Burn.. burn… yes you got to burnHet kabinet Balkenende heeft het Nederlandse volk verraden. Niet alleen doet zij grootschalig uitverkoop van de publieke nutsfaciliteiten, u opzadelend met torenhoge kosten voor basisvoorzieningen als ziektekostenverzekeringen. Niet alleen pompt zij uw belastingmiljoenen in een terminaal ziek banksysteem, de burgers uiteindelijk berooid achterlatend en de superrijken gespekt. Niet alleen misbruikt zij uw angst en onzekerheid opgeroepen door de kredietcrisis en valse terreuraanslagen op het WTC te New York om uw burgerrechten op vrijheid, privacy en vrije meningsuiting af te breken. Niet alleen ontneemt ze uw arbeidsrechten en werknemersprotectie waarmee zij u uitlevert aan de almacht van het corporate bedrijfsleven. Niet alleen dát: de Nederlandse overheid heeft u geheel tegen uw wil, overgeleverd aan een systeem nog corrupter en anti-democratischer dan zij zelf. 


Lees meer...
Door Jim Beame op 07-03-2009 om 13:42 in Politiek, Corporatisme & Religie
19 reactie(s) en 6902 keer bekeken
Nieuw in de Stortplaats

Ondertussen op het forum

New World ArmyOp het weblog van Harry van Bommel: Europese Gendarmerie. Van de

site van deze Europese Gendarmerie: “De Europese Gendarmerie is een initatief van 5 EU leden - Frankrijk, Italië, Nederland, Portugal en Spanje - gericht op het verbeteren van crisismanagementmogelijkheden in gevoelige gebieden.”. Nederland tekende op 18 oktober van 2007 het verdrag.


Volgens mij zitten we in een crisis en lopen de dingen best wel een beetje uit de hand. Met bovenstaande beschrijving in gedachten kun je daar vrij makkelijk onaangename gedachten bij ontwikkelen. Een koningin die wat land in Argentinië koopt en Nederland dat lid is van iets dat de Europese Gendarmerie heet. Had u er sowieso wel eens van gehoord?


Prettig weekend…


Met dank aan Zurk.


Lees meer...
Door Anarchiel op 06-03-2009 om 19:08 in Opmerkelijk nieuws
1 reactie(s) en 3155 keer bekeken

de lul van Darwin is net ietsjes zwaarder als die van JezusHet is de laatste tijd weer continu aan de orde: religie. Niet al te lang geleden was er bijvoorbeeld de vrij kansloze actie waarbij mensen een foldertje ontvingen waarin Darwin weer eens ouderwets onder vuur werd genomen. Gevolgd door een eveneens vrij kansloze actie van enkele Darwinisten, die maar weer eens bewijzen vaak “stiekem” dezelfde trekjes te hebben als de door hen zo verafschuwde religieuzen. Zendingsdrang. Of terugzendingsdrang, in dit specifieke geval.


Lees meer...
Door Anarchiel op 04-03-2009 om 08:30 in Gedachtekronkels
12 reactie(s) en 3042 keer bekeken

Er staan een paard in de gaaaaaangInternet is het godsgeschenk aan burgers voor vrije informatiegaring, meningsvorming en meningsuiting. Geen medium is zo vrij en ongelimiteerd. Hier kunnen burgers - uiteraard met inachtneming van de omgangsvormen - werkelijk uitdrukking geven aan wat zij vinden en willen, een democratisch beginsel in optima forma. Maar het zij u niet gegund: uw regering wil dat afnemen. Met het gebruikelijke dédain naar de burger, doet kabinet Balkenende haar uiterste best definitief een einde te maken aan dit grondrecht en heeft daartoe haar nieuwe paard van Troje van stal gehaald. 


Lees meer...
Door Jim Beame op 02-03-2009 om 01:25 in Privacy, Veiligheid & Terrorisme
14 reactie(s) en 5059 keer bekeken

Hun hebben het gedaan! En dat was alweer een week. Hoe de tijd soms vliegt. Op Anarchiel.com was het wat rustig aangezien we onze vrije tijd de afgelopen week gestoken hebben in het ontwikkelen van de Kelder maar de komende week staan er in ieder geval weer wat prikkelende artikelen gepland.


