. Mensen zijn beter dan dat.

Als je het dan zo erg vindt. Wat ga JIJ doen om het “gat” te vullen? Dat is wat je je zou moeten afvragen smile

Ik denk dat je je beter bezig kunt gaan houden met de content die inmiddels op deze site staat. Lees het allemaal nog eens zou ik zeggen. Zo veel food for thought. Geen noodzaak bij herhaling.

Begin dan met dit artikel. Dan kan je ook lezen dat de site gewoon door blijft draaien. De plug gaat er net zo ver uit als deze community hem er uit gaat trekken.

It’s up to you, it’s up to all of us smile


Goh Chiel ik lees dit bericht nu pas. Ik zie veel oude stomp om me heen momenteel de handdoek gooien [incl, mijzelf] Ook ik ben het allemaal een beetje zat. Ik wens je het beste voor de toekomst kerel, je hebt gedaan wat je kon.


Ik krijg niet het idee dat iemand het hier beu is, incluis Michiel, maar dat er nieuwe uitdagingen liggen….
Er is een tijd van zaaien en een tijd van oogsten, maar in de tussentijd moet het groeien en kun je andere dingen doen!

@ Uitgeburgerd II

Ik kan je reactie op 2 manieren lezen/interpreteren, dus ga ik van de door mij geïnterpreteerde positieve versie uit wink
Je staat in dit leven echt voor jezelf, alles wat je doet is voor jezelf… (mits het een ander niet schaadt, al weten we dat vaak niet)!
Ik geloof niet dat Michiel vatbaar is, voor goedbedoelde, omgekeerde psychologie en deze club ook niet…
Wat Spijkerkonijn al zegt; Het is tijd dat het stokje wordt overgenomen en wie, wat,waar en wanneer, maakt niets uit. cool smile


Bedankt chiel! Heb er van genoten!


@ allen

Hartelijk dank voor de mooie woorden. Heb er zelfs een flink brok van in mijn keel gekregen. Om even kort op wat zaken in te gaan: ik blijf zeker schrijven aangezien ik al bloggende ontdekt heb dat ik dat enorm leuk vind alleen wil ik af van de beperkte kooi waarbinnen ik nu altijd schreef. Er is zoveel meer en er is ook zoveel moois om over te schrijven, waardoor het negatieve dat door mij altijd voorrang verleend kreeg, wat naar de achtergrond kan gaan verdwijnen.

En er zijn veel meer vormen om mijzelf in te uiten. Ik heb mijn hele muziekverleden een aantal jaren terug eigenlijk - en geheel onterecht - als eindig beschouwd, terwijl ik muziek “stiekem” een van de allermooiste uitingsvormen vind. De vibe van “vroeger” is nu ook weer helemaal teruggekeerd en ik kan nu wederom enorm genieten van urenlang op een gitaar spelen of twee dagen lang als een freak aan opnames in Cubase werken. En ik geef nu zelfs gitaar/muziekles raspberry Dat wordt dus zeker een aspect dat ik veel meer ga benadrukken. Free music for all:)

En natuurlijk - hoe kan het ook anders met een nerdobsessie die al zo’n vijfentwintig jaar duurt - zal ik mij weer storten op het ontwikkelen van nieuwe online creaties en het helpen van andere mensen die ook iets willen opzetten. Het blijft fantastisch om wat in mekaar te flansen en datgene dan opgepikt (of niet natuurlijk) te zien worden door bezoekers. Wat er precies allemaal in de koker zit gaat u vanzelf merken. Ik ga mij er in ieder geval uitstekend mee vermaken en daar gaat het tenslotte om tijdens onze levens hier op deze aardkloot.

En ja, er zal ook vast weer es wat van mij op dit weblog verschijnen. Dat kan haast niet missen. Alleen zal dit in verhouding zeer sporadisch worden. Ik ben wel gewoon elke dag op het weblog te vinden als een participerende bezoeker die gewoon commentaar geeft en de boel toevallig technisch gezien in de gaten houdt. Mailen richting het adres dat op de contactpagina staat kan ook gewoon en u krijgt dan ook net zoals altijd antwoord. Het grote verschil: er zal nu veel meer uit uzelf moeten gaan komen smile Precies zoals onder andere Spijkerkonijn zegt. Ik heb de aanzet gegeven, nu is het tijd voor ieder voor zich om de schouders eronder te zetten.

