Anarchiel: de man die sneller schiet dan zijn schaduw…Veel mensen zijn bekend met de Zeitgeist-serie maar helaas zijn niet zoveel mensen bekend met The Cause Of Effect: Hijacking Humanity. En aangezien die docu ook meer dan de moeite waard is, wil ik er bij deze even op wijzen.


De documentaire wordt medegeproduceerd door mensen achter thinkfree.ca. Voor de kenners: dat is de site van onder andere Robert-Arthur:Menard, een van de “originele” Freemen.


De documentaire komt in drie delen, te weten “Hijacking Humanity” (nu verkrijgbaar), “Believers Beware” en “Lessons Learned” (deze twee delen komen in respectievelijk 2009 en 2010). Er is een DVD verkrijgbaar, maar de documentaire is ook gewoon via de site van The Cause of Effect te bekijken. Ik heb de theatrical trailer in ieder geval even opgenomen in dit stukje, om een indicatie te geven van wat de inhoud zo ongeveer betreft.


Lees meer...
Door Anarchiel op 13-04-2009 om 11:14 in Opmerkelijk nieuws
2 reactie(s) en 1489 keer bekeken
Nieuw in de Stortplaats

Ondertussen op het forum

en nu draaien we de zaken eens om..Alsof ik deze week nog niet genoeg leesvoer had aangedragen, vandaag weer een boekwerkje van zo’n tachtig pagina’s. En wederom kan ik het van harte aan bezoekers van deze website aanraden.


Met een titel als “Aanklacht tegen de overheid: over het schenden van mensenrechten in Nederland” heb je natuurlijk direct mijn hart gestolen. Nadat ik het boek vannacht heb doorgewerkt, moet ik echter concluderen dat niet alleen de titel maar ook de inhoud van het boek alsmede de schrijfstijl van de heer Johan Oldenkamp mij enorm aanspreken. De heer Oldenkamp stipt allerlei zaken binnen ons “gezondheidssysteem” aan en laat duidelijk zien waar de boel volgens hem naast de rails begint te lopen. En beste mensen, onze overheidstrein rijdt - in ieder geval wat onze gezondheid betreft - al zo’n 150 jaar door een weiland in plaats van over de daarvoor bedoelde rails.


Lees meer...
Door Anarchiel op 12-04-2009 om 13:00 in Politiek, Corporatisme & Religie
1 reactie(s) en 3600 keer bekeken

Anarchiel houdt van jullie allemaal!Het is een prachtige dag, de vogels fluiten, de bomen in de straat lopen uit en de zon schijnt er lustig op los. Geen dag om je bezig te houden met ellende of andere nare onderwerpen. Daarom vandaag een artikel met een heel andere insteek dan u gewend bent op Anarchiel.com


Ik ben gek op het menselijk brein. De mogelijkheden ervan zijn enorm en het stemt mij daarom vaak ook vrij droevig dat veel mensen maar zo weinig interessants met die prachtige boordcomputer doen. Op de een of andere manier zijn veel mensen ervan overtuigd dat hun hersenen gewoon op een bepaalde manier werken en dat ze daarom bepaalde dingen helemaal niet kunnen.


Die stelling is naar mijn mening erg jammer. Zoals ik al aangaf zie ik het brein als een boordcomputer die in dienst staat van mijn bewustzijn. En die ik dus ook kan programmeren zoals ik al decennialang “echte” computers programmeer. Maar dan natuurlijk op een veel efficiëntere wijze dan bij normale computers het geval is, wat uiteraard niet kan missen als je kijkt naar de complexiteit van onze boordcomputer.


Ik wil niet dieper ingaan op de technische aspecten van bovenstaande stelling omdat dat de sfeer van zonnigheid en frisse lentebloesem zou verstoren en daarom ga ik direct door naar het beschrijven van een methode waarmee je op een heel eenvoudige en nog leuke manier ook kunt ervaren hoe je je eigen brein programmeert.


