Aangezien het wederom tijd is geworden om als Vernederland enthousiast mensen te gaan vermoorden in Irak leek het mij wel de moeite onderstaand filmpje met u te delen. U kent het domme anti-islam-gezwam ondertussen vast wel aangezien hersendode haatdrones in de vorm van geblondeerde beftekkels er nogal mee te koop lopen. Maar religie zit slechts tussen je oren - net zoals bij het Christen-en Jodendom inderdaad. Religie is dus niet het probleem; mensen zijn het probleem. Iets dat het hoogbeschaafde en superintelligente menswezen wel eens schijnt te vergeten. De mijnheer in het hiernavolgende filmpje legt het u dus nog eens uit.


Lees meer...
Door Anarchiel op 03-10-2014 om 11:14 in Muziek, poëzie en video
30 reactie(s) en 2001 keer bekeken
Nieuw in de Stortplaats

Ondertussen op het forum

“Beeldhouwkunst is dat waar je overheen struikelt als je een paar stappen achteruit doet om een schilderij beter te kunnen bekijken.” Ik vind het een erg goede grap, die een schilder eens maakte in gezelschap van kunstenaars. Provocatie. Omdat het een beetje waar is. Schilderen is als schaken. Een ding op zichzelf.
Terugkijkend in de tijd dan zien we dat de mens zich al millennia kunstzinnig uit. Nooit was deze functioneel rechtdoor. De oudste scherven tonen elegante vormen en patronen. Het gebruik van pigmenten gaat honderdduizenden jaren terug. Naast grondstoffen, voor het vormen, is vooral “de tijd” genomen.


Met het witte doek, de mengkleuren en het penseel is er een spel binnen dit spel ontstaan. De eenvoudigste middelen met de meeste mogelijkheden, paradoxaal. In beide aspecten een perfectie. Hierin ligt de verhevenheid van de schilderkunst. Een nieuw plateau. Virtuele realiteit V1.0.
En dat in strekkende lichtjaren leegte, na miljarden jaren evolutie. Het concept schilderij is onvermijdelijk op een planeet waar een aapachtige de duim om de dingen gewrongen krijgt. Ook het eerste monochromatische schilderij moest komen. Eén kleur als “bedoeling” op een vlak.


Het eerste zwarte schilderij was “Vechtende Negers In Een Tunnel”


Lees meer...
Door DGGD op 02-10-2014 om 14:10 in Gedachtekronkels | Muziek, poëzie en video
27 reactie(s) en 1063 keer bekeken

Wat is dat nou. LEUK als dogma? Hahaha. Net echt! Jawolletjes, het is een van die vele culturele f-ck-ups die gepropageert worden als zijnde normaal. Je doet iets of iets niet omdat je het leuk vind. Dit lijkt normaal en vroeger oordeelde ik ook graag m.b.v. dit criterium. Het is zeker een variabele en een factor bij een beslissing of je iets doet of laat. Maar als het de enige factor is, wordt het gevaarlijk…
   
Dacht: Anarchiel is herrezen, even wedergekeerd uit een onderduikdienst, dus laat ik ook weer eens wat woorden mededelen. Maak er wat leuks van in de comments!? tongue rolleye


Lees meer...
Door julieus jooker op 29-09-2014 om 19:35 in Actualiteiten
6 reactie(s) en 875 keer bekeken

Dit bericht is aangepast door DGGD i.v.m. verstoorde lay-out door het formaat van het filmpje.

De youtube is in het artikel te zien. Niet meer op de front-page.


Lees meer...
Door Anarchiel op 23-09-2014 om 11:27 in Politiek, Corporatisme & Religie
9 reactie(s) en 1428 keer bekeken

Zoals u misschien wel weet, schrijf ik tegenwoordig niet zo heel veel meer over de deplorabele staat waarin onze diersoort verkeert. De herhaling ging wat vervelen en als je zelf alle hoop op een normaal functionerende mensheid al lang en breed opgegeven hebt, dan gaat het in elkaar steken van artikelen aangaande deze materie ook best snel tegenstaan. Wat ik echter nog wel leuk vind, is om ongeveer dezelfde boodschap in een muzikale creatie te verpakken. Dat doe ik nu al best een poosje, maar ik geloof niet dat ik dat ooit eerder hier aangestipt heb. Bij dezen dus alsnog.