We zullen zien smile


Beste Anarchiel,

Dank voor deze website en de manier waarop je een goede groep om je heen hebt verzameld. Ook de organisatie van de maandelijkse bijeenkomsten kwam op jou neer. Ik ben daar nooit bij geweest, want in mijn budget zit geen reisgeld. Maar jullie mogen gerust een keer naar mij toe komen.

Ik woon in Zeeland, vooral in de zomer is het hier een waar paradijs. Ik zou een lijst kunnen maken van alle kampeer-gelegenheden in de omgeving van het dorp. Voor mijn huis staat een muziektent, kom dus gerust een keer spelen. Dan is het feest op de Ring! Als ik op tijd weet wanneer, dan kan ik de vergunning regelen.

Misschien dus tot ziens, en zo niet: het ga je goed!  kiss


Beste Chiel,

Waar je, denk ik, tegen aan loopt is dat je kunt blijven waarschuwen en wakker schudden maar dat het er toch niet in wil lijken te gaan bij de meeste mensen. Het probleem zit hem in het feit dat iedereen het gevoel heeft alles (nog) te kunnen verliezen en, feitelijk is dat ook zo, het systeem zit overal diep met zijn tentakels in vergroeid en als je niet meewerkt wordt alles wat je denkt te bezitten je afgenomen. Ik denk dat vrijheid ook dan pas kan beginnen, als je niets te verliezen hebt. Maar ja, wie is dezer dagen bereidt alle (schijn)zekerheid op te geven voor een abstract begrip als vrijheid?

Tijd iig voor jou om je constructief bezig te gaan met de kennis die je in de afgelopen jaren hebt opgedaan in plaats van benoemen van de ziekte-symptomen van deze vermaledijde, knotsgekke wereld. Wel jammer want je bent een goede schrijver en ik heb je publicaties op dit blog ook altijd graag gelezen.

Succes


Beste Chiel,

Op de eerste plaats grote dank voor alle moeite die je gedaan hebt en nog zal doen voor deze site, ook al is het in mindere mate.

Mijn vertraagde reactie heeft meerdere redenen, één daarvan is dat het me best zwaar valt… Maar om het niet te melancholisch te maken wil ik liever benadrukken, wat het voor een positieve kracht heeft, wat jij hier (en iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen) hebt neergezet.

De kar-trekker Chiel van Anarchiel, met “een visie” die bij de meeste bezoekers hier duidelijk is geworden door; een liefdevolle hand met respect jegens iedereen zelfs de “vals gemaakte/geworden hondjes”. 

Respect Chiel en waar jij je pijlen van Liefde ook heen knalt, ik heb er vertrouwen in, al kap je helemaal met deze site, je hebt iets neergezet dat mijn inziens vele een inzicht heeft doen geven waar de beste scholing nog heel veel van kan leren.

Kortom super bedankt en wat je ook doet, blijf het alsjeblieft doen met dat hart van goud! (maar dat doe je wel wink)

u meDemens


Thirty-Eight

Why scurry about looking for the truth? It vibrates in every thing and every not-thing, right off the tip of your nose. Can you be still and see it in the mountain? the pine tree? yourself? Don’t imagine that you’ll discover it by accumulating more knowledge. Knowledge creates doubt, and doubt makes you ravenous for more knowledge. You can’t get full eating this way. The wise person dines on something more subtle: He eats the understanding that the named was born from the unnamed, that all being flows from non- being, that the describable world emanates from an indescribable source. He finds this subtle truth inside his own self, and becomes completely content. So who can be still and watch the chess game of the world? The foolish are always making impulsive moves, but the wise know that victory and defeat are decided by something more subtle. They see that something perfect exists before any move is made. This subtle perfection deteriorates when artificial actions are taken, so be content not to disturb the peace. Remain quiet. Discover the harmony in your own being. Embrace it. If you can do this, you will gain everything, and the world will become healthy again. If you can’t, you will be lost in the shadows forever. 

