Kunnen we het maken? Nou en of!Weer een korte dienstmededeling: we zijn dit weekend bezig met het verder uitbreiden/“upgraden” van Anarchiel.com. Dit betekent onder andere dat het mogelijk wordt om uw nickname vast te leggen, zodat niemand anders ermee aan de haal kan gaan. Daarbij krijgen de mensen die hun nickname vastleggen ook direct de mogelijkheid om via deze server - anoniem - met gelijkgestemden te communiceren. Het wordt dus mogelijk om iets meer een “community-gevoel” te scheppen. Dat hoeft uiteraard niet, dus voel u nergens toe verplicht.


Op servertechnisch vlak brengen wij ook nog enkele aanpassingen aan, zodat er nog minder overbodige informatie op de server opgeslagen wordt waar kwaadwillende individuen eventueel iets mee zouden kunnen. En we hebben nog wat andere verbeteringen en toevoegingen gepland staan waar ik niet verder over uit zal wijden. U ziet het vanzelf allemaal wel verschijnen.


Het enige probleem is dat de aanpassingen in de “live-omgeving” (dus de site die u nu zit te bekijken) gedaan zullen worden, aangezien Anarchiel.com niet over een testomgeving beschikt. Oftewel: het kan het komende weekend zo zijn dat er rare dingen gebeuren of dat pagina’s tijdelijk helemaal niet zichtbaar zullen zijn of dat zelfs de hele site een poosje niet bereikbaar is. Haal dan gewoon rustig adem en ga even iets anders doen, het komt allemaal weer goed.


In ieder geval bij voorbaat onze nederige excuses voor enig ongemak.


kleine update
De upgrade vindt vanavond reeds plaats, zodat we dit weekend meer tijd hebben om de boel te vervolmaken. Met een beetje geluk zou de site alleen tijdens deze upgrade offline moeten zijn.


Lees meer...
Door Anarchiel op 27-03-2009 om 12:16 in Opmerkelijk nieuws
5 reactie(s) en 1359 keer bekeken
Nieuw in de Stortplaats

Ondertussen op het forum

en Sigmund trok aan zijn sigaret…Tijdens mijn speurtocht naar wat ik als vrijheid beschouw richt ik mijn pijlen meestal op organisaties als overheden. Het zou echter wat naïef zijn om te denken dat overheden hun naar mijn mening vaak krankzinnige gedrag op lucht of ongegronde aannames gebaseerd hebben. Dat is natuurlijk niet het geval, alhoewel de hedendaagse politiek soms helaas wel eens dit beeld schetst.


Veel beleid werd en wordt bepaald naar aanleiding van materiaal dat door bijvoorbeeld psychiaters geschreven is. Tevens is het vaak het geval dat overheden hun manier van handelen zijn gaan spiegelen aan de manier van handelen in het bedrijfsleven. Waarbij het bedrijfsleven bepaalde inzichten in menselijk handelen zelf vaak ook weer uit de psychiatrie heeft gehaald.


Daarom wil ik ditmaal twee mensen uit de Freud-familie nader toelichten. Het begint allemaal met Sigmund Freud (1856-1939), de bekendste telg van dit geslacht, die later uit zou groeien tot een van de meest bekende psychiaters die onze geschiedenis gekend heeft. De meeste mensen kennen zijn theorieën slechts zeer beperkt (“da’s toch die man die torens en sigaretten met penissen vergeleek?” of “was dat niet die viespeuk die zei dat jongens met hun moeder naar bed willen?”) en dat is best jammer aangezien zijn overige werk ook nogal een impact heeft gehad op ons denken. En daarmee hoe wij onze maatschappij vormgeven.


