and then there were three….Vol trots presenteren wij u een nieuw lid van ons team: Jim Beame. Een korte introductie:


“Jim Beame kijkt met verbazing naar de onwaarachtigheid die de top van het openbare leven lijkt te bepalen. Menigmaal zijn de drogredenen zó doorzichtig dat ze een bron zijn van vermaak. Soms serieus en vaak op satirische wijze brengt hij actuele gebeurtenissen voor het voetlicht en gaat daarvoor dikwijls ‘incognito’ met blocnote gewapend op pad.


Net als Anarchiel en Ingsoc wil hij mensen inspireren eens een andere bril op te zetten bij het observeren van de ons voorgeschotelde ‘werkelijkheid’ want misschien is die wel niet helemaal zoals u altijd werd verteld?”


Zometeen online: de eerste bijdrage van Jim: De “War on Freedom” van kabinet Balkenende.


Lees meer...
Door Anarchiel op 21-02-2009 om 21:45 in
0 reactie(s) en 2471 keer bekeken
Nieuw in de Stortplaats

Ondertussen op het forum

alukatje“Een samenzwering of complot is een geheime afspraak tussen een aantal personen om iets te ondernemen tegen een andere persoon of groep. Het kan bijvoorbeeld gaan om een actie om een staatsgreep te plegen, een oorlog te ontketenen, een aanslag op iemands leven te plegen of iemand ten val te brengen.”


Bron: Wikipedia


“Definitie van complotten: complotten zijn afspraken tussen mensen en groepen onderling waarbij je gezamenlijk het gemeenschappelijke belang verdedigt en versterkt, met als doel anderen buiten te sluiten om er zelf beter van te worden. Het handelen naar buiten toe met een verborgen agenda. Complotten ontstaan uit lijfsbehoud en eigenbelang. Het verdedigen van je eigen belangen puur uit zelfbehoud.”


Bron: Het Grote Complot-De Wereld Verklaard, Muntz en Van de Wint


Het internet biedt ruimte aan de meningen van allerlei mensen. Dat is leuk, want dat houdt je scherp en zo nu en dan stuit je eens op een enorm interessant of vermakelijk stukje informatie. Het internet biedt echter ook ruimte aan mensen die de meningen van andere mensen graag ten koste van alles willen onderdrukken of ridiculiseren. Hoewel dit heel af en toe ook vermakelijk leesvoer oplevert, is het over het algemeen niet echt verheffend en komt het nogal bekrompen over.


Lees meer...
Door Anarchiel op 19-02-2009 om 23:30 in Gedachtekronkels
9 reactie(s) en 3395 keer bekeken

RRrrrrrotterrrrrrrdamVandaag op Anarchiel.com een poëtische bijdrage van Eric van Hoof. Het gedicht past mooi in de sfeer van dit weblog en daarom hebben wij besloten het te plaatsen. Heeft u zelf een mooie bijdrage, in verhaal- of dichtvorm? Laat het ons weten.


Het verlies van Rotterdam (link naar mp3)
Door Eric van Hoof


Lees meer...
Door Gastschrijver op 19-02-2009 om 11:50 in Gedachtekronkels
0 reactie(s) en 1576 keer bekeken

Gadver het stinkt hier, JP heb jij een scheet gelaten?Wie de afgelopen dagen het (alternatieve) nieuws een beetje nauwgezet bijgehouden heeft, moet geconstateerd hebben dat - hoewel de zaken er al niet echt lekker voor stonden - er niet bepaald een einde lijkt te komen aan de oeverloze stroom van negatieve berichtgeving. Er lijken een aantal zeer ernstige gebeurtenissen plaats te vinden of hebben gevonden, maar de aandacht van de massamedia ervoor is veelal minimaal.


Uiteraard moet berichtgeving die niet via veel andere bronnen te controleren is met de nodige achterdocht benaderd worden, toch waren er een aantal zaken die mij een dermate onrustig gevoel gaven dat ik ze toch even met u wil delen. Transparantie enzo, u weet wel.


Lees meer...
Door Anarchiel op 19-02-2009 om 00:05 in Gedachtekronkels
12 reactie(s) en 2226 keer bekeken

En aan de horizon verscheen:  Robert de Nonconformist…Op Anarchiel.com is het niet de bedoeling dat u continu lastiggevallen wordt met slechts de opinies van Ingsoc en Anarchiel. Daarom vinden wij het zeer verfrissend om u, de lezer, aan het woord te laten. Zo ontvingen wij onderstaand artikel met de naam “Crisis of Verlossing?”. Het is gebaseerd op een artikel met de naam “Crisis, ik merk er helemaal niets van!” dat een poosje terug op Anarchiel verscheen. De schrijver van deze reactie gaat door het leven als Robert de Nonconformist en wij zijn hem zeer erkentelijk voor zijn bijdrage. Heeft u iets te melden dat prima op Anarchiel.com zou passen? Laat het ons weten.


