WAT IS EEN NNAFO?!
Welk een titel, leg eens uit! Iets nieuw noemen wat niet werkelijk nieuw is, vind ik nep. In ‘new-age’ is er vaak sprake van dezelfde oude dogma’s (INHOUD) in een nieuwere mooiklinkende VORM. Dit is vaak zeer populair, het ‘resoneert’ bij een hoop mensen (met de al bestaande oude programmeringen bedoel ik dan) en feitelijk hoef je niet werkelijk te veranderen. Het blijft dan meestal het aloude naleefverhaal. Wat ook regelmatuig voorkomt is omflipping: het oude dogma vervangen door het tegendeel, maar ook als dogma. In dit artikel ga ik er een aantal opsommen met commentaart.


Lees meer...
Door Gastschrijver op 08-12-2014 om 20:01 in Moeder natuur
24 reactie(s) en 2431 keer bekeken
Nieuw in de Stortplaats

Ondertussen op het forum

Deel 3 van : MINDCONTROL TECHNOLOGIE: De (politieke) bedoelingen, de (technische) middelen, en de gevolgen


Lees meer...
Door Eheu op 07-12-2014 om 01:04 in Politiek, Corporatisme & Religie
29 reactie(s) en 1410 keer bekeken

Deel 2 van:
MINDCONTROL TECHNOLOGIE: De (politieke) bedoelingen, de (technische) middelen, en de gevolgen


Lees meer...
Door Eheu op 07-12-2014 om 00:33 in Politiek, Corporatisme & Religie
5 reactie(s) en 410 keer bekeken

“Macht leidt tot corruptie, en absolutie macht leidt tot absolute corruptie” (Lord Acton in een brief aan Bischop Mandell Creighton, 1887).


“Het is onvermijdelijk dat in de ogen van onze kinderen duidelijk zal zijn dat we met al onze pogingen onze vrijheid te behouden, we haar juist vernietigd hebben. Het enorme apparaat dat we in het geheim ontwikkeld hebben om de middelen en bedoelingen van onze vijanden zichtbaar te maken, bleek tenslotte enkel onze eigen intenties en doelen te verwarren; en het machtige leger dat we in het geheim hebben opgezet met het oog op onze doelen, raakte al snel vertrikt in haar eigen ziekelijke fantasieën, met alle desastreuze gevolgen van dien voor zowel henzelf als voor ons, zo blijkt, - uiteindelijk”

– Malcolm Muggeridge, 1966


Als er ooit iets is geweest dat absolute macht kan verschaffen, dan is het MINDCONTOL TECHNOLOGIE: daarover gaat dit artikel.


Lees meer...
Door Eheu op 06-12-2014 om 23:23 in Politiek, Corporatisme & Religie
12 reactie(s) en 840 keer bekeken

Zowat iedereen vindt zichzelf de maat der dingen. Kortom: geweldig. Dit strekt zich uit in concentrische ringen rond het ego. Ook geweldig zijn de eigen familie, voetbalclub, stad, aan deze kant van de rivieren, vlag, land, continent, huidskleur en halfrond. En als de aliens landen dan zal dit nog een tijd “de beste planeet” blijven. In de discussie “beste universum”, in de ruimste zin van het begrip, zijn we al een tijd verzeild.


Het succes van Europa is vooral te danken aan bomen. Het is een zeer veelzijdige resource. Redelijk duurzaam en goed te bewerken constructiemateriaal. Fruit en noten. Maar belangrijker is dat het brandbaar is. Een boom is als een vat olie. Als je ernaar kijkt met opposable thumbs dan is het energie en plastic. Anders is een boom slechts the high ground.


Het ding in de fik steken levert hetzelfde op: the high ground. Een enorm strategisch voordeel. Energie in makkelijk te consumeren eenheden. Eens was Europa een groot woud.


Lees meer...
Door DGGD op 01-12-2014 om 01:22 in Actualiteiten
13 reactie(s) en 2586 keer bekeken

In eerdere artikelen heb ik de vormgeving van het vernietigde WTC in verband gebracht met enkele andere dramatische gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis. Dit is mogelijk omdat er een methodische opzet is. Er is een repeterende orde te vinden in de schijnbaar chaotische situaties.


9/11 en de moord op Kennedy, bijvoorbeeld, zijn twee verschillende fenomenen. De overeenkomst is dat de gebeurtenissen op een gelijk schema zijn geordend, in landschappelijke inrichting. Dit conceptueel fundament is een pijl. Een vector. Een richting. Deze pijl heeft een aantal specifieke kenmerken. Er kan zo iets gezegd worden over de betekenis, de functie, van deze richting.


