george.orwell.hyves.nlIk had vandaag een discussie met iemand die een groot voorstander is van de bescherming van privacy maar vervolgens wel doodleuk verklaarde dat Hyves toch wel zo ongeveer “onmisbaar was geworden om sociale contacten te onderhouden.” Aangezien ik het niet kan laten om mensen te wijzen op extreme tegenstrijdigheden in hun redeneren, werd dit een heel leerzaam en amusant gesprek.


Het gaat te ver om een complete transcriptie te maken maar omdat het gesprek hele interessante inzichten verschafte, wil ik u een samenvatting ervan niet onthouden.


Lees meer...
Door Anarchiel op 13-03-2009 om 22:27 in Privacy, Veiligheid & Terrorisme
18 reactie(s) en 4851 keer bekeken
Nieuw in de Stortplaats

Ondertussen op het forum

We zijn er weer bij en dat is prima, Viva Terrorismia!Ik zat er eigenlijk al op te wachten en vannochtend was het dan zover: dreiging Amsterdam had terroristische achtergrond. Het was natuurlijk alweer een tijdje geleden dat er mogelijk terrorisme te melden was en de gemiddelde Nederlander maakt zich tegenwoordig veel drukker om zaken als de financiële crisis. Dus daar was ie dan hoor: terroristische dreiging door zo’n 7 mensen van Marokkaanse afkomst.


Bij mij gaan er direct allerlei alarmbellen rinkelen als er weer eens over “terrorisme” gesproken wordt. Ik ben zelf - zoals u ondertussen vast al wel wist - van mening dat de allergrootste terroristen zich in de overheid bevinden. “In naam van de overheid” hebben in de twintigste eeuw ongeveer zo’n 170 miljoen mensen hun leven verloren. Daar kan geen enkele moslimterrorist of andere groepering tegenop, dat is een “highscore” die alleen door diezelfde overheden overtroffen kan worden.


Lees meer...
Door Anarchiel op 13-03-2009 om 11:23 in Politiek, Corporatisme & Religie
7 reactie(s) en 1774 keer bekeken

Hey..pssstt..meisje meisje…. Dushi met weegschaa…..lOp Anarchiel.com besteed ik aandacht aan het ontsnappen aan het statisme omdat naar mijn mening de anarchistische manier de enige enigszins levensvatbare manier is om een maatschappij te verkrijgen die niet zoals de onze gebaseerd is op gewelddadige onderdrukking door een kleine groep mensen.


De Freeman gedachte draagt bij aan het ontsnappen aan statisme omdat het er eentje is die gebaseerd is op puur logisch redeneren en niet op het blind aannemen van regeltjes die je door anderen worden opgedragen. Heb je een enigszins open geest, dan kom je er na een paar minuten redeneren al achter dat onze staat slechts bestaat bij de gratie van het feit dat wij haar in staat stellen om geweld te mogen gebruiken en dat iedere bewoner van Nederland - en de hele wereld - eigenlijk gewoon een vrij mens zou moeten zijn. En geen zak te maken heeft met die groep mensen die beweert uw leven te mogen inrichten cq. besturen.


Lees meer...
Door Anarchiel op 12-03-2009 om 22:15 in Freeman
22 reactie(s) en 2863 keer bekeken

1 McTerrorist(tm) alstublieftNou beste mensen, ga die schuilkelders maar opzoeken hoor. USA Today meldde gisteren de nieuwe “terroristencijfers” en komt tot de conclusie dat er nu één miljoen terroristen op de Amerikaanse terroristenlijst staan. In 2005 waren dat er “slechts” een kleine 300.000, dus da’s toch mooi een ruime verdrievoudiging van het aantal potentieel levensgevaarlijke mensen op deze aardkloot.


