In ander deprimerend nieuws van de afgelopen week: bij de besluitvorming over de winning van aardgas speelde de veiligheid van inwoners van Groningen tot 2013 geen rol. Dat is raar want bij andere zaken waar de veiligheid van het burgerschaap zogenaamd in het gedrang zou zijn, zit het grotegeldminnende stel in Den Haag binnen no-time weer hijgend in de nek van Jan en alleman.


Lees meer...
Door Anarchiel op 21-02-2015 om 02:14 in Politiek, Corporatisme & Religie
8 reactie(s) en 571 keer bekeken
Nieuw in de Stortplaats

Ondertussen op het forum

U kent het fenomeen vast wel: van die mensen die via een of ander online platform of TVee-programma hun goed onderbouwde mening geven over mensen die in de bijstand zitten. Of van die vreselijk onafhankelijke mainstream nieuwskanalen die bij geconstateerde bijstandsfraude snel wat artikelen uit de mouw schudden waaruit blijkt hoe intens fout zulke fraudeurs wel niet zijn. Mensen die parasiteren op ons eerlijke en fantastische welvaartssysteem, die verdienen het om publiekelijk aan de schandpaal genageld te worden. Dat lijkt het motto binnen onze topsamenleving te zijn.


Lees meer...
Door Anarchiel op 20-02-2015 om 13:39 in Politiek, Corporatisme & Religie
3 reactie(s) en 650 keer bekeken

Straight from da underground. Episch. Weet u nog hoe ik eind 2010 mijn eerste song hier plaatste? Dit zijn de instrumentale versies. Dat zingen was een grap. Deze compilatie extatische tracks is slechts een greep uit de producties. De epische. Een obscure en/of luchtigere compilatie zou ook kunnen. Maar deze samenstelling piekt van begin tot eind. Psychedelisch. Beuken en scheuren. Een douche harmonischen. Het lijkt “elektronische” muziek maar na 3:33 minuten rammelen en huilen de gitaren al. In het tweede nummer een waanzinnige jazz-break. De derde track is die eerste release: post-moderne Nederlandse neofolk. Daarna een spannende intro van een track die langs bergkammen zoeft. En daar hoort u mij la la la zingen. Zoals ook het a-ha in de tweede overeind is gebleven. En dan: violen met bassline. Track zes is het legendarische “De Weg Van De Himalaya Naar Silicon Valley”. Dan een diep intermezzo. Een dubstep nummer. En tot slot de grote finale.


Negen tracks. In your face. Afwissend en toch door, door, door! Groter, beter, harder! Anarchisme… Zonder het erover te hebben.


Lees meer...
Door DGGD op 17-02-2015 om 16:39 in Muziek, poëzie en video
3 reactie(s) en 590 keer bekeken

Schaamteloze zelfpromotie van het gekkie dat dit blog ooit uit de grond stampte. Ranzig maar waar. U heeft nog tijd om deze pagina weg te klikken. Niet gedaan? Dan gaan we verder: ik heb besloten mijn eerste vijf Nederlandstalige liedjes te bundelen en die als een EP het daglicht te doen aanschouwen. De EP heet “Hallo wereld” en is vandaag via allerlei platformen te verkrijgen. Zoals altijd zijn de liedjes ook gewoon geheel gratis van SoundCloud af te halen maar als u de voorkeur geeft aan iets hogere geluidskwaliteit, dan zou u eventueel kunnen overwegen voor de EP te gaan. Mocht ik daadwerkelijk enig inkomen uit deze release verkrijgen, dan beloof ik dat dat weer gestoken wordt in het voldoen van de hostingkosten voor dit anarchistisch weblog. Is het cirkeltje toch weer rond.


Lees meer...
Door Anarchiel op 14-02-2015 om 12:32 in Muziek, poëzie en video
8 reactie(s) en 655 keer bekeken

Een wat korter artikel deze keer. Er zijn zeer expliciete beelden van onthoofdingen door moslims in de media. Op 11 september 2001 was er een gelijke gebeurtenis in beeld. Dit is een van de grote symbolische handelingen achter 9/11 die eenvoudig te doorzien is.