Terug naar de orde van de dag: de uitslag van de Poll van de afgelopen week en de aankondiging van de nieuwe. De uitslag is naar mijn mening vrij verrassend maar misschien dat u daar heel anders over denkt. Eerst even de cijfers, van minst hoog percentage naar hoogste percentage. Op de vraag “de schuld van de crisis is?” antwoordde u:


Lees meer...
Door Anarchiel op 01-03-2009 om 23:38 in Polls
4 reactie(s) en 1388 keer bekeken

en nu ben jij aan de beurt….moehahaha!En daar zijn we weer. Zoals beloofd presenteren wij met gepaste trots onze creatie van afgelopen week: de Kelder. De Kelder is een plek waar iedereen zijn of haar ei kwijt kan en waarbij iedereen kan aangeven wat hij of zij van toegevoegde items vindt. Het lijkt ernstig op sites als eKudos.nl of NuJij.nl met één vrij groot verschil: alles is volledig anoniem en zonder enige vorm van registratie of moderatie van onze kant.


Het is voor iedereen mogelijk om volledig anoniem links of bijvoorbeeld zelfgeschreven artikelen toe te voegen en elke bezoeker kan zonder dat er, zoals genoemd, zaken als registratie nodig zijn, laten weten wat hij of zij van het item vindt. En zodra genoeg mensen een item helemaal niets vinden, dan verdwijnt het automatisch van de website. Om al te makkelijk misbruik van de Kelder tegen te gaan, hebben we een limiet van één toegevoegd item per 5 minuten ingesteld.


Lees meer...
Door Anarchiel op 28-02-2009 om 20:30 in Anarchie & Vrede
1 reactie(s) en 2124 keer bekeken

nog een paar nachtjes slapen .... Het is de afgelopen dagen wat rustig wat betreft het verschijnen van nieuw en vers materiaal op Anarchiel.com maar dat is volledig te wijten aan een “experiment” dat wij hier binnen een paar dagen (als het goed is staat de site die bij dit experiment hoort dit weekend online) beschikbaar willen maken.


Het leek Ingsoc en mijzelf leuk om wat meer met interactiviteit te gaan doen en dat komt er nu dus ook daadwerkelijk aan. Nog even geduld alsjeblieft. En zodra het “experiment” online staat, zullen er ook weer regelmatig stukjes verschijnen. Tot zover deze update.


Lees meer...
Door Anarchiel op 26-02-2009 om 14:28 in Opmerkelijk nieuws
1 reactie(s) en 1284 keer bekeken

Kinderen, je krijgt er zooo veel voor terug…Vandaag een gastbijdrage van CitySurfer met een mooie metafoor die in mij - uw gastheer is niet in het bezit van kinderen - nooit opgekomen zou zijn. Het artikel heeft de naam “Wanneer komen de inwoners van Nederland in de puberteit?” en is hieronder te vinden. Veel leesplezier!


Wanneer komen de inwoners van Nederland in de puberteit ?
Door CitySurfer


Het is heerlijk om kinderen te krijgen. Je bent een mens van aanzien geworden !


Kinderen geloven je onvoorwaardelijk, vinden jouw mening van belang en kijken naar je op. Ze zien je je hen optillen, wat een enorme sterke papa en mama moeten dat wel zijn. Ze weten altijd de weg, gaan in de auto, de trein, de metro en op de fiets naar van alles toe en weten altijd de weg. Ze weten hoe een fiets werkt, weten hoe de motor van de auto werkt en kunnen schilderen, zagen en zelfs met van die pinnetjes schilderijen ophangen aan keiharde muren.


Lees meer...
Door Gastschrijver op 24-02-2009 om 12:00 in Gedachtekronkels
4 reactie(s) en 2119 keer bekeken

Maurice de Hond is een lachertje vergeleken bij AnarchielZondagavond, Poll avond. Dus bij deze de uitslag van de Poll van afgelopen week:


De boel stort helemaal in en we krijgen de kans opnieuw te beginnen. Wat doen we?


13% van de stemmen: We geven het op en worden lid van de VHEMT.


26% van de stemmen: We gaan weer voor de democratie zoals die ons bekend is.


en *tromgeroffel*


61% van de stemmers koos voor: We gaan voor een meer anarchistische aanpak.