Lees meer...
Door Anarchiel op 25-03-2009 om 00:45 in Gedachtekronkels
15 reactie(s) en 3732 keer bekeken

De crisis duurt een eeuwigheidZondagavond, geen verdwenen Ingsoc of andere vertragende omstandigheden en daarom dus de Poll-uitslag en de aankondiging van de nieuwe Poll op de daarvoor bestemde dag. De vraag die wij u afgelopen week voorlegden was:


“De crisis is voorbij over…”


U antwoordde daarop:


Lees meer...
Door Anarchiel op 22-03-2009 om 23:41 in Polls
4 reactie(s) en 1587 keer bekeken

Het bijbaantje van AnarchielIngsoc en ik hebben dit weekend weer wat verbeteringen cq. uitbreidingen aangebracht aan de site om onze gewaardeerde lezers nog beter van informatie te kunnen voorzien.


De aanpassing is eigenlijk voornamelijk op het vlak van de Bibliotheek. Om te zorgen dat door ons gelinkte artikelen niet blijvend van internet verdwijnen om welke reden dan ook, hebben we ervoor gekozen om op de Anarchiel.com-server een eigen archief aan te leggen waarin een kopie van het originele artikel te vinden is.


Lees meer...
Door Anarchiel op 22-03-2009 om 21:26 in Opmerkelijk nieuws
0 reactie(s) en 1431 keer bekeken

Dus als ik het goed begrijp, is er een man in een grot ergens in de woestijn die dit allemaal veroorzaakt?Nederland verkeert in de greep van de terreur! Het zijn onze islamitische landgenoten die we moeten wantrouwen! Extremisten onder islamieten hebben eerst het World Trade Center vernietigd, daarna de aanslagen gepleegd in Londen en Madrid, Van Gogh vermoord, aanslagen beraamd met de Hofstadgroep, Utrecht en Rotterdam bedreigd en onlangs is Amsterdam ternauwernood gered van terreuraanslagen zoals te Madrid in 2004. Doodsbang zijn we dat wij een volgend slachtoffer kunnen worden op weg in de trein naar ons werk. Maar gelukkig is daar de overheid om ons te beschermen met allerlei veiligheidsmaatregelen speciaal voor uw en mijn welzijn ingevoerd. De overheid: onze vriend. Of niet?


Lees meer...
Door Jim Beame op 22-03-2009 om 13:52 in Gedachtekronkels
3 reactie(s) en 6348 keer bekeken

Calvijn pindakaas, wie is er niet groot mee geworden?Het kabinet Balkenende spreekt graag over normen en waarden. Deze partij is daarentegen het resultaat van vier-en-een-halve eeuw normen en waardenloosheid van christelijk-calvinistische politiek. Vierhonderdvijftig jaar strijd tegen de democratie en menslievendheid. Hun heilige drie-eenheid Vader, Zoon en Heilige Geest blijkt in werkelijkheid de dekmantel te zijn voor de heilige drie-eenheid van Macht, Geld en Bezit: het eigenbelang van een zeer rijke top ten koste van de bevolking. In deel twee: de grondlegger van het calvinisme en zijn leer.

 


Lees meer...
Door Jim Beame op 19-03-2009 om 21:09 in Geschiedenis
19 reactie(s) en 8377 keer bekeken

Ingsoc, nu ook in Nederland!In het tweede deel van onze serie Freemania wil ik het hebben over het concept “overheid”. Met het volgende betoog wil ik duidelijk maken waarom het in stand houden van dit fenomeen naar mijn mening nou precies zo’n heel erg slecht idee is.


In mijn discussies over het onderwerp “vrijheid” speelt de overheid logischerwijze altijd een zeer grote rol. Als ik gesprekspartners vertel dat ik van mening ben dat een overheid wel eens tot de allergrootste kwaden op aarde zou kunnen behoren, kan ik de reacties over het algemeen niet bepaald typeren als begripsvol. Nu zou ik heel verontwaardigd kunnen gaan doen en blijven stampen dat de overheid toch echt heel erg naar is maar daar schiet geen mens iets mee op. Dus pak ik het wat anders aan.