De skyline van New York is onthoofd. De stad is symbool en poort van Amerika. Wereldstad. De Twin Towers waren enige tijd de hoogste gebouwen op aarde. Daarvan is de keel doorgesneden.
Dit is geen grove vergelijking. De verwijzing naar het “hoofd” is verweven in de schematisering achter 9/11 en andere dramatische gebeurtenissen. Hoofdlijn, vanzelfsprekend.


Het schema is in essentie eenvoudig.


Lees meer...

Evolutionaire speeltuin Madagaskar was onbewoond door mensen tot het begin van onze jaartelling, lijkt het. Toch ligt het niet ver van het Victoriameer, waar de oorsprong van Homo Sapiens Sapiens was. En tweehonderdduizend jaar geleden was de aarde al deels bevolkt door andere mensachtigen die weinig daarvoor onderdeden.


Hetzelfde lijkt voor Nieuw-Zeeland te gelden. De Maori’s hebben zich in de laatste twee millennia gevestigd. De vroege geschiedenis is wat onduidelijk. De eerste Polynesische stammen kwamen rond het jaar 700, waarschijnlijk.


Er waren daar nooit land landzoogdieren. Een evolutionaire uitzondering. Tot de mens arriveerde.


Lees meer...
Door DGGD op 06-02-2015 om 17:08 in Filosofie | Moeder natuur | Zweverigheid & Wetenschap
12 reactie(s) en 1353 keer bekeken

En ja hoor, weer een liedje. Ik vermoed dat de titel van dit artikel al wel een beetje verraden heeft waar het nummer precies over gaat. En het had een heel droevig liedje kunnen worden over de tergende afgang die het “gedoogbeleid” genoemd wordt maar daar had ik geen zin in. En dus is het een vrij luide creatie geworden. Dan ga ik nu weer wegkijken en bloedgeld voor deze intens kansloze en allesonterende mensenboerderij verdienen. Kusjes en dat de mensheid spoedig moge verdampen!


Lees meer...
Door Anarchiel op 27-01-2015 om 10:12 in Muziek, poëzie en video
7 reactie(s) en 2693 keer bekeken

Als goed geconditioneerd burger en voetveeg van het allesvernietigende corporatisme had ik dit schrijven natuurlijk moeten beginnen met het uitspreken van de beste wensen voor het aankomende jaar. Maar dat lukt me helaas niet; het uitspreken van deze woorden is simpelweg te hypocriet en te wereldvreemd dus zodra ik het zinnetje alleen al in gedachten krijg, wil ik direct braken. Heel erg explosief braken. En dat terwijl ik tegenwoordig voor de rest wel gewoon een heel erg brave polderzombie ben… Het activisme had ik al een flink poosje laten varen maar tegenwoordig ga ik zelfs nog wat stapjes verder: ik heb de club van Vernederlandse wegkijkers en ruggengraatlozen versterkt met mijn lidmaatschap. En ik vervul mijn nieuwe functie meestal met verve. U mag mij daarom best feliciteren.


Lees meer...
Door Anarchiel op 18-01-2015 om 14:36 in Gedachtekronkels
6 reactie(s) en 2743 keer bekeken

“Beetje rare titel voor een artikel op dit weblog”, hoor ik u denken. En dat klopt, het is namelijk de titel van een liedje. Deze creatie lag al een poosje virtueel stof te vergaren maar door het hele terreurcircus van de afgelopen weken moest ik er ineens weer aan denken. Zodoende besloot ik het nummer te vervolmaken en aangezien het weer zo’n onderwerp betreft dat hier vrij goed past, deel ik het liedje nu met u allen. Moge het u enig soelaas bieden in deze tijden waarin alles met grote sprongen achteruit rent.


Lees meer...
Door Anarchiel op 17-01-2015 om 00:26 in Muziek, poëzie en video
6 reactie(s) en 1191 keer bekeken

Sinds 9/11 tekent zich duidelijk een mobilisatie af. Politiek en media zijn sterk gedomineerd door een zeer rechtse narratief. De opleving van het zogenaamde moslimextremisme. De opleving van extreemrechts populisme. Corporatisme, financiële wereld en de verrichtingen van het militair-industrieel complex van geallieerden.