Doe ermee wat u wilt, ik kan in ieder geval zeggen dat de uitslag mij hoopvol stemt. En voor de VHEMT stemmers: ik voel sympathie, zeker gezien de ogenschijnlijke kansloosheid van het menselijk ras. En voor diegenen die op de democratische variant gestemd hebben kan ik alleen maar de door mij eerder aangehaalde quote van Einstein betreffende krankzinnigheid herhalen: “Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.”. Ik wens u nog een fijne voortzetting en vergeet natuurlijk niet op de nieuwe poll te stemmen!


Lees meer...
Door Anarchiel op 23-02-2009 om 00:28 in Polls
6 reactie(s) en 1672 keer bekeken

oorlog is zoooooo 1939..(met beknopt overzicht van vrijheidsbeperkende maatregelen)


Sinds de vermeende aanslagen op 11 september 2001 en de geënsceneerde ‘War on Terror’ daaropvolgend, voert het kabinet Balkenende een échte ‘War of Terror’ tegen uw burgerrechten. Talloze draconische maatregelen zijn genomen onder het valse voorwendsel van ‘veiligheid’. In werkelijkheid misbruikt de staat de ‘terreuraanslagen’ om haar macht te vergroten en de burger vleugellam te maken.


Lees meer...
Door Jim Beame op 21-02-2009 om 22:00 in Privacy, Veiligheid & Terrorisme
10 reactie(s) en 5570 keer bekeken

and then there were three….Vol trots presenteren wij u een nieuw lid van ons team: Jim Beame. Een korte introductie:


“Jim Beame kijkt met verbazing naar de onwaarachtigheid die de top van het openbare leven lijkt te bepalen. Menigmaal zijn de drogredenen zó doorzichtig dat ze een bron zijn van vermaak. Soms serieus en vaak op satirische wijze brengt hij actuele gebeurtenissen voor het voetlicht en gaat daarvoor dikwijls ‘incognito’ met blocnote gewapend op pad.


Net als Anarchiel en Ingsoc wil hij mensen inspireren eens een andere bril op te zetten bij het observeren van de ons voorgeschotelde ‘werkelijkheid’ want misschien is die wel niet helemaal zoals u altijd werd verteld?”


Zometeen online: de eerste bijdrage van Jim: De “War on Freedom” van kabinet Balkenende.


Lees meer...
Door Anarchiel op 21-02-2009 om 21:45 in
0 reactie(s) en 2521 keer bekeken

alukatje“Een samenzwering of complot is een geheime afspraak tussen een aantal personen om iets te ondernemen tegen een andere persoon of groep. Het kan bijvoorbeeld gaan om een actie om een staatsgreep te plegen, een oorlog te ontketenen, een aanslag op iemands leven te plegen of iemand ten val te brengen.”


Bron: Wikipedia


“Definitie van complotten: complotten zijn afspraken tussen mensen en groepen onderling waarbij je gezamenlijk het gemeenschappelijke belang verdedigt en versterkt, met als doel anderen buiten te sluiten om er zelf beter van te worden. Het handelen naar buiten toe met een verborgen agenda. Complotten ontstaan uit lijfsbehoud en eigenbelang. Het verdedigen van je eigen belangen puur uit zelfbehoud.”


Bron: Het Grote Complot-De Wereld Verklaard, Muntz en Van de Wint


Het internet biedt ruimte aan de meningen van allerlei mensen. Dat is leuk, want dat houdt je scherp en zo nu en dan stuit je eens op een enorm interessant of vermakelijk stukje informatie. Het internet biedt echter ook ruimte aan mensen die de meningen van andere mensen graag ten koste van alles willen onderdrukken of ridiculiseren. Hoewel dit heel af en toe ook vermakelijk leesvoer oplevert, is het over het algemeen niet echt verheffend en komt het nogal bekrompen over.


Lees meer...
Door Anarchiel op 19-02-2009 om 23:30 in Gedachtekronkels
9 reactie(s) en 3469 keer bekeken

RRrrrrrotterrrrrrrdamVandaag op Anarchiel.com een poëtische bijdrage van Eric van Hoof. Het gedicht past mooi in de sfeer van dit weblog en daarom hebben wij besloten het te plaatsen. Heeft u zelf een mooie bijdrage, in verhaal- of dichtvorm? Laat het ons weten.