Lees meer...
Door Anarchiel op 12-03-2009 om 00:45 in Opmerkelijk nieuws
5 reactie(s) en 1808 keer bekeken

internetkuisheidsgordelOp de site van het “Surveillance Self Defense project” is een handleiding te vinden die beschrijft hoe je jezelf kunt beschermen tegen digitale overheidsbemoeizucht. Het stuk is in het Engels - en behoorlijk uitgebreid, waardoor ik voor een complete vertaling helaas geen tijd kan vrijmaken - maar voor de geïnteresseerde bezoeker heb ik de inleiding wel naar het Nederlands vertaald:Lees meer...
Door Anarchiel op 10-03-2009 om 20:50 in Privacy, Veiligheid & Terrorisme
1 reactie(s) en 2496 keer bekeken

Ik kan vliegeeeeeee--BOEMAl geruime tijd ben ik zeer gefascineerd door de “Freeman on the land” gedachte en bespreek deze manier van denken met verschillende mensen via verschillende media. Heel vaak moet ik daarbij constateren dat de gesprekspartners een bepaalde mate van afstandigheid vertonen zodra ik de woorden “onvrijwillig staatsburgerschap” en “afstand doen van mijn staatsburgerschap” laat vallen. En in vele gevallen slaat die afstandigheid ook nog eens om in een vertoon van agressie die naar mijn mening compleet ongegrond is.


Zodra mensen je ergens op aanvallen of buitengewoon emotioneel reageren, kun je er bijna vanuit gaan dat ze handelen vanuit een bepaalde angst. In het geval van de Freeman gedachte lijken de mensen die zich door mij aangevallen voelen duidelijk een angst voor het onbekende ten toon te spreiden. Het is een beetje te vergelijken met hoe veel mensen reageren als ze het woord “anarchie” horen. Met angst voor chaos en geweld. Men heeft een bepaald idee - veelal uit massamedia verkregen - over een kwestie en zodra daar dan iemand anders is met een afwijkende manier van denken, dan bevreemdt en beangstigt dat.


Lees meer...
Door Anarchiel op 10-03-2009 om 02:39 in Freeman
15 reactie(s) en 2185 keer bekeken

U ziet een pinguïn met een bazooka. Anarchiel heeft het allemaalWij maken ons hier op Anarchiel.com regelmatig druk over zaken aangaande internetcensuur en dragen daarbij voorbeelden aan van ontwikkelingen die naar onze mening wel eens schadelijk zouden kunnen zijn. Dat er echter ook voorbeelden zijn van aantoonbaar schadelijke ontwikkelingen, bleek vandaag.


Security.nl meldt in haar artikel “Rusland bekent DDoS-aanval op Estland” dat Doema afgevaardigde Sergei Markov tegenover een journaliste over de cyberaanvallen op Estland halverwege 2007 het volgende vertelde: “Wat betreft de cyberaanval op Estland, maar je niet druk, die aanval werd door mijn assistent uitgevoerd. Ik vertel je zijn naam niet, omdat hij anders geen visa kan krijgen.”


Lees meer...
Door Anarchiel op 09-03-2009 om 20:45 in Politiek, Corporatisme & Religie
1 reactie(s) en 1368 keer bekeken

Kom maarrrrr naar beneden en sla je slag!We doen eens wild en geven maarliefst drie t-shirts naar keuze van onze favoriete shirtsite www.tshirthell.com weg.


Wat moet je daarvoor doen? Niet bijster veel. Laat ons en de rest van de bezoekers nou eens zien dat niet iedereen tegenwoordig een complete lamlul is en dat er best mensen zijn die daadwerkelijk wat moeite willen doen om hun mening kenbaar te maken. Oftewel, wees eens creatief en schrijf zelf wat. Of, naar ouderwets punkgebruik, “Do It Yourself”. Enkele wetenswaardigheden en voorwaarden:


Lees meer...
Door Anarchiel op 09-03-2009 om 16:30 in Opmerkelijk nieuws
10 reactie(s) en 1451 keer bekeken

we leven in een politiestaatEn daar is de korte samenvatting van de Poll van de afgelopen week, zoals aangekondigd ietsjes later dan gewend. We beginnen met de scores die u gaf betreffende de stelling “Nederland Politiestaat?”:


1% van de stemmers: Politiestaat, wat is dat?