Ook de organisatie van 9/11 lijkt toegeschreven te kunnen worden aan uiterst rechtse krachten. De waarschijnlijke betrokkenheid van militair industrieel complex, verbanden met de toen regerende politieke partij en de media doet dit al aftekenen. Het profijt en gebruik van de gebeurtenis is ook vooral in een dynamiek van rechtse krachten.


Er lijkt een samenspel van dit hogere organisatieniveau met de gepolariseerde rechtse bewegingen van moslimextremisme en populisme in het westen.


Lees meer...

Ik hoorde laatst van kinderen dat er op school bepaalde woorden niet dienen te worden uitgesproken in het openbaar omdat dit vieze woorden zijn. Het leek me eens leuk de rechtse mensen een spiegel voor te houden middels het containerbegrip “vies woord”. Dat hoeft ook allemaal niet zo genuanceerd namelijk, het begrip leent zich voor een volle schop in het kruis, en u wilt natuurlijk weten wat precies een vies woord is in de klas/op het schoolplein? Komt ie:


Lees meer...
Door Lenteman op 12-01-2015 om 21:33 in Onderwijs & Educatie
16 reactie(s) en 1595 keer bekeken

Ik zie zo tien vormen van groepsdenken die voorafgaan aan religieuze motivatie bij recente terroristische aanslagen, zoals in Parijs. Het zijn broers. Het zijn jongeren of jongvolwassenen. Er is een aspect van getto-cultuur. Er is een raciaal aspect. Men is buitenlander, allochtoon. Buitenstaander, outcast. Taal is een bindend gegeven. Plaatst op politiek spectrum. Er kunnen zaken opgemerkt worden over persoonlijkheidsstructuren en associatie. Er is een verleden met criminele activiteit, agressie. Sociale status met weinig toekomst perspectief; men leeft in het moment en is gevoelig voor escapisme. Militarisme, uniformisme.


Ik zie het religieuze aspect als de relatie van een hooligan met een voetbalclub. Wat weet die bierbuik van voetbal? Alles. Blijkbaar. Men communiceert het met het werpen van een afrastering, in uw richting. Grootse zaken zijn aangewend voor de profilering van het “machteloze” individu, het zelf.


Lees meer...
Door DGGD op 12-01-2015 om 06:06 in Actualiteiten
26 reactie(s) en 861 keer bekeken

Wat vinden jullie van het nieuwe vuur? Laten we dat leidend principe eens onder de loep nemen. Voor zover dat gaat. Het woord elektron komt van het Griekse woord voor barnsteen. Dat raakt geladen bij wrijving. Vanaf 1600 is er enig gestructureerd onderzoek naar elektriciteit. In de achttiende eeuw is men in de weer met basale vindingen en formuleringen. Na werken met statische elektriciteit is de batterij uitgevonden. Maar “de stroom” kwam pas echt opgang met de vinding van de dynamo, door Faraday, in 1832. Een zeer invloedrijke innovatie.


Elektriciteit is de basis van een nieuw, scherp te onderscheiden, paradigma. Als vorm van energietransport en signaalverwerking. Het begin van de 21ste levert het bewijs op een zilveren schaaltje. Zintuiglijkheid in een oplichtend veld. Een tabletcomputer. Science!


Maar we hebben geen idee waar we mee bezig zijn. Het wetenschappelijke is relatief.


Lees meer...
Door DGGD op 03-01-2015 om 03:16 in Actualiteiten
3 reactie(s) en 2986 keer bekeken

Het is mogelijk, of binnen bereik: een 3D printer die een 3D printer print. De machine is daarop specialistisch toegerust. Het is dan een 3D-printer-printer. Zo is het mogelijk dat 3D-printer-printers 3D-printer-printers printen. De toevoeging 3D is overbodig omdat een printer al een ruimtelijk object is. “Printerprinters printen printerprinters” is een volstrekt logische zin.


Wat leert de mogelijkheid deze linguïstische constructie te maken ons over het tijdsgewricht? De zeitgeist. De replicants komen!! Aahrg. Printerprinters printen printerprinters printen printerprinters printen printerprinters printerprinters… Herinvoer. Of uitvoer. De fractal in taal.


Lees meer...
Door DGGD op 23-12-2014 om 06:57 in Actualiteiten
18 reactie(s) en 3846 keer bekeken

In eerdere artikelen heb ik beschreven hoe het voormalig WTC-complex een gestructureerde ordening is met toespelingen op verschillende religies. De gestructureerde opzet is ook te vinden bij andere dramatische gebeurtenissen in de geschiedenis. Ze overlappen en vullen elkaar aan.