Crisis of Verlossing?
Door Robert de Nonconformist.


Lees meer...
Door Gastschrijver op 17-02-2009 om 21:02 in Gedachtekronkels
11 reactie(s) en 1912 keer bekeken

Het ontbijtje van Ingsoc“Goedenavond en welkom bij Amazing Discoveries! Vanavond hebben we wel zo’n verschrikkelijk mooi product voor u… Mike, stap naar voren en laat het wondertje zien!”
“Dames en heren, hier ziet u een prachtig vormgegeven waterpijp met ingebouwd extra roetfilter! Elke teug Marihuana die u neemt zal heerlijk smaken en nooit zult u meer last hebben van nare verstikkende ongefilterde rook! Een heerlijk natuurlijke trip, elke keer weer! En koopt u vandaag de Amazing Discoveries MegaBong, dan krijgt u er gratis en voor niets een zwaar heersende paddo-relaxstoel bij. Kunt u nog veel meer genieten van uw paddotrips!”


Lees meer...
Door Anarchiel op 17-02-2009 om 14:51 in Gedachtekronkels
3 reactie(s) en 1887 keer bekeken

adem in… adem uit…Het is weer eens diep in de nacht en terwijl ik mij neervlei in mijn luie stoel hoor ik zacht het getik van regen op het raam. Een heerlijk sereen gevoel overspoelt mij en eventjes vergeet ik de hectiek en het drama van het leven overdag. Heel eventjes maar, want al heel snel dwalen mijn gedachten af naar statements die ik ergens las of filmpjes die zich tijdens mijn eindeloze zoektochten aan mij openbaarden.


Jan Peter Balkenende komt voorbij en ik zie hem het volk manen tot kalmte; om vooral maar niet boos te worden over komende maatregelen. Maatregelen die nou eenmaal genomen moeten worden om het land overeind te houden. Miljarden extra belastingdruk voor de burger in een tijd van recessie of zelfs depressie. Plots doemt Wouter Bos voor me op die verkondigt tientallen miljarden te hebben besteed aan het redden van banken om, wederom, het land overeind te houden. En direct schiet de gedachte door mijn hoofd dat het toch wel erg frappant is dat er miljarden uit de hoge hoed getoverd kunnen worden als het instituten als banken betreft maar dat zodra het de burger direct aangaat, die burger zelf weer eens zwaar de pineut is. En uit wiens hoge hoed werd dat geld om die banken te “redden” ook alweer getoverd? Was dat niet de onze?


Lees meer...
Door Anarchiel op 17-02-2009 om 03:18 in Gedachtekronkels
0 reactie(s) en 2253 keer bekeken

Zal ik jou eens ff lekker in je lichaam implanteren, of heb je al RFID chips in je hoofd

Na lange tijd dan weer een stukje van mij, Ingsoc. De afgelopen tijd heb ik me ingelezen in het onderwerp: RFID.

RFID staat voor Radio frequency identification en is een technologie om van een afstand informatie op te slaan en te lezen van zogenaamde RFID-“tags” die op of in objecten of levende wezens zitten.

Vooral de mogelijkheid om van afstand informatie in te lezen wekte mijn interesse en na het lezen van Microchips Everywhere: a Future Vision was het mij al snel duidelijk dat, als deze techniek niet goed beveiligd is, hackers aan de haal kunnen met onze gegevens.


Lees meer...
Door Ingsoc op 16-02-2009 om 00:27 in Privacy, Veiligheid & Terrorisme
3 reactie(s) en 1484 keer bekeken

Christenen hebben god als drug, maar wat nou als je niet gelooftVandaag in het nieuws: politie pakt 16 Twentse henneptelers op. Ik heb weer heel erg diep gezucht.


Flashback naar 1976. In Nederland wordt besloten dat er onderscheid gemaakt moet worden tussen soft- en harddrugs. Hieruit vloeit het zogenaamde “gedoogbeleid” voort. Met dit beleid wordt het mogelijk om in Nederland Marihuana te kopen bij coffeeshops, zonder dat kopers het risico lopen om vervolgd te worden. Een gejuich gaat op in de samenleving en sindsdien staat Nederland wereldwijd dan ook bekend als een land waar je vrijelijk mag blowen.