9% van de stemmers: Nee


26% van de stemmers: Nederland, wat is dat?


en 64% van de stemmers stemde op: Ja


Lees meer...
Door Anarchiel op 09-03-2009 om 13:17 in Polls
0 reactie(s) en 1597 keer bekeken

Verhuiskaartje van Jim Beame, Anarchiel en IngsocJa, u leest het goed. We zijn verhuisd. Hopelijk heeft u daar niets van gemerkt maar het is mogelijk dat u op een pagina met doorverwijzing bent gestuit. Onze excuses daarvoor.


De reden achter de verhuizing is vrij eenvoudig: we hebben vrij veel ambities en om niet later in de problemen te komen, nemen we nu vast het zekere voor het onzekere met het verhuizen naar een zogenaamde “dedicated server”. Wat betekent dat Anarchiel.com vanaf nu een hele eigen server ter beschikking heeft, met de daarbijbehorende mogelijke doorgroeimogelijkheden. Denk bijvoorbeeld ook aan het bezoeken van Anarchiel.com terwijl uw verbinding beveiligd is. Kleine dingetjes uiteraard, maar desalnietemin zeer handig.


Lees meer...
Door Anarchiel op 09-03-2009 om 02:02 in Opmerkelijk nieuws
0 reactie(s) en 1256 keer bekeken

2011: 's werelds eerste cybersoa ontdektKijk dan toch. Wat een schatje. Een vriendje in de vorm van een hoogst aaibare felgkleurde robot. Zijn naam is PaPeRo (Partner-type Personal Robot) en hij kan allerlei hele leuke dingen. Zijn voornaamste doel is om kleine kinderen te voorzien van aanspraak en ze te helpen bij het zich ontwikkelen tot verantwoorde volwassenen. Daarbij is het ook nog eens de droom van elke ouder omdat je continu in contact kunt staan met je kroost via je mobiele telefoon. Genoeg reden om hem te halen, zou men zo denken. Wel een beetje jammer dat ie 41.000 dollar kost. En dat is helaas niet alles dat schrik aanjaagt aangaande de PaPeRo.


Lees meer...
Door Anarchiel op 08-03-2009 om 01:59 in
3 reactie(s) en 1798 keer bekeken

Burn.. burn… yes you got to burnHet kabinet Balkenende heeft het Nederlandse volk verraden. Niet alleen doet zij grootschalig uitverkoop van de publieke nutsfaciliteiten, u opzadelend met torenhoge kosten voor basisvoorzieningen als ziektekostenverzekeringen. Niet alleen pompt zij uw belastingmiljoenen in een terminaal ziek banksysteem, de burgers uiteindelijk berooid achterlatend en de superrijken gespekt. Niet alleen misbruikt zij uw angst en onzekerheid opgeroepen door de kredietcrisis en valse terreuraanslagen op het WTC te New York om uw burgerrechten op vrijheid, privacy en vrije meningsuiting af te breken. Niet alleen ontneemt ze uw arbeidsrechten en werknemersprotectie waarmee zij u uitlevert aan de almacht van het corporate bedrijfsleven. Niet alleen dát: de Nederlandse overheid heeft u geheel tegen uw wil, overgeleverd aan een systeem nog corrupter en anti-democratischer dan zij zelf. 


Lees meer...
Door Jim Beame op 07-03-2009 om 13:42 in Politiek, Corporatisme & Religie
19 reactie(s) en 7075 keer bekeken

New World ArmyOp het weblog van Harry van Bommel: Europese Gendarmerie. Van de

site van deze Europese Gendarmerie: “De Europese Gendarmerie is een initatief van 5 EU leden - Frankrijk, Italië, Nederland, Portugal en Spanje - gericht op het verbeteren van crisismanagementmogelijkheden in gevoelige gebieden.”. Nederland tekende op 18 oktober van 2007 het verdrag.