Lees meer...
Door Anarchiel op 10-04-2009 om 17:00 in Opmerkelijk nieuws
3 reactie(s) en 3735 keer bekeken

de geschiedenis herhaalt zichzelf, keer op keerTijdens de bezetting in Nederland (1940-1945) werd er een spertijd ingesteld die liep van 24 uur ‘s nachts tot 4 uur in de ochtend. Deze spertijd lag niet vast. Op elk willekeurig moment konden de spertijden worden aangepast. Gedurende de oorlogsjaren werd vanaf 1 februari 1942 - als extra strafmaatregel - de spertijd in Amsterdam aangepast: nu moesten de mensen in Amsterdam binnen blijven vanaf 20 uur tot aan de volgende ochtend. Degenen die moesten werken gedurende de spertijd (zoals mensen van de Luchtbeschermingsdienst) hadden een extra vergunning van de Duitsers nodig. Zo’n vergunning werd een Ausweis genoemd die ook bij het Persoonsbewijs werd bewaard.


Bron: wikipedia


Lees meer...
Door Anarchiel op 07-04-2009 om 16:30 in Politiek, Corporatisme & Religie
1 reactie(s) en 3405 keer bekeken

en toen was er:..........vrede!Vandaag op Nu.nl: Soldaat der eerste klasse Azdin Chadli (20) is maandag om het leven gekomen door een raketaanval op de basis Kamp Holland in de Afghaanse provincie Uruzgan. Vijf andere militairen raakten gewond. Hun toestand is stabiel.


Een gevoel van wanhoop en misselijkheid maakt zich meester van mij. Ik lees verder en moet me ten zeerste bedwingen om niet in schreeuwen uit te barsten zodra ik aan kom bij de statements van de mensen die zogenaamd weten wat ze aan het doen zijn. ‘‘We zullen doorgaan om die enkelingen te bestrijden en daarnaast ervoor zorgen dat het overgrote gedeelte van de bevolking van Uruzgan kan blijven profiteren van de veiligheid die wij ze, samen met het Afghaanse gezag, bieden.’’ zo stelt Peter van Uhm. U bedoelt die enkelingen die telkens weer “de kop op blijven steken” (en zullen blijven steken) omdat u zich een land bevindt waar u zich niet zou moeten bevinden? Zou dat het misschien zijn?


Lees meer...
Door Anarchiel op 07-04-2009 om 11:05 in Politiek, Corporatisme & Religie
11 reactie(s) en 2185 keer bekeken

20 bladzijdes wc papierEerst een heel boekwerk en dan nog even een 20 pagina’s tellend “crisisakkoord”. Een drukke leesdag op Anarchiel.com, zou je zo kunnen stellen. Kon ik in het geval van het boek van Mary Croft nog melden dat ik zeer positief gestemd was, in het geval van het crisisakkoord gaat die jubelstemming bepaald niet op.


Het is natuurlijk al weer even geleden (toch al bijna twee weken) dus menigeen is door de hysterisch voorbijrazende chaos die men “leven” noemt bijkans alweer vergeten dat er een “akkoord” is gesloten. Ik fris het geheugen daarom even op met dit boude statement: het crisisakkoord is mijns inziens een complete farce waarvan de schrijvers claimen zich met “echte” problematiek bezig te gaan houden, terwijl alles alleen maar weer om geld draait. Daarbij zit er een uiterst ranzig sausje van Christenmoraal doorheen geweven (JPB, van harte gefeliciteerd met het wederom door onze strotten mogen rammen van je “normen en waarden”-beleid) waar ik direct braakneigingen van kreeg.


Lees meer...
Door Anarchiel op 06-04-2009 om 16:25 in Opmerkelijk nieuws
2 reactie(s) en 1972 keer bekeken

Elk voordeel heb z'n nadeelDe oplettende Anarchiel.com-bezoeker zal het opgevallen zijn dat de Poll tegenwoordig op maandag verschijnt in plaats van op zondag. Nee, we zijn niet CDA of CU liefhebbers geworden, het komt gewoonweg beter uit.


Vorige week vroegen wij u: Het positieve aan deze crisis is….