Lees meer...
Door Anarchiel op 17-03-2009 om 01:00 in Freeman
32 reactie(s) en 2484 keer bekeken

Bedankt voor die bloemenEn ja hoor. Weer te laat met de nieuwe Poll. Mijn nederige excuses. Deze keer hangt de vertraging samen met het verdwijnen van Ingsoc. Ik had de AIVD en alles gebeld maar zij wisten deze keer van niets. Bleek de beste man dit weekend ergens in een nucleaire bunker zijn nieuwe RFID-scanapparatuur aan het testen te zijn geweest.  En vannochtend stond hij dus weer - het duinzand uit zijn haren wrijvend - op de stoep. Niks aan het handje.


Dus we kunnen over naar de orde van de dag. Of eigenlijk de orde van gisteren. De Poll van de afgelopen week stelde de volgende vraag:


“Moet Anarchiel.com doorgaan?”


En u antwoordde daarop:


Met 9% van de stemmen: “Nee”


Met 91% van de stemmen: “Ja”


Tranen van ontroering in mijn ogen natuurlijk. En een dikke veer in de reet van zowel Ingsoc, Jim als mijzelf. Wij danken de bezoekers daarom ook hartelijk en beloven ons de komende tijd alleen nog maar fanatieker in te zullen zetten. Rest ons de bekendmaking van de nieuwe Poll - en ja, daar is ie weer - “De crisis is voorbij over….”.


Lees meer...
Door Anarchiel op 16-03-2009 om 12:31 in Polls
6 reactie(s) en 1523 keer bekeken

mierNee, het is vandaag geen algemene insectendag op Anarchiel.com. Alhoewel ik best eens een leuke metafoor zou kunnen trekken tussen politici en insecten, wil ik het eigenlijk over iets heel anders hebben. Wat is het onderwerp dan wel? TOR gebruiken om je anonimiteit te verbeteren. Daar gaan we.


Wat is TOR?
TOR staat voor “The Onion Router” wat misschien direct wat rare associaties oproept. De gemiddelde bezoeker zal waarschijnlijk aan een ui denken en laat dat nou helemaal correct zijn (zie ook het TOR logo). Bij “Onion routing” hebben we met een netwerk van computers te maken, die op een heel specifieke manier met elkaar kunnen communiceren. Een aanvraag die jij geeft voor bijvoorbeeld het oproepen van een webpagina wordt niet zoals gebruikelijk direct vanaf jouw computer naar de webserver verzonden maar wordt verstuurd naar het TOR-netwerk.


Lees meer...
Door Anarchiel op 15-03-2009 om 13:00 in Privacy, Veiligheid & Terrorisme
4 reactie(s) en 8482 keer bekeken

Calvijn pindakaas, wie is er niet groot mee geworden?Het kabinet Balkenende spreekt graag over normen en waarden. Deze partij is daarentegen het resultaat van vier-en-een-halve eeuw normen- en waardenloosheid van christelijk-calvinistische politiek. Vierhonderdvijftig jaar strijd tegen de democratie en menslievendheid. Hun heilige drie-eenheid Vader, Zoon en Heilige Geest blijkt in werkelijkheid de dekmantel te zijn voor de heilige drie-eenheid van Macht, Geld en Bezit: het eigenbelang van een zeer rijke top ten koste van de bevolking.


Lees meer...
Door Jim Beame op 14-03-2009 om 13:54 in Geschiedenis
45 reactie(s) en 15128 keer bekeken

ip-adress: 62.112.232.6Met verbazing heb ik het nieuws gevolgd deze week. En ik bedoel niet die ‘terreur’aanslag die er toch niet was. Nee, ik was verbaasd over het nieuws van een jongen die iets op het internet plaatste en een dag later uit zijn bed werd gelicht..


Hieronder even de korte samenvatting…


Lees meer...
Door Ingsoc op 14-03-2009 om 01:48 in Privacy, Veiligheid & Terrorisme
4 reactie(s) en 4916 keer bekeken

george.orwell.hyves.nlIk had vandaag een discussie met iemand die een groot voorstander is van de bescherming van privacy maar vervolgens wel doodleuk verklaarde dat Hyves toch wel zo ongeveer “onmisbaar was geworden om sociale contacten te onderhouden.” Aangezien ik het niet kan laten om mensen te wijzen op extreme tegenstrijdigheden in hun redeneren, werd dit een heel leerzaam en amusant gesprek.