Volgens mij zitten we in een crisis en lopen de dingen best wel een beetje uit de hand. Met bovenstaande beschrijving in gedachten kun je daar vrij makkelijk onaangename gedachten bij ontwikkelen. Een koningin die wat land in Argentinië koopt en Nederland dat lid is van iets dat de Europese Gendarmerie heet. Had u er sowieso wel eens van gehoord?


Prettig weekend…


Met dank aan Zurk.


Lees meer...
Door Anarchiel op 06-03-2009 om 19:08 in Opmerkelijk nieuws
1 reactie(s) en 3315 keer bekeken

de lul van Darwin is net ietsjes zwaarder als die van JezusHet is de laatste tijd weer continu aan de orde: religie. Niet al te lang geleden was er bijvoorbeeld de vrij kansloze actie waarbij mensen een foldertje ontvingen waarin Darwin weer eens ouderwets onder vuur werd genomen. Gevolgd door een eveneens vrij kansloze actie van enkele Darwinisten, die maar weer eens bewijzen vaak “stiekem” dezelfde trekjes te hebben als de door hen zo verafschuwde religieuzen. Zendingsdrang. Of terugzendingsdrang, in dit specifieke geval.


Lees meer...
Door Anarchiel op 04-03-2009 om 08:30 in Gedachtekronkels
12 reactie(s) en 3170 keer bekeken

Er staan een paard in de gaaaaaangInternet is het godsgeschenk aan burgers voor vrije informatiegaring, meningsvorming en meningsuiting. Geen medium is zo vrij en ongelimiteerd. Hier kunnen burgers - uiteraard met inachtneming van de omgangsvormen - werkelijk uitdrukking geven aan wat zij vinden en willen, een democratisch beginsel in optima forma. Maar het zij u niet gegund: uw regering wil dat afnemen. Met het gebruikelijke dédain naar de burger, doet kabinet Balkenende haar uiterste best definitief een einde te maken aan dit grondrecht en heeft daartoe haar nieuwe paard van Troje van stal gehaald. 


Lees meer...
Door Jim Beame op 02-03-2009 om 01:25 in Privacy, Veiligheid & Terrorisme
14 reactie(s) en 5148 keer bekeken

Hun hebben het gedaan! En dat was alweer een week. Hoe de tijd soms vliegt. Op Anarchiel.com was het wat rustig aangezien we onze vrije tijd de afgelopen week gestoken hebben in het ontwikkelen van de Kelder maar de komende week staan er in ieder geval weer wat prikkelende artikelen gepland.


Terug naar de orde van de dag: de uitslag van de Poll van de afgelopen week en de aankondiging van de nieuwe. De uitslag is naar mijn mening vrij verrassend maar misschien dat u daar heel anders over denkt. Eerst even de cijfers, van minst hoog percentage naar hoogste percentage. Op de vraag “de schuld van de crisis is?” antwoordde u:


Lees meer...
Door Anarchiel op 01-03-2009 om 23:38 in Polls
4 reactie(s) en 1434 keer bekeken

en nu ben jij aan de beurt….moehahaha!En daar zijn we weer. Zoals beloofd presenteren wij met gepaste trots onze creatie van afgelopen week: de Kelder. De Kelder is een plek waar iedereen zijn of haar ei kwijt kan en waarbij iedereen kan aangeven wat hij of zij van toegevoegde items vindt. Het lijkt ernstig op sites als eKudos.nl of NuJij.nl met één vrij groot verschil: alles is volledig anoniem en zonder enige vorm van registratie of moderatie van onze kant.