U antwoordde daarop:


Lees meer...
Door Anarchiel op 06-04-2009 om 12:30 in Polls
0 reactie(s) en 1416 keer bekeken

I clobbered every bureaucratic cash-confiscatory agency known to manLater vandaag Morgen/overmorgen binnenkort (kleine vergissing in mijn tijdsinschatting) volgt nog een nieuw artikel in de serie Freemania maar eerst even aandacht voor het volgende. Enige tijd geleden werd ik door een lezer van Anarchiel.com gewezen op een boek van Mary Croft, genaamd “How I clobbered every bureaucratic cash-confiscatory agency known to man: a Spiritual Economics Book on $$$ and Remembering Who You Are”. Niet de kortste of de makkelijkst te onthouden titel maar wel eentje die de lading van het boek volledig dekt. En wat heb ik een lol gehad met het lezen van dit boek.


Lees meer...
Door Anarchiel op 06-04-2009 om 11:45 in Freeman
12 reactie(s) en 4245 keer bekeken

zo zeg, echt waar? Serieus, meen je dat nou? Zo nou, daar sta ik van te kijken, echt waar? Zóó hey, en das allemaal echt gebeurd? Zó man, das boeiend, ik hang aan je lippen, ga door, zóó zeg, boeiend, boeiend boeiend boeiend boeiend boeiend boeiend boeiend, interessant boeiend! Hey, hoe weet je dat allemaal? Boek? Welk boek? HEY! History will be kind to me, for I intend to write it’
(Sir Winston Churchill)1


Dr. Michael Parenti is politicoloog en criticus van het socio-economische systeem. Zijn inzichten zijn uiterst verhelderend bij het analyseren van politieke en sociale gebeurtenissen. In zijn lezing ‘The Struggle for History2, die ik diverse malen in mijn artikelen heb opgenomen, toont hij aan hoezeer het machtsestablishment al honderden jaren lang onze kijk op de werkelijkheid ‘voorkookt’ zodat zij de massa beter kan beheersen (lees ook: ‘De Freud-familie en onze perceptie van vrijheid’).


Lees meer...
Door Jim Beame op 31-03-2009 om 21:00 in Opmerkelijk nieuws
2 reactie(s) en 5780 keer bekeken

They same jump, you say how high?Ik kwam vandaag op Zaplog.nl een artikel tegen van Evert dat mij enorm aansprak. Ik heb hem vervolgens gevraagd of ik het artikel op Anarchiel.com mocht overnemen en hoera, die toestemming werd verkregen. Bij deze dus een bijdrage van Evert. Waarvoor veel dank!


Vrijwillige belasting breekt macht van corrupte politiek
Door Evert
Via: zaplog.nl


Lees meer...
Door Gastschrijver op 30-03-2009 om 21:39 in Gedachtekronkels
9 reactie(s) en 1892 keer bekeken

Politiek? Hahahaha! *is schone onderbroek aandoen*De afgelopen week vroegen wij u naar uw politieke voorkeur. Het is uiteraard niet heel verrassend dat de uitslag bepaald niet het gangbare beeld schetst - gezien de aard van deze website - maar toch vind ik het uitermate interessant om te zien dat nog bijna de helft van de bezoekers krampachtig aan politieke partijen blijft vastklampen. Over enkele dagen plaats ik een stukje waarmee ik de hopeloosheid van politiek verder probeer aan te tonen en ik zou de politieke partij-stemmers hier daarom ook verzoeken dat toekomstige artikel eens te bekijken.


De uiteindelijke scores:


Lees meer...
Door Anarchiel op 30-03-2009 om 14:41 in Polls
4 reactie(s) en 3567 keer bekeken

*kuche *kuche *kucheHet is zondagmiddag en uw anarchistisch hasjkonijn heeft een interessant dilemma. Zojuist op Nu.nl de volgende kop: ‘Maak van coffeeshop een cannabisclub’ . In dit stuk stelt Wernard Bruining, cannabisdeskundige en de oprichter van de eerste coffeeshop in Amsterdam het volgende:


“Volg het Amerikaanse voorbeeld en maak van de Nederlandse coffeeshops besloten cannabisclubs. Op die manier houd je minderjarigen buiten de deur en kunnen coffeeshophouders controleren wie er bij hen binnenkomt. ‘’


Lees meer...
Door Anarchiel op 29-03-2009 om 12:47 in Gedachtekronkels
30 reactie(s) en 2326 keer bekeken

Calvijn pindakaas, wie is er niet groot mee geworden?Het kabinet Balkenende spreekt graag over normen en waarden. Deze partij is daarentegen het resultaat van vier-en-een-halve eeuw normen en waardenloosheid van christelijk-calvinistische politiek. Vierhonderdvijftig jaar strijd tegen de democratie en menslievendheid. Hun heilige drie-eenheid Vader, Zoon en Heilige Geest blijkt in werkelijkheid de dekmantel te zijn voor de heilige drie-eenheid van Macht, Geld en Bezit: het eigenbelang van een zeer rijke top ten koste van de bevolking. In deel drie: de strijd tegen de menselijkheid.