Het gaat te ver om een complete transcriptie te maken maar omdat het gesprek hele interessante inzichten verschafte, wil ik u een samenvatting ervan niet onthouden.


Lees meer...
Door Anarchiel op 13-03-2009 om 22:27 in Privacy, Veiligheid & Terrorisme
18 reactie(s) en 4968 keer bekeken

We zijn er weer bij en dat is prima, Viva Terrorismia!Ik zat er eigenlijk al op te wachten en vannochtend was het dan zover: dreiging Amsterdam had terroristische achtergrond. Het was natuurlijk alweer een tijdje geleden dat er mogelijk terrorisme te melden was en de gemiddelde Nederlander maakt zich tegenwoordig veel drukker om zaken als de financiële crisis. Dus daar was ie dan hoor: terroristische dreiging door zo’n 7 mensen van Marokkaanse afkomst.


Bij mij gaan er direct allerlei alarmbellen rinkelen als er weer eens over “terrorisme” gesproken wordt. Ik ben zelf - zoals u ondertussen vast al wel wist - van mening dat de allergrootste terroristen zich in de overheid bevinden. “In naam van de overheid” hebben in de twintigste eeuw ongeveer zo’n 170 miljoen mensen hun leven verloren. Daar kan geen enkele moslimterrorist of andere groepering tegenop, dat is een “highscore” die alleen door diezelfde overheden overtroffen kan worden.


Lees meer...
Door Anarchiel op 13-03-2009 om 11:23 in Politiek, Corporatisme & Religie
7 reactie(s) en 1869 keer bekeken

Hey..pssstt..meisje meisje…. Dushi met weegschaa…..lOp Anarchiel.com besteed ik aandacht aan het ontsnappen aan het statisme omdat naar mijn mening de anarchistische manier de enige enigszins levensvatbare manier is om een maatschappij te verkrijgen die niet zoals de onze gebaseerd is op gewelddadige onderdrukking door een kleine groep mensen.


De Freeman gedachte draagt bij aan het ontsnappen aan statisme omdat het er eentje is die gebaseerd is op puur logisch redeneren en niet op het blind aannemen van regeltjes die je door anderen worden opgedragen. Heb je een enigszins open geest, dan kom je er na een paar minuten redeneren al achter dat onze staat slechts bestaat bij de gratie van het feit dat wij haar in staat stellen om geweld te mogen gebruiken en dat iedere bewoner van Nederland - en de hele wereld - eigenlijk gewoon een vrij mens zou moeten zijn. En geen zak te maken heeft met die groep mensen die beweert uw leven te mogen inrichten cq. besturen.


Lees meer...
Door Anarchiel op 12-03-2009 om 22:15 in Freeman
22 reactie(s) en 2951 keer bekeken

1 McTerrorist(tm) alstublieftNou beste mensen, ga die schuilkelders maar opzoeken hoor. USA Today meldde gisteren de nieuwe “terroristencijfers” en komt tot de conclusie dat er nu één miljoen terroristen op de Amerikaanse terroristenlijst staan. In 2005 waren dat er “slechts” een kleine 300.000, dus da’s toch mooi een ruime verdrievoudiging van het aantal potentieel levensgevaarlijke mensen op deze aardkloot.


Lees meer...
Door Anarchiel op 12-03-2009 om 00:45 in Opmerkelijk nieuws
5 reactie(s) en 1897 keer bekeken

internetkuisheidsgordelOp de site van het “Surveillance Self Defense project” is een handleiding te vinden die beschrijft hoe je jezelf kunt beschermen tegen digitale overheidsbemoeizucht. Het stuk is in het Engels - en behoorlijk uitgebreid, waardoor ik voor een complete vertaling helaas geen tijd kan vrijmaken - maar voor de geïnteresseerde bezoeker heb ik de inleiding wel naar het Nederlands vertaald:Lees meer...
Door Anarchiel op 10-03-2009 om 20:50 in Privacy, Veiligheid & Terrorisme
1 reactie(s) en 2586 keer bekeken