Het is voor iedereen mogelijk om volledig anoniem links of bijvoorbeeld zelfgeschreven artikelen toe te voegen en elke bezoeker kan zonder dat er, zoals genoemd, zaken als registratie nodig zijn, laten weten wat hij of zij van het item vindt. En zodra genoeg mensen een item helemaal niets vinden, dan verdwijnt het automatisch van de website. Om al te makkelijk misbruik van de Kelder tegen te gaan, hebben we een limiet van één toegevoegd item per 5 minuten ingesteld.


Lees meer...
Door Anarchiel op 28-02-2009 om 20:30 in Anarchie & Vrede
1 reactie(s) en 2197 keer bekeken

nog een paar nachtjes slapen .... Het is de afgelopen dagen wat rustig wat betreft het verschijnen van nieuw en vers materiaal op Anarchiel.com maar dat is volledig te wijten aan een “experiment” dat wij hier binnen een paar dagen (als het goed is staat de site die bij dit experiment hoort dit weekend online) beschikbaar willen maken.


Het leek Ingsoc en mijzelf leuk om wat meer met interactiviteit te gaan doen en dat komt er nu dus ook daadwerkelijk aan. Nog even geduld alsjeblieft. En zodra het “experiment” online staat, zullen er ook weer regelmatig stukjes verschijnen. Tot zover deze update.


Lees meer...
Door Anarchiel op 26-02-2009 om 14:28 in Opmerkelijk nieuws
1 reactie(s) en 1316 keer bekeken

Kinderen, je krijgt er zooo veel voor terug…Vandaag een gastbijdrage van CitySurfer met een mooie metafoor die in mij - uw gastheer is niet in het bezit van kinderen - nooit opgekomen zou zijn. Het artikel heeft de naam “Wanneer komen de inwoners van Nederland in de puberteit?” en is hieronder te vinden. Veel leesplezier!


Wanneer komen de inwoners van Nederland in de puberteit ?
Door CitySurfer


Het is heerlijk om kinderen te krijgen. Je bent een mens van aanzien geworden !


Kinderen geloven je onvoorwaardelijk, vinden jouw mening van belang en kijken naar je op. Ze zien je je hen optillen, wat een enorme sterke papa en mama moeten dat wel zijn. Ze weten altijd de weg, gaan in de auto, de trein, de metro en op de fiets naar van alles toe en weten altijd de weg. Ze weten hoe een fiets werkt, weten hoe de motor van de auto werkt en kunnen schilderen, zagen en zelfs met van die pinnetjes schilderijen ophangen aan keiharde muren.


Lees meer...
Door Gastschrijver op 24-02-2009 om 12:00 in Gedachtekronkels
4 reactie(s) en 2163 keer bekeken

Maurice de Hond is een lachertje vergeleken bij AnarchielZondagavond, Poll avond. Dus bij deze de uitslag van de Poll van afgelopen week:


De boel stort helemaal in en we krijgen de kans opnieuw te beginnen. Wat doen we?


13% van de stemmen: We geven het op en worden lid van de VHEMT.


26% van de stemmen: We gaan weer voor de democratie zoals die ons bekend is.


en *tromgeroffel*


61% van de stemmers koos voor: We gaan voor een meer anarchistische aanpak.


Doe ermee wat u wilt, ik kan in ieder geval zeggen dat de uitslag mij hoopvol stemt. En voor de VHEMT stemmers: ik voel sympathie, zeker gezien de ogenschijnlijke kansloosheid van het menselijk ras. En voor diegenen die op de democratische variant gestemd hebben kan ik alleen maar de door mij eerder aangehaalde quote van Einstein betreffende krankzinnigheid herhalen: “Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.”. Ik wens u nog een fijne voortzetting en vergeet natuurlijk niet op de nieuwe poll te stemmen!


Lees meer...
Door Anarchiel op 23-02-2009 om 00:28 in Polls
6 reactie(s) en 1698 keer bekeken
Pagina 89 van 92 | « Eerste  <  87 88 89 90 91 >  Laatste »


Homepage