Het verlies van Rotterdam (link naar mp3)
Door Eric van Hoof


Lees meer...
Door Gastschrijver op 19-02-2009 om 11:50 in Gedachtekronkels
0 reactie(s) en 1612 keer bekeken

Gadver het stinkt hier, JP heb jij een scheet gelaten?Wie de afgelopen dagen het (alternatieve) nieuws een beetje nauwgezet bijgehouden heeft, moet geconstateerd hebben dat - hoewel de zaken er al niet echt lekker voor stonden - er niet bepaald een einde lijkt te komen aan de oeverloze stroom van negatieve berichtgeving. Er lijken een aantal zeer ernstige gebeurtenissen plaats te vinden of hebben gevonden, maar de aandacht van de massamedia ervoor is veelal minimaal.


Uiteraard moet berichtgeving die niet via veel andere bronnen te controleren is met de nodige achterdocht benaderd worden, toch waren er een aantal zaken die mij een dermate onrustig gevoel gaven dat ik ze toch even met u wil delen. Transparantie enzo, u weet wel.


Lees meer...
Door Anarchiel op 19-02-2009 om 00:05 in Gedachtekronkels
12 reactie(s) en 2269 keer bekeken

En aan de horizon verscheen:  Robert de Nonconformist…Op Anarchiel.com is het niet de bedoeling dat u continu lastiggevallen wordt met slechts de opinies van Ingsoc en Anarchiel. Daarom vinden wij het zeer verfrissend om u, de lezer, aan het woord te laten. Zo ontvingen wij onderstaand artikel met de naam “Crisis of Verlossing?”. Het is gebaseerd op een artikel met de naam “Crisis, ik merk er helemaal niets van!” dat een poosje terug op Anarchiel verscheen. De schrijver van deze reactie gaat door het leven als Robert de Nonconformist en wij zijn hem zeer erkentelijk voor zijn bijdrage. Heeft u iets te melden dat prima op Anarchiel.com zou passen? Laat het ons weten.


Crisis of Verlossing?
Door Robert de Nonconformist.


Lees meer...
Door Gastschrijver op 17-02-2009 om 21:02 in Gedachtekronkels
11 reactie(s) en 1952 keer bekeken

Het ontbijtje van Ingsoc“Goedenavond en welkom bij Amazing Discoveries! Vanavond hebben we wel zo’n verschrikkelijk mooi product voor u… Mike, stap naar voren en laat het wondertje zien!”
“Dames en heren, hier ziet u een prachtig vormgegeven waterpijp met ingebouwd extra roetfilter! Elke teug Marihuana die u neemt zal heerlijk smaken en nooit zult u meer last hebben van nare verstikkende ongefilterde rook! Een heerlijk natuurlijke trip, elke keer weer! En koopt u vandaag de Amazing Discoveries MegaBong, dan krijgt u er gratis en voor niets een zwaar heersende paddo-relaxstoel bij. Kunt u nog veel meer genieten van uw paddotrips!”


Lees meer...
Door Anarchiel op 17-02-2009 om 14:51 in Gedachtekronkels
3 reactie(s) en 1911 keer bekeken

adem in… adem uit…Het is weer eens diep in de nacht en terwijl ik mij neervlei in mijn luie stoel hoor ik zacht het getik van regen op het raam. Een heerlijk sereen gevoel overspoelt mij en eventjes vergeet ik de hectiek en het drama van het leven overdag. Heel eventjes maar, want al heel snel dwalen mijn gedachten af naar statements die ik ergens las of filmpjes die zich tijdens mijn eindeloze zoektochten aan mij openbaarden.


Jan Peter Balkenende komt voorbij en ik zie hem het volk manen tot kalmte; om vooral maar niet boos te worden over komende maatregelen. Maatregelen die nou eenmaal genomen moeten worden om het land overeind te houden. Miljarden extra belastingdruk voor de burger in een tijd van recessie of zelfs depressie. Plots doemt Wouter Bos voor me op die verkondigt tientallen miljarden te hebben besteed aan het redden van banken om, wederom, het land overeind te houden. En direct schiet de gedachte door mijn hoofd dat het toch wel erg frappant is dat er miljarden uit de hoge hoed getoverd kunnen worden als het instituten als banken betreft maar dat zodra het de burger direct aangaat, die burger zelf weer eens zwaar de pineut is. En uit wiens hoge hoed werd dat geld om die banken te “redden” ook alweer getoverd? Was dat niet de onze?