Lees meer...
Door Jim Beame op 28-03-2009 om 21:00 in Geschiedenis
7 reactie(s) en 8595 keer bekeken

Nog 49.998 leden en Anarchiel komt op de televisie!Zo dan. De software riekt weer naar frisse lentebloesem en is daarbij meteen voorzien van een behoorlijk pakket aan extra mogelijkheden. Wat is er allemaal nieuw?

  • Lid worden
    Het is nu mogelijk om lid te worden van deze website. Zodra u dit doet, kunt u voortaan inloggen en reageren met de door u gekozen “nickname”. U kunt daarna allerlei zaken instellen via uw profielpagina.


Lees meer...
Door Anarchiel op 28-03-2009 om 16:30 in Opmerkelijk nieuws
0 reactie(s) en 1463 keer bekeken

Kunnen we het maken? Nou en of!Weer een korte dienstmededeling: we zijn dit weekend bezig met het verder uitbreiden/“upgraden” van Anarchiel.com. Dit betekent onder andere dat het mogelijk wordt om uw nickname vast te leggen, zodat niemand anders ermee aan de haal kan gaan. Daarbij krijgen de mensen die hun nickname vastleggen ook direct de mogelijkheid om via deze server - anoniem - met gelijkgestemden te communiceren. Het wordt dus mogelijk om iets meer een “community-gevoel” te scheppen. Dat hoeft uiteraard niet, dus voel u nergens toe verplicht.


Op servertechnisch vlak brengen wij ook nog enkele aanpassingen aan, zodat er nog minder overbodige informatie op de server opgeslagen wordt waar kwaadwillende individuen eventueel iets mee zouden kunnen. En we hebben nog wat andere verbeteringen en toevoegingen gepland staan waar ik niet verder over uit zal wijden. U ziet het vanzelf allemaal wel verschijnen.


Het enige probleem is dat de aanpassingen in de “live-omgeving” (dus de site die u nu zit te bekijken) gedaan zullen worden, aangezien Anarchiel.com niet over een testomgeving beschikt. Oftewel: het kan het komende weekend zo zijn dat er rare dingen gebeuren of dat pagina’s tijdelijk helemaal niet zichtbaar zullen zijn of dat zelfs de hele site een poosje niet bereikbaar is. Haal dan gewoon rustig adem en ga even iets anders doen, het komt allemaal weer goed.


In ieder geval bij voorbaat onze nederige excuses voor enig ongemak.


kleine update
De upgrade vindt vanavond reeds plaats, zodat we dit weekend meer tijd hebben om de boel te vervolmaken. Met een beetje geluk zou de site alleen tijdens deze upgrade offline moeten zijn.


Lees meer...
Door Anarchiel op 27-03-2009 om 12:16 in Opmerkelijk nieuws
5 reactie(s) en 1391 keer bekeken

en Sigmund trok aan zijn sigaret…Tijdens mijn speurtocht naar wat ik als vrijheid beschouw richt ik mijn pijlen meestal op organisaties als overheden. Het zou echter wat naïef zijn om te denken dat overheden hun naar mijn mening vaak krankzinnige gedrag op lucht of ongegronde aannames gebaseerd hebben. Dat is natuurlijk niet het geval, alhoewel de hedendaagse politiek soms helaas wel eens dit beeld schetst.


Veel beleid werd en wordt bepaald naar aanleiding van materiaal dat door bijvoorbeeld psychiaters geschreven is. Tevens is het vaak het geval dat overheden hun manier van handelen zijn gaan spiegelen aan de manier van handelen in het bedrijfsleven. Waarbij het bedrijfsleven bepaalde inzichten in menselijk handelen zelf vaak ook weer uit de psychiatrie heeft gehaald.