Ik kan vliegeeeeeee--BOEMAl geruime tijd ben ik zeer gefascineerd door de “Freeman on the land” gedachte en bespreek deze manier van denken met verschillende mensen via verschillende media. Heel vaak moet ik daarbij constateren dat de gesprekspartners een bepaalde mate van afstandigheid vertonen zodra ik de woorden “onvrijwillig staatsburgerschap” en “afstand doen van mijn staatsburgerschap” laat vallen. En in vele gevallen slaat die afstandigheid ook nog eens om in een vertoon van agressie die naar mijn mening compleet ongegrond is.


Zodra mensen je ergens op aanvallen of buitengewoon emotioneel reageren, kun je er bijna vanuit gaan dat ze handelen vanuit een bepaalde angst. In het geval van de Freeman gedachte lijken de mensen die zich door mij aangevallen voelen duidelijk een angst voor het onbekende ten toon te spreiden. Het is een beetje te vergelijken met hoe veel mensen reageren als ze het woord “anarchie” horen. Met angst voor chaos en geweld. Men heeft een bepaald idee - veelal uit massamedia verkregen - over een kwestie en zodra daar dan iemand anders is met een afwijkende manier van denken, dan bevreemdt en beangstigt dat.


Lees meer...
Door Anarchiel op 10-03-2009 om 02:39 in Freeman
16 reactie(s) en 2309 keer bekeken

U ziet een pinguïn met een bazooka. Anarchiel heeft het allemaalWij maken ons hier op Anarchiel.com regelmatig druk over zaken aangaande internetcensuur en dragen daarbij voorbeelden aan van ontwikkelingen die naar onze mening wel eens schadelijk zouden kunnen zijn. Dat er echter ook voorbeelden zijn van aantoonbaar schadelijke ontwikkelingen, bleek vandaag.


Security.nl meldt in haar artikel “Rusland bekent DDoS-aanval op Estland” dat Doema afgevaardigde Sergei Markov tegenover een journaliste over de cyberaanvallen op Estland halverwege 2007 het volgende vertelde: “Wat betreft de cyberaanval op Estland, maar je niet druk, die aanval werd door mijn assistent uitgevoerd. Ik vertel je zijn naam niet, omdat hij anders geen visa kan krijgen.”


Lees meer...
Door Anarchiel op 09-03-2009 om 20:45 in Politiek, Corporatisme & Religie
1 reactie(s) en 1438 keer bekeken

Kom maarrrrr naar beneden en sla je slag!We doen eens wild en geven maarliefst drie t-shirts naar keuze van onze favoriete shirtsite www.tshirthell.com weg.


Wat moet je daarvoor doen? Niet bijster veel. Laat ons en de rest van de bezoekers nou eens zien dat niet iedereen tegenwoordig een complete lamlul is en dat er best mensen zijn die daadwerkelijk wat moeite willen doen om hun mening kenbaar te maken. Oftewel, wees eens creatief en schrijf zelf wat. Of, naar ouderwets punkgebruik, “Do It Yourself”. Enkele wetenswaardigheden en voorwaarden:


Lees meer...
Door Anarchiel op 09-03-2009 om 16:30 in Opmerkelijk nieuws
10 reactie(s) en 1527 keer bekeken

we leven in een politiestaatEn daar is de korte samenvatting van de Poll van de afgelopen week, zoals aangekondigd ietsjes later dan gewend. We beginnen met de scores die u gaf betreffende de stelling “Nederland Politiestaat?”:


1% van de stemmers: Politiestaat, wat is dat?


9% van de stemmers: Nee


26% van de stemmers: Nederland, wat is dat?


en 64% van de stemmers stemde op: Ja


Lees meer...
Door Anarchiel op 09-03-2009 om 13:17 in Polls
0 reactie(s) en 1674 keer bekeken
Pagina 89 van 93 | « Eerste  <  87 88 89 90 91 >  Laatste »


Homepage