Dat klinkt natuurlijk allemaal heel mooi en aardig maar het beleid wordt niet voor niks “gedoogbeleid” genoemd. Je mag Marihuana nu dan in beperkte hoeveelheid bij een coffeeshop kopen en daarna nuttigen, er blijkt wel een addertje onder het gras verstopt te zitten; het mag namelijk nog steeds niet verbouwd worden. Okee, vijf plantjes (voor persoonlijk gebruik) wordt nog toegestaan, maar met vijf plantjes voorzie je bepaald geen coffeeshops in hun vraag.


Lees meer...
Door Anarchiel op 15-02-2009 om 23:23 in Gedachtekronkels
12 reactie(s) en 3491 keer bekeken

anarchiel: back to basicsVoor mensen die de website www.freedomainradio.com en de heer Stefan Molyneux niet kennen, “embed” ik vandaag een Youtube filmpje betreffende ‘anarchie’ in Somalië. Bezoekers die net als ik erg veel interesse hebben in zaken als vrijheid en het filosoferen over deze vrijheid, vereer de heer Molyneux absoluut eens met een bezoek. Hij biedt downloadable boeken (in de vorm van PDFs) aan die voor iedereen die zich met vrijheid bezig houdt interessant zijn.


In deze aflevering van True News vergelijkt Stefan de toestand in Somalië voordat de regering gevallen was en daarna. Aangezien de algemene gedachte is dat een land zonder regering zal vervallen tot complete gewelddadige chaos, probeert Stefan door middel van het gebruik van statistieken aan te tonen dat de situatie in Somalië juist verbeterd is ten opzichte van de situatie waarin men zich bevond voordat de regering viel.


Ik speel met de gedachte om dit filmpje naar een Nederlandstalig artikel om te zetten maar tot die tijd wil ik de lezers van Anarchiel.com aanbevelen het filmpje zelf eens te bekijken.


Het filmpje (helaas alleen in het Engels, zonder ondertiteling):


Lees meer...
Door Anarchiel op 15-02-2009 om 14:36 in Anarchie & Vrede
2 reactie(s) en 1725 keer bekeken

DNA aap = 1 stukje anarchiel, 1 stukje ingsocVandaag stond er een stukje op Nu.nl met de titel “Mens lijkt genetisch niet op Neanderthaler”. Onmiddellijk moest ik denken aan een stukje documentaire dat ik niet al te lang geleden heb zitten kijken. Het betrof hier de documentaire Monkey Blood (Ring of Power 2, rond 30:00 zit het stuk waar ik op doel) waarin een meisje de kijker uitlegt over haar studie genetica. Zij stipt hierbij enkele wetenswaardigheden aan en die wil ik de lezer van Anarchiel.com natuurlijk niet onthouden:


Lees meer...
Door Anarchiel op 13-02-2009 om 16:22 in Opmerkelijk nieuws
5 reactie(s) en 2113 keer bekeken

waar zou de grap bij dit plaatje over gaan?Ik was weer eens ouderwets aan het spitten in de enorm interessante *kuch* publicaties die te vinden zijn op www.overheid.nl. Mijn oog viel daarbij op een recente toevoeging (18/12/2008) aan de militaire ambtenarenwet. Ik heb de tekst nu een paar keer gelezen maar kan er echt heel weinig mee. Waar heeft men het hier over? Wat zijn militaire ambtenaren sowieso? En “kunnen worden aangesteld”; is dat nadat iemand er zelf om vraagt om aangesteld te worden, of moet ik dit misschien iets dwingender lezen? Is de dienstplicht in verkapte vorm terug van weggeweest?


Wie het weet mag het zeggen.


En hier de toevoeging:


Lees meer...
Door Anarchiel op 12-02-2009 om 22:05 in Opmerkelijk nieuws
5 reactie(s) en 1732 keer bekeken

anarchiel lacht, anarchiel huilt..Volgens mij mis ik weer eens iets. Vandaag was het grote nieuws natuurlijk de weigering van Engeland om Geert Wilders hun land in te laten. De een vindt het hilarisch, de ander noemt het diep triest. Ik laat mijn mening vandaag even in het midden. Maar wat schets mijn verbazing?


Ik lees over politici van verscheidene partijen die statements als “volstrekt onaanvaardbaar” en “niet te accepteren” verkondigen. Als ik het goed begrijp is het dus wel toegestaan om de heer Wilders in Nederland te vervolgen om zijn film, maar als de Engelsen besluiten hem het land niet binnen te laten om diezelfde film is dit volstrekt onaanvaardbaar en niet te accepteren?


Dat zou ik verwarrend willen noemen.