Daarom wil ik ditmaal twee mensen uit de Freud-familie nader toelichten. Het begint allemaal met Sigmund Freud (1856-1939), de bekendste telg van dit geslacht, die later uit zou groeien tot een van de meest bekende psychiaters die onze geschiedenis gekend heeft. De meeste mensen kennen zijn theorieën slechts zeer beperkt (“da’s toch die man die torens en sigaretten met penissen vergeleek?” of “was dat niet die viespeuk die zei dat jongens met hun moeder naar bed willen?”) en dat is best jammer aangezien zijn overige werk ook nogal een impact heeft gehad op ons denken. En daarmee hoe wij onze maatschappij vormgeven.


Lees meer...
Door Anarchiel op 25-03-2009 om 00:45 in Gedachtekronkels
15 reactie(s) en 3784 keer bekeken

De crisis duurt een eeuwigheidZondagavond, geen verdwenen Ingsoc of andere vertragende omstandigheden en daarom dus de Poll-uitslag en de aankondiging van de nieuwe Poll op de daarvoor bestemde dag. De vraag die wij u afgelopen week voorlegden was:


“De crisis is voorbij over…”


U antwoordde daarop:


Lees meer...
Door Anarchiel op 22-03-2009 om 23:41 in Polls
4 reactie(s) en 1622 keer bekeken

Het bijbaantje van AnarchielIngsoc en ik hebben dit weekend weer wat verbeteringen cq. uitbreidingen aangebracht aan de site om onze gewaardeerde lezers nog beter van informatie te kunnen voorzien.


De aanpassing is eigenlijk voornamelijk op het vlak van de Bibliotheek. Om te zorgen dat door ons gelinkte artikelen niet blijvend van internet verdwijnen om welke reden dan ook, hebben we ervoor gekozen om op de Anarchiel.com-server een eigen archief aan te leggen waarin een kopie van het originele artikel te vinden is.


Lees meer...
Door Anarchiel op 22-03-2009 om 21:26 in Opmerkelijk nieuws
0 reactie(s) en 1463 keer bekeken

Dus als ik het goed begrijp, is er een man in een grot ergens in de woestijn die dit allemaal veroorzaakt?Nederland verkeert in de greep van de terreur! Het zijn onze islamitische landgenoten die we moeten wantrouwen! Extremisten onder islamieten hebben eerst het World Trade Center vernietigd, daarna de aanslagen gepleegd in Londen en Madrid, Van Gogh vermoord, aanslagen beraamd met de Hofstadgroep, Utrecht en Rotterdam bedreigd en onlangs is Amsterdam ternauwernood gered van terreuraanslagen zoals te Madrid in 2004. Doodsbang zijn we dat wij een volgend slachtoffer kunnen worden op weg in de trein naar ons werk. Maar gelukkig is daar de overheid om ons te beschermen met allerlei veiligheidsmaatregelen speciaal voor uw en mijn welzijn ingevoerd. De overheid: onze vriend. Of niet?


Lees meer...
Door Jim Beame op 22-03-2009 om 13:52 in Gedachtekronkels
3 reactie(s) en 6410 keer bekeken

Calvijn pindakaas, wie is er niet groot mee geworden?Het kabinet Balkenende spreekt graag over normen en waarden. Deze partij is daarentegen het resultaat van vier-en-een-halve eeuw normen en waardenloosheid van christelijk-calvinistische politiek. Vierhonderdvijftig jaar strijd tegen de democratie en menslievendheid. Hun heilige drie-eenheid Vader, Zoon en Heilige Geest blijkt in werkelijkheid de dekmantel te zijn voor de heilige drie-eenheid van Macht, Geld en Bezit: het eigenbelang van een zeer rijke top ten koste van de bevolking. In deel twee: de grondlegger van het calvinisme en zijn leer.

 


Lees meer...
Door Jim Beame op 19-03-2009 om 21:09 in Geschiedenis
19 reactie(s) en 8469 keer bekeken
Pagina 89 van 93 | « Eerste  <  87 88 89 90 91 >  Laatste »


Homepage