Lees meer...
Door Anarchiel op 17-02-2009 om 03:18 in Gedachtekronkels
0 reactie(s) en 2306 keer bekeken

Zal ik jou eens ff lekker in je lichaam implanteren, of heb je al RFID chips in je hoofd

Na lange tijd dan weer een stukje van mij, Ingsoc. De afgelopen tijd heb ik me ingelezen in het onderwerp: RFID.

RFID staat voor Radio frequency identification en is een technologie om van een afstand informatie op te slaan en te lezen van zogenaamde RFID-“tags” die op of in objecten of levende wezens zitten.

Vooral de mogelijkheid om van afstand informatie in te lezen wekte mijn interesse en na het lezen van Microchips Everywhere: a Future Vision was het mij al snel duidelijk dat, als deze techniek niet goed beveiligd is, hackers aan de haal kunnen met onze gegevens.


Lees meer...
Door Ingsoc op 16-02-2009 om 00:27 in Privacy, Veiligheid & Terrorisme
3 reactie(s) en 1523 keer bekeken

Christenen hebben god als drug, maar wat nou als je niet gelooftVandaag in het nieuws: politie pakt 16 Twentse henneptelers op. Ik heb weer heel erg diep gezucht.


Flashback naar 1976. In Nederland wordt besloten dat er onderscheid gemaakt moet worden tussen soft- en harddrugs. Hieruit vloeit het zogenaamde “gedoogbeleid” voort. Met dit beleid wordt het mogelijk om in Nederland Marihuana te kopen bij coffeeshops, zonder dat kopers het risico lopen om vervolgd te worden. Een gejuich gaat op in de samenleving en sindsdien staat Nederland wereldwijd dan ook bekend als een land waar je vrijelijk mag blowen.


Dat klinkt natuurlijk allemaal heel mooi en aardig maar het beleid wordt niet voor niks “gedoogbeleid” genoemd. Je mag Marihuana nu dan in beperkte hoeveelheid bij een coffeeshop kopen en daarna nuttigen, er blijkt wel een addertje onder het gras verstopt te zitten; het mag namelijk nog steeds niet verbouwd worden. Okee, vijf plantjes (voor persoonlijk gebruik) wordt nog toegestaan, maar met vijf plantjes voorzie je bepaald geen coffeeshops in hun vraag.


Lees meer...
Door Anarchiel op 15-02-2009 om 23:23 in Gedachtekronkels
12 reactie(s) en 3544 keer bekeken

anarchiel: back to basicsVoor mensen die de website www.freedomainradio.com en de heer Stefan Molyneux niet kennen, “embed” ik vandaag een Youtube filmpje betreffende ‘anarchie’ in Somalië. Bezoekers die net als ik erg veel interesse hebben in zaken als vrijheid en het filosoferen over deze vrijheid, vereer de heer Molyneux absoluut eens met een bezoek. Hij biedt downloadable boeken (in de vorm van PDFs) aan die voor iedereen die zich met vrijheid bezig houdt interessant zijn.


In deze aflevering van True News vergelijkt Stefan de toestand in Somalië voordat de regering gevallen was en daarna. Aangezien de algemene gedachte is dat een land zonder regering zal vervallen tot complete gewelddadige chaos, probeert Stefan door middel van het gebruik van statistieken aan te tonen dat de situatie in Somalië juist verbeterd is ten opzichte van de situatie waarin men zich bevond voordat de regering viel.


Ik speel met de gedachte om dit filmpje naar een Nederlandstalig artikel om te zetten maar tot die tijd wil ik de lezers van Anarchiel.com aanbevelen het filmpje zelf eens te bekijken.


Het filmpje (helaas alleen in het Engels, zonder ondertiteling):


Lees meer...
Door Anarchiel op 15-02-2009 om 14:36 in Anarchie & Vrede
2 reactie(s) en 1745 keer bekeken
Pagina 89 van 92 | « Eerste  <  87 88 89 90 91 >  Laatste »


Homepage