De pijl is een voorstelling van de tijd. Verleden, heden, toekomst. Het gaat voorwaarts en opwaarts. Deze aspecten zijn weergegeven met attributen, op de pijl. Er zijn meer attributen. Zoals de dramatische gebeurtenissen erop. De vector is een verhaallijn en tijdslijn, kan worden afgeleid.


Lees meer...

Men zou in de politieke links-rechts verhouding een vorm van polarisatie kunnen zien. Zwart/wit-denken is een kwaliteit die ik vooral toeschrijf aan de cognitie op de rechterflank. Dit is daarmee wat de linkerzijde tegenover zich treft. Polarisatie versus nuancering. Hoeveel standpunten telt u hierin?


De vertaalslag van de fenomenen in de wereld naar woorden verloopt verschillend. Aan deze zin kunt u al zien dat ik genuanceerd ga zijn. Maar niet te! Ik blijf niet bezig! Dat is een zwakte van links.


Rechtse mensen zijn gelovigen. Absolutisten in begripsvorming. Woorden zijn dan glashard representatief voor werkelijkheid. Detail is hierin niet gevraagd. Conclusies in zichzelf. De nuance van een vlag. Containerbegrippen als eenheden. Verrekend. Cognitief collectivisme.


Lees meer...
Door DGGD op 16-11-2014 om 01:40 in Alternatieven | Gedachtekronkels | Zweverigheid & Wetenschap
9 reactie(s) en 3053 keer bekeken

Vandaag is het nieuwe WTC geopend. Een goed moment om het gedrocht “9/11” weer te harpoeneren. In dit artikel een nabeschouwing van een recent stuk, “Malaysian Twins”. Hierin beschreef ik dat de situaties van de twee getroffen Boeings van Malaysian Airlines zich logisch tot elkaar verhouden.


De situatie met deze vliegtuigen bestaat ook in een verband met 9/11. Dit heb ik in “Malaysian Twins” al geduid. Door extrapolatie van de gegevens duidde ik 21 september 2014, hiermee in verband. Ik stelde de vraag of we naar een zelfde recept las 9/11 keken.


21 september was een zondag. Maar op 22 september stegen de vliegtuigen op om ISIS te bombarderen. Hiermee tekent scherp een herhaling van zetten af, ten opzichte van 9/11.


Lees meer...
Door DGGD op 03-11-2014 om 16:36 in Actualiteiten
8 reactie(s) en 2913 keer bekeken

René Noël Théophile Girard, geboren in Avignon (Vaucluse) op 25 décembre 1923, is een Franse filosoof, lid van de Académie française sinds 2005. Hij is oudleerling van de École des chartes (acad. opleiding tot archivaris) te Parijs, en emeritus hoogleraar in de vergelijkende literatuurwetenschap aan de Stanford University en aan de Duke University in de VS. Hij is de grondlegger van de ‘mimetische theorie’ die de mogelijke basis is van een nieuwe antropologie.  Hij beschouwt zichzelf als ‘een antropoloog van het fenomeen geweld en van het religieuze’.


Lees meer...
Door Eheu op 28-10-2014 om 18:11 in Filosofie
37 reactie(s) en 1593 keer bekeken

Aan de titel ziet u al dat dit mogelijk een anarchistisch artikel gaat worden. Grote dingen zetten ons in de schaduw. Ze maken suckers van ons. Willen wij dat, broeders en zusters? Nee!
Ik wil het met u hebben over de psychodynamiek met het “grote ding”. Grote dingen fascineren. Zoals sequoia’s. Ik zou er wel eens een van dichtbij willen zien. Deze aanraken. Een klopje geven. Hoogste bergen moeten beklommen worden. De negenennegentig daarop volgenden zijn niet zo interessant.


Fascinatie voor grote dingen kan ook verkeerd uitpakken. Goebels zei al: de leugen is het meest geloofwaardig als deze heel groot is. Met religieus fanatisme zal deze dan worden verdedigd. Grote dingen schreeuwen dus het hardst om onder de loep genomen te worden.


Ook op deze site zijn verschillende zaken voorbij gekomen waarin snel geloofd is omdat het groot is. Zoals het bestaan van “de Bosnische piramiden”. Maar er zijn meer voorbeelden.