Lees meer...
Door Anarchiel op 12-02-2009 om 21:21 in Politiek, Corporatisme & Religie
0 reactie(s) en 1394 keer bekeken

Belastingdienst: oneerlijker kunnen we het niet makenEr was eens een land, gelegen in het noordelijk deel van een rijk dat men Europa noemt. In dit land woonden mensen die elke dag hard werkten om zichzelf in hun behoeften te voorzien. Op een bepaald ogenblik besloot één van de bewoners van het land dat het tijd was dat de andere bewoners hem maar eens gingen voorzien van hun vergaarde rijkdommen. Zonder dat daar iets tegenover stond, want veel moeite doen, daar had het heerschap een broertje dood aan. Tegenwoordig noemen we dat soort mensen “een crimineel”. In die tijd had iedereen het over “de koning”.


Doordat het heerschap, dat we vanaf nu voor het gemak koning zullen noemen, steeds meer macht verkreeg - het gewelddadig beroven van medebewoners van het land leverde vrij gemakkelijk geld op waarmee meer wapens gekocht en meer mensen ingehuurd konden worden - werden steeds meer mensen aan de koning onderdanig gemaakt. Langzaam en moeizaam zette dit proces zich voort.


Lees meer...
Door Anarchiel op 12-02-2009 om 11:29 in Opmerkelijk nieuws
15 reactie(s) en 5088 keer bekeken

Ik tril helemaal…Ik ben helemaal enthousiast geworden over deze nieuwe creatie van de maker van onder andere Esoteric Agenda. Wat een fantastisch interessante uitleg. Voor iedereen die een beetje “open-minded” is een must-see.


De film gaat in op allerlei fascinerende aspecten van onze - vaak zeer onderbelichte - geschiedenis en wetenschap (o.a. Cymatica, de studie van golfvormen) en legt verbanden die menigeen tot nadenken zullen aanzetten. In plaats van de herkomst van de problemen waar wij in het dagelijks leven mee te maken hebben te zoeken in dogma’s, gaat de auteur Ben Stewart aan de slag met zaken als basisprincipes van materie, psychologie en sjamanisme. In twee woorden: zeer indrukwekkend.


(op dit moment heb ik helaas nog geen versie met Nederlandse ondertiteling kunnen vinden)


Lees meer...
Door Anarchiel op 10-02-2009 om 15:22 in Opmerkelijk nieuws
16 reactie(s) en 5243 keer bekeken

Alle mensen met een gele pet melden!De afgelopen week liep ik tegen wat berichten aan die aangeven hoe het met de “democratie” in de Verenigde Staten gesteld is. Ten eerste was daar al het bericht dat 46 van de 50 staten van de VS eind 2009 de kans lopen failliet te zijn en vervolgens stuitte ik op berichtgeving die sprak over bepaalde staten die hun afhankelijkheid van de centrale VS regering aan het bevechten zijn.


Na wat speurwerk kom je al snel uit op een website van Ron Paul, een kandidaat uit de Amerikaanse verkiezingsstrijd van 2008. Aangezien deze man behoorlijk wat sympathie heeft voor libertarische initiatieven, is hij een van de weinigen die bericht over deze ontwikkelingen. Maar dat ze op dit moment bezig zijn, dat is wel duidelijk. En dat deed mijn wenkbrauwen toch wel even hemelwaarts rijzen.


Lees meer...
Door Anarchiel op 08-02-2009 om 15:58 in Anarchie & Vrede
3 reactie(s) en 2070 keer bekeken

a..b..c..d..EAls je zelf een site hebt die je met behulp van Expression Engine onderhoudt dan ken je vast het volgende probleem: je probeert online bijvoorbeeld wat PHP code of CSS kenmerken toe te voegen en omdat je de ingevoerde code netjes en leesbaar wilt weergeven, ram je op de TAB toets. En hoppa. Je zit met de “focus” in het volgende veld of in sommige gevallen zelfs op één of andere button die je per ongeluk activeert door bijvoorbeeld de spatiebalk te raken.


Ik vind die ervaring zelf vrij irritant en heb daarom een kleine extensie voor Expression Engine gemaakt die ervoor zorgt dat textareas die gebruikt worden als invoerveld en de textareas die in het “Templates” onderdeel voorkomen, na installatie van de extensie wel het gewenste gebruik van de TAB toets ondersteunen.


De installatie van de extensie is zeer eenvoudig. Download dit bestand en pak het uit. Upload de twee losse bestanden die je nu hebt naar de extensions directory van je Expression Engine installatie. Ga naar Extensies Beheer en activeer de TabTextArea extensie. Wijzig nu een template en gebruik daarbij de TAB toets. Als alles goed gegaan is, krijg je nu ook daadwerkelijk het resultaat dat je zocht.