Bij de meest fatale aanslag, op 9/11 na, kan ook het gebruikte schema ontwaard worden in vorm, getal en benoeming. De situatie op 9/11, de conceptuele voorstelling, is sterk religieus van aard, naast de verwijzing naar moslims. “The Yazidi community bombings” waren gericht tegen een religieuze gemeenschap.


Over het geloof van de Yazidi’s is niet veel bekend. De hoofdlijnen ervan en de feitelijke aanslag weerspiegelen de opzet van 9/11, zoals ik die heb beschreven.


Lees meer...
Door DGGD op 15-12-2014 om 13:36 in Actualiteiten
7 reactie(s) en 2797 keer bekeken

Hippiehoi! Deze trek: “ik ben een ANARCHIST” kwam al eens langs in een stortplaatsitem een paar jaar gelee. Nu geherrecycled, even opnew opgenomen, meer zoals het hoort. Een OUTRO met wat ingedikt gesproken woord mot nog volgen. Wellicht laatik rr weer een smurf op los want die ratelt wat sneller terwijl het net verstaanbar is als je het wil HOREN:


Lees meer...
Door julieus jooker op 13-12-2014 om 21:25 in Actualiteiten
11 reactie(s) en 1330 keer bekeken

  WAT IS EEN NNAFO?!
Welk een titel, leg eens uit! Iets nieuw noemen wat niet werkelijk nieuw is, vind ik nep. In ‘new-age’ is er vaak sprake van dezelfde oude dogma’s (INHOUD) in een nieuwere mooiklinkende VORM. Dit is vaak zeer populair, het ‘resoneert’ bij een hoop mensen (met de al bestaande oude programmeringen bedoel ik dan) en feitelijk hoef je niet werkelijk te veranderen. Het blijft dan meestal het aloude naleefverhaal. Wat ook regelmatuig voorkomt is omflipping: het oude dogma vervangen door het tegendeel, maar ook als dogma. In dit artikel ga ik er een aantal opsommen met commentaart.


Lees meer...
Door Gastschrijver op 08-12-2014 om 20:01 in Moeder natuur
29 reactie(s) en 2757 keer bekeken

Deel 3 van : MINDCONTROL TECHNOLOGIE: De (politieke) bedoelingen, de (technische) middelen, en de gevolgen


Lees meer...
Door Eheu op 07-12-2014 om 01:04 in Politiek, Corporatisme & Religie
29 reactie(s) en 1687 keer bekeken

Deel 2 van:
MINDCONTROL TECHNOLOGIE: De (politieke) bedoelingen, de (technische) middelen, en de gevolgen


Lees meer...
Door Eheu op 07-12-2014 om 00:33 in Politiek, Corporatisme & Religie
5 reactie(s) en 620 keer bekeken

“Macht leidt tot corruptie, en absolutie macht leidt tot absolute corruptie” (Lord Acton in een brief aan Bischop Mandell Creighton, 1887).


“Het is onvermijdelijk dat in de ogen van onze kinderen duidelijk zal zijn dat we met al onze pogingen onze vrijheid te behouden, we haar juist vernietigd hebben. Het enorme apparaat dat we in het geheim ontwikkeld hebben om de middelen en bedoelingen van onze vijanden zichtbaar te maken, bleek tenslotte enkel onze eigen intenties en doelen te verwarren; en het machtige leger dat we in het geheim hebben opgezet met het oog op onze doelen, raakte al snel vertrikt in haar eigen ziekelijke fantasieën, met alle desastreuze gevolgen van dien voor zowel henzelf als voor ons, zo blijkt, - uiteindelijk”

– Malcolm Muggeridge, 1966


Als er ooit iets is geweest dat absolute macht kan verschaffen, dan is het MINDCONTOL TECHNOLOGIE: daarover gaat dit artikel.


Lees meer...
Door Eheu op 06-12-2014 om 23:23 in Politiek, Corporatisme & Religie
12 reactie(s) en 1104 keer bekeken
Pagina 2 van 94 |  <  1 2 3 4 >  Laatste »


Homepage