Lees meer...
Door DGGD op 17-10-2014 om 14:40 in Filosofie | NLP, Manipulatie & Het Programma
9 reactie(s) en 1552 keer bekeken

Mede op verzoek van mijn moedertje Sophie heb ik een nieuw Sinterklaasverhaal geschreven: een column, een sketch, een dialoog tussen Sint en Piet.
 
Vorig jaar hak me uitgeleefd. Een flink stuk tekst geproduceerd met de titel: “Het ultieme sinterklaas-artikel”. In 1,2,3,4 delen. Met update.
 
En-nu-dit-dan. Met oplossingen, een nieuwe draai. Kan allemaal!
M’n moeder wil het niet afschaffen. Ze zegt dat Sinterklaas haar vriend is.
Dus ik denk: waarom niet updaten! Als ie je zo lief is.
Er iets beters van maken, passender in deze tijd.
 
“Want als deze fittie niet creatief opgelost kan worden
Vind ik dat een schande voor ons nationaal bewustzijn”


Lees meer...
Door julieus jooker op 04-10-2014 om 17:53 in Actualiteiten
5 reactie(s) en 2054 keer bekeken

Aangezien het wederom tijd is geworden om als Vernederland enthousiast mensen te gaan vermoorden in Irak leek het mij wel de moeite onderstaand filmpje met u te delen. U kent het domme anti-islam-gezwam ondertussen vast wel aangezien hersendode haatdrones in de vorm van geblondeerde beftekkels er nogal mee te koop lopen. Maar religie zit slechts tussen je oren - net zoals bij het Christen-en Jodendom inderdaad. Religie is dus niet het probleem; mensen zijn het probleem. Iets dat het hoogbeschaafde en superintelligente menswezen wel eens schijnt te vergeten. De mijnheer in het hiernavolgende filmpje legt het u dus nog eens uit.


Lees meer...
Door Anarchiel op 03-10-2014 om 11:14 in Muziek, poëzie en video
30 reactie(s) en 2015 keer bekeken

“Beeldhouwkunst is dat waar je overheen struikelt als je een paar stappen achteruit doet om een schilderij beter te kunnen bekijken.” Ik vind het een erg goede grap, die een schilder eens maakte in gezelschap van kunstenaars. Provocatie. Omdat het een beetje waar is. Schilderen is als schaken. Een ding op zichzelf.
Terugkijkend in de tijd dan zien we dat de mens zich al millennia kunstzinnig uit. Nooit was deze functioneel rechtdoor. De oudste scherven tonen elegante vormen en patronen. Het gebruik van pigmenten gaat honderdduizenden jaren terug. Naast grondstoffen, voor het vormen, is vooral “de tijd” genomen.


Met het witte doek, de mengkleuren en het penseel is er een spel binnen dit spel ontstaan. De eenvoudigste middelen met de meeste mogelijkheden, paradoxaal. In beide aspecten een perfectie. Hierin ligt de verhevenheid van de schilderkunst. Een nieuw plateau. Virtuele realiteit V1.0.
En dat in strekkende lichtjaren leegte, na miljarden jaren evolutie. Het concept schilderij is onvermijdelijk op een planeet waar een aapachtige de duim om de dingen gewrongen krijgt. Ook het eerste monochromatische schilderij moest komen. Eén kleur als “bedoeling” op een vlak.


Het eerste zwarte schilderij was “Vechtende Negers In Een Tunnel”


Lees meer...
Door DGGD op 02-10-2014 om 14:10 in Gedachtekronkels | Muziek, poëzie en video
27 reactie(s) en 1072 keer bekeken

Wat is dat nou. LEUK als dogma? Hahaha. Net echt! Jawolletjes, het is een van die vele culturele f-ck-ups die gepropageert worden als zijnde normaal. Je doet iets of iets niet omdat je het leuk vind. Dit lijkt normaal en vroeger oordeelde ik ook graag m.b.v. dit criterium. Het is zeker een variabele en een factor bij een beslissing of je iets doet of laat. Maar als het de enige factor is, wordt het gevaarlijk…
   
Dacht: Anarchiel is herrezen, even wedergekeerd uit een onderduikdienst, dus laat ik ook weer eens wat woorden mededelen. Maak er wat leuks van in de comments!? tongue rolleye


Lees meer...
Door julieus jooker op 29-09-2014 om 19:35 in Actualiteiten
6 reactie(s) en 879 keer bekeken

Dit bericht is aangepast door DGGD i.v.m. verstoorde lay-out door het formaat van het filmpje.

De youtube is in het artikel te zien. Niet meer op de front-page.