Mocht iemand wensen, suggesties of meldingen van fouten hebben, laat het mij alsjeblieft even weten.


Lees meer...
Door Anarchiel op 07-02-2009 om 17:18 in Software, Internet & Copyright
3 reactie(s) en 1382 keer bekeken

Ach nee hè. Nou heeft dat nare persbureau GPD de statements van Armitage ook nog op band staan. Dat is nou even vervelend voor de heren politici. Hebben ze verdorie weer staan liegen.


De gang van zaken omtrent het Irakonderzoek van de afgelopen dagen was simpelweg deprimerend maar ondertussen kan ik er eigenlijk alleen nog maar om lachen. De Nederlandse staat heeft zich volkomen belachelijk gemaakt door leugen op leugen te stapelen en telkens elke vorm van verantwoordelijkheid te vermijden. Het is een klucht die aanzet tot psychotisch danwel manisch lachen omdat het een werkelijkheid toont die te ziek voor woorden is.


Ik laat het onderwerp verder liggen en ga mij weer verdiepen in wat obscuurder materiaal. Ik hoop dat mijn posts de afgelopen paar dagen genoeg mensen hebben gestimuleerd om eens na te gaan denken over de “democratie” waarin ze leven. In ieder geval hartelijk dank voor de overweldigende aandacht. En als je mij een plezier wilt doen, probeer dan eens verder dan “de volgende keer stem ik heel wat anders!” te denken. Meer vraag ik niet. Er zijn opties. Misschien komt dan eens het besef dat dingen daadwerkelijk anders kunnen en zal de mens eindelijk eens een leven kunnen leiden dat niet te gênant en vernederend voor woorden is.


Dus wat mijn berichtgeving omtrent Jan Peter betreft, ik houd het voorlopig voor gezien. De Balkenende Tijdslijn zal bijgewerkt worden maar voor de rest laat ik onze politici verder hun eigen graf graven. Dat kunnen ze uitstekend op eigen kracht, dat is volkomen duidelijk.


Lees meer...
Door Anarchiel op 05-02-2009 om 21:37 in Politiek, Corporatisme & Religie
1 reactie(s) en 2360 keer bekeken

Dead bodies everywhere… DEAD BODIES EVERYWHEREAlsof de schaamte die ik in mijn vorige post noemde nog niet hoog genoeg opgelopen was,  liep ik direct tegen een zeer confronterend artikel van Global Research betreffende Irak aan. Aangezien het in het Engels is en ik mijn site graag in het Nederlands houd, heb ik het stuk vertaald en hieronder geplaatst.


Dit is dus waar onze Jan Peter hoogstwaarschijnlijk niet, ik herhaal, niet, voor vervolgd zal gaan worden om redenen die ik in eerdere stukjes genoemd heb. Lees en walg. En vraag je daarna af hoe dit soort mensen ‘s nachts nog een oog dichtdoet. En natuurlijk dat de criminelen die dit soort dingen toestaan ons land besturen, laten we dat niet vergeten.


Lees meer...
Door Anarchiel op 04-02-2009 om 23:47 in Politiek, Corporatisme & Religie
8 reactie(s) en 3495 keer bekeken

Heeft u nog een laatste wens voordat u opgehangen wordt?Het hoge woord is eruit, de kamer stemt in met het onderzoek van de “onafhankelijke” commissie. Geachte Nederlanders, hiermee is de rechtsstaat zoals wij die kennen definitief de nek omgedraaid.


Hier in Nederland vervolgt de politiek bijvoorbeeld wel mensen die een bepaalde mening hebben die de politieke kopstukken niet bevalt maar als het op hun eigen terrein komt, dan zorgen ze ervoor dat alles en iedereen met een fluwelen handschoen “aangepakt” zal worden. Niet te moeilijke vragen, niet dat nare gedoe van “onder ede” zijn. Gewoon lekker relaxed de Nederlandse bevolking verder voorliegen want je loopt toch geen enkel risico.


De politiek in Nederland hangt aan mekaar van vriendendiensten, baanbehoud en doofpotten. Elke burger die hier nog vertrouwen in durft te hebben, mag zich van mij heel erg diep gaan schamen. Evenals de “politici” die hier weer gekozen hebben voor de weg der minste weerstand en de grootste kans om in de toekomst weer plaats te mogen nemen op het regeringspluche.


Ik schaam me in ieder geval kapot.


Lees meer...
Door Anarchiel op 04-02-2009 om 19:30 in Politiek, Corporatisme & Religie
3 reactie(s) en 1594 keer bekeken
Pagina 89 van 91 | « Eerste  <  87 88 89 90 91 >


Homepage