Hua Hu Ching


Hold on to the dream..
Soms moet je afstand nemen. Net als met een schilderij. Als je er steeds met je neus tegenaanzit om de details te schilderen zie je het hele beeld niet meer.

Je blijft werken aan dezelfde beperkte stukjes die je ziet en zo ben je al snel het geheel kwijt; dat waar je uiteindelijk aan begonnen bent.

Gooi je kwast in de ring en neem de stappen naar achteren. Neem er een stoel bij en bekijk het geheel eens door een ander paar ogen…
want soms was iets al af en had je het zelf alleen nog niet door
  smile


@ Spijkerkonijn en mogelijk aan meerdere: Michiel en ik hebben deels een vergelijkbaar leven met dit verschil dat ik nogal wat ouder ben.
Ik ben muzikant geweest en daarna ICT-er.

Wat NIET wil zeggen wijzer of beter, ik vind Michiel nogal een betere schrijver en wellicht speelt hij me op gitaar volledig van de sokken.

Het is geen kwestie van dat ik niet vrij ben, of niet vrij denk oid. Ik ben eerder een alfa mannetje dan een volger.

Misschien is het JUIST wel zo dat als je zo in je vel zit de kwaliteiten van een ander kunt en durft te benoemen.

Ik heb het hele muzikanten en ICT circus wel meegemaakt. Been there, done that, got the T-shirt zeg maar. In dat opzicht denk ik Michiel ook wel te begrijpen. Maar ik en ook hij, weet dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ook al stop je even met muziek: dat blijft door je hoofd spoken. ICT eveneens, hoewel in mindere mate. Ik zelf ben geen schrijver, maar als je dat bent: dat blijft spoken.

DUS.. Michiel zal een KEUS moeten maken in zijn tijdverdeling.
Das wat anders dan zeggen: ik doe geen meetings meer, ik doe niet meer schrijven, want daarmee doet hij zichzelf geweld aan ‘wat niet klopt’.

Dat is waarom ik zei: niet zo piepen.

Michiel heeft even een momentje voor zichzelf nodig en daar kan ik me alles bij voorstellen. He’s living life to the max.

En af en toe moet je even terugschakelen. En bij twijfel niet inhalen.


@Spin: even iets duidelijk stellen: ik vergelijk me als persoon niet met Michiel. Ik zeg alleen dat we ongeveer hetzelfde -vak/beroep/activiteiten-hoe je het noemen wilt-  hebben uitgevoerd en daarmee ook weer vrijwillig gestopt zijn.
Ik ben het wel met je eens dat ik misschien iets te haastig voor eigen parochie heb gepreekt. Maar verder zou ik niet weten waarom ik teleurgesteld of zelfs boos zou zijn- of moeten zijn?

Verder zijn mijn eerdere berichten vooral een *contrast*: omdat iedereen zo meeging/meeleefde met de mededeling van Michiel,
had ik zoiets van: dit doe ik eens anders.

En muziek/schrijven is iets: ook al stop je daar een tijdje mee, het blijft wel in je hoofd spoken en vroeg of laat komt het toch weer terug. En DAT is nou net een van de dingen die hier al dan niet sublimaal gepromoot worden: doe wat je LEUK vind, waar je hart ligt.
Vind je zelf (terug). DAAR gaat het hier nou namelijk net om in dit forum: we worden continu van koers gejaagd en buiten onszelf gezet. Overheden en consorten ‘leren’ ons continu dat er allemaal dingen belangrijker zijn dan zelfontwikkelijng.

Wel, dit forum is opgezet vanuit een innerlijke drive, omdat Michiel dat nodig vond en het ook kan. Het is (dus) jammer dat hij de stekker in dit deel van die innerlijke drive trekt.


That’s all.


dyn009_original_1131_1218_pjpeg_2545572_f306f01c2e5c9e54cbb290a1f025705f.jpg


Commentaarpagina 1 van 1U dient ingelogd (Login) te zijn om een opmerking te kunnen plaatsen.Homepage