Lees meer...
Door Anarchiel op 23-09-2014 om 11:27 in Politiek, Corporatisme & Religie
9 reactie(s) en 1432 keer bekeken

Zoals u misschien wel weet, schrijf ik tegenwoordig niet zo heel veel meer over de deplorabele staat waarin onze diersoort verkeert. De herhaling ging wat vervelen en als je zelf alle hoop op een normaal functionerende mensheid al lang en breed opgegeven hebt, dan gaat het in elkaar steken van artikelen aangaande deze materie ook best snel tegenstaan. Wat ik echter nog wel leuk vind, is om ongeveer dezelfde boodschap in een muzikale creatie te verpakken. Dat doe ik nu al best een poosje, maar ik geloof niet dat ik dat ooit eerder hier aangestipt heb. Bij dezen dus alsnog.


Lees meer...
Door Anarchiel op 19-09-2014 om 12:23 in Muziek, poëzie en video
9 reactie(s) en 891 keer bekeken

Een opmerkelijk aspect van de hier gepubliceerde reeks artikelen over 9/11 en context is dat ik het grootst mogelijke samenhangende object op aarde heb beschreven. De planeet is haast te klein om het te overtreffen. De strekking van de beschrijving is daarmee in geen 10000 jaar te over te doen. U hoeft niet af te wachten om het vast te stellen. U had het zelf al kunnen concluderen.


Dit object is niet het geanalyseerde WTC. Dat verraadt schaalbaarheid als een van de uitgedrukte kwaliteiten. De “lijn” van schaalbaarheid volgend, kan uit gezoomd worden. Dan is het conceptueel grondplan van het complex op groter(e) niveau(‘s) te ontwaren, waarvan het WTC een onderdeel is.


Aan de grote vorm kunnen schokkende drama’s in de twintigste eeuw gerelateerd worden. Zoals, in de VS, de Oklahoma city bombing, Waco Siege en de moord op Kennedy.


De reeks artikelen ging nauwelijks over de gebeurtenissen op 11 september.


Lees meer...

Zo’n twee keer per jaar eet ik een broodje met brie bij de V&D in Leiden. Ik ben allergisch voor winkelen maar heb een enorm zwak voor de stad en haar sfeervolle uiterlijk en vind het daarom heerlijk om op het dakterras plaats te nemen met een versnapering. Het laatste stukje van dat broodje gaat steevast naar één van de vogels die daar om overduidelijke redenen in groten getale aanwezig zijn. Daar geniet ik ultiem van. Heerlijk. Vandaag leende zich er uitstekend voor om een bezoekje aan het etablissement te brengen en zodoende bevond ik mij bij de achteringang, gelegen in de Breestraat.


Lees meer...
Door Anarchiel op 15-08-2014 om 19:07 in Gedachtekronkels
36 reactie(s) en 2831 keer bekeken

Tijd voor een filmpje. In tegenstelling tot wat poltieke hoogvliegers en zeer betrokken volksvertegenwoordigers als Mark R. u proberen in te prenten, heeft de mensheid geen ene fuck aan het alsmaar bezig zijn met het fenomeen “banenmotor”. Aan de andere kant wordt er namelijk keihard geprobeerd om menselijke arbeid (die de arme elitaire inteeltlaag onwijs veel extra graageld kost) uit te faseren. Wat zo’n kansloos nablaatschaap als Rutte dus ook uitkraamt, het is inhoudsloze onzin waarvan de flapdrol zelf waarschijnlijk zelfs snapt dat het onhoudbaar is. Maar ontkennen is beter dan genezen. U kent het ondertussen. En dit filmpje gaat dus nog wat dieper op deze materie in. Veel plezier!


Lees meer...
Door Anarchiel op 13-08-2014 om 16:26 in Economie & Ruilhandel
18 reactie(s) en 1134 keer bekeken

Bent u wel eens in Kuala Lumpur, Maleisië, geweest? Mogelijk niet. Toch bent u bekend met het uiterlijk van de stad, anders dan bij veel andere steden aan de andere kant van de wereld. Door het opvallende landmark van de Twin Towers. Ja die! Als iemand u in Kuala Lumpur dropt dan weet u meteen waar u bent.


Recent zijn twee vliegtuigen getroffen door rampspoed. De gelijke 777’s van Malaysian Airlines. Twins.


In dit korte artikel beschrijf ik de geometrie van spiegeling die te vinden is in de situatie. Er kan ook een verband met 9/11 gelegd worden.


Lees meer...
Pagina 1 van 93 |  1 2 3 >  Laatste »


Homepage