Lees meer...
Door Anarchiel op 19-09-2014 om 12:23 in Muziek, poëzie en video
9 reactie(s) en 878 keer bekeken

Een opmerkelijk aspect van de hier gepubliceerde reeks artikelen over 9/11 en context is dat ik het grootst mogelijke samenhangende object op aarde heb beschreven. De planeet is haast te klein om het te overtreffen. De strekking van de beschrijving is daarmee in geen 10000 jaar te over te doen. U hoeft niet af te wachten om het vast te stellen. U had het zelf al kunnen concluderen.


Dit object is niet het geanalyseerde WTC. Dat verraadt schaalbaarheid als een van de uitgedrukte kwaliteiten. De “lijn” van schaalbaarheid volgend, kan uit gezoomd worden. Dan is het conceptueel grondplan van het complex op groter(e) niveau(‘s) te ontwaren, waarvan het WTC een onderdeel is.


Aan de grote vorm kunnen schokkende drama’s in de twintigste eeuw gerelateerd worden. Zoals, in de VS, de Oklahoma city bombing, Waco Siege en de moord op Kennedy.


De reeks artikelen ging nauwelijks over de gebeurtenissen op 11 september.


Lees meer...

Zo’n twee keer per jaar eet ik een broodje met brie bij de V&D in Leiden. Ik ben allergisch voor winkelen maar heb een enorm zwak voor de stad en haar sfeervolle uiterlijk en vind het daarom heerlijk om op het dakterras plaats te nemen met een versnapering. Het laatste stukje van dat broodje gaat steevast naar één van de vogels die daar om overduidelijke redenen in groten getale aanwezig zijn. Daar geniet ik ultiem van. Heerlijk. Vandaag leende zich er uitstekend voor om een bezoekje aan het etablissement te brengen en zodoende bevond ik mij bij de achteringang, gelegen in de Breestraat.


Lees meer...
Door Anarchiel op 15-08-2014 om 19:07 in Gedachtekronkels
36 reactie(s) en 2823 keer bekeken

Tijd voor een filmpje. In tegenstelling tot wat poltieke hoogvliegers en zeer betrokken volksvertegenwoordigers als Mark R. u proberen in te prenten, heeft de mensheid geen ene fuck aan het alsmaar bezig zijn met het fenomeen “banenmotor”. Aan de andere kant wordt er namelijk keihard geprobeerd om menselijke arbeid (die de arme elitaire inteeltlaag onwijs veel extra graageld kost) uit te faseren. Wat zo’n kansloos nablaatschaap als Rutte dus ook uitkraamt, het is inhoudsloze onzin waarvan de flapdrol zelf waarschijnlijk zelfs snapt dat het onhoudbaar is. Maar ontkennen is beter dan genezen. U kent het ondertussen. En dit filmpje gaat dus nog wat dieper op deze materie in. Veel plezier!


Lees meer...
Door Anarchiel op 13-08-2014 om 16:26 in Economie & Ruilhandel
18 reactie(s) en 1121 keer bekeken

Bent u wel eens in Kuala Lumpur, Maleisië, geweest? Mogelijk niet. Toch bent u bekend met het uiterlijk van de stad, anders dan bij veel andere steden aan de andere kant van de wereld. Door het opvallende landmark van de Twin Towers. Ja die! Als iemand u in Kuala Lumpur dropt dan weet u meteen waar u bent.


Recent zijn twee vliegtuigen getroffen door rampspoed. De gelijke 777’s van Malaysian Airlines. Twins.


In dit korte artikel beschrijf ik de geometrie van spiegeling die te vinden is in de situatie. Er kan ook een verband met 9/11 gelegd worden.


Lees meer...

En daar is ome Anarchiel weer es. Deze keer met een korte vraag: wat gaan we - als het aan u ligt - met Anarchiel.com doen? Dit blog is natuurlijk ooit opgericht met de gedachte vooral over anarchisme (en zaken als privacy) te gaan berichten maar is ondertussen van Anarchiel.com meer in Aluchiel.com veranderd…


Ik weet dat dit blog altijd wel een handje van de wat alu-achtige insteek heeft gehad maar wat mij betreft is dat nu flink uit de hand gelopen…. Ik zag op de voorpagina bijvoorbeeld vooral dingen aangaande 9/11 (u weet wel, die gebeurtenis van zo’n dertien jaar geleden) en complottheorieën voorbij komen. Hartstikke geinig hoor, maar daar bestaan echt al onnoemelijk veel blogs en andersoortige sites voor. Het leuke van Anarchiel.com was mijns inziens dat we veel aandacht besteedden aan een alternatieve kijk op de samenleving, waarbij de focus vooral lag op het zo spoedig mogelijk uitfaseren van het criminele instituut dat “overheid” genoemd wordt. Die insteek zie ik nu dus nog maar zelden tot nooit terugkomen. Wat ik persoonlijk wel wat droevig vind. Maar goed, life is a bitch. And then you die. U kent hem ondertussen.


Lees meer...
Door Anarchiel op 04-08-2014 om 15:36 in Huishoudelijk
128 reactie(s) en 1747 keer bekeken

De belangrijkste observatie, in de morfologische analyse van het WTC, is dat het complex een coherente eenheid is in de vorm van een klok / kalender. De vlakverdeling is een voorstelling van geïntegreerde tijdcycli. Op die kalender is expliciet een dag aangegeven: 11 september.


Deze conclusie is goed te onderbouwen. De kalender is zeer volledig. Van de verdelingen in het etmaal (het centrale beeld draaide eenmaal) tot de pressiecyclus van de aarde. Daar tussenin weken, maanden en het jaar. Ook de complexe Cyclus Van Meton, de relatie tussen de zon en de maan, is weergegeven. Aanvullend is zijn er referenties naar de dierenriem (Twin) en daaraan gerelateerde hemellichamen (Sirius), in relatie tot de kalender. De vaststelling dat het WTC een weergave van tijdsverloop in grote kosmische verbanden is, is haast onwrikbaar.


Ook het explicite karakter van de verwijzing naar de dag 11 september is moeilijk te weerleggen. Het is veelvuldig weergegeven in de verhoudingen van het complex. Meermaals als het aantal dagen na de winterzonnewende (264) en de traditionele, letterlijke, betekenis van 11 september: 7/11. Deze weergaven zijn niet verstopt in een hoekje maar in de uiterste dimensies te vinden, of in de verrekeningen waar deze tegenover elkaar zijn gezet.


“Mathematische precisie” zou er nu door uw hoofd moeten galmen. Exact. Er is een lijn te volgen.


Lees meer...

Zogenaamde ‘Complottheorieën’ zijn theorieën over complotten die door vrijmetselaarsorganisaties e.d. gesmeed zouden zijn en worden, of over geheime activiteiten van deze organisaties. Die complotten zouden vooral anti-christelijk zijn, of politieke doelen hebben, m.n. de stichting van de zgn. NWO.
Dit is een positief kritische analyse van die ‘theorieën’.


Lees meer...
Door Eheu op 15-07-2014 om 23:02 in Geschiedenis
30 reactie(s) en 2299 keer bekeken

In eerdere artikelen heb ik beschreven hoe het vernietigde WTC een afgewogen gelaagde compositie was. Een voorstelling met betekenis. Er zijn meerdere betekenissen eenduidig te benoemen. Maar deze verwijzen naar een hoofdonderwerp.


Er zijn veel religieuze thema’s weergegeven. Ontwerpers verwezen naar Mekka als inspiratie. Feitelijk volgt het complex het basisschema van een basiliek. Yin-yang, met de acht trigrammen, kan gezien worden als verdeelsleutel van contrast tussen objecten. De objecten lijken, wat losjes, te verwijzen naar de attributen van vrijmetselarij. Er zijn verwijzingen naar het oude Egyptische godsbesef.


Het hoofdonderwerp is abstracter. De herkenbare religieuze verwijzingen zijn middel dat tot uitdrukking te brengen. Zo ook de weergegeven verwijzingen naar tijdcycli, harmonische getalsverhoudingen, pi, het getal een. En ook materiële zaken een berg, de maan en zon. “Groot” en “volledig” zijn overkoepelende thema’s.


Het onderwerp is: eenheid. Welke eenheid?


Lees meer...

Bij de vernietiging van de Twin Towers is er een hond om het leven gekomen. Buiten de VS zal het minder bekend zijn dat de reddingshonden van 9/11 geëerd worden. Ook de overleden K9 (canine), Sirius, heeft hierin een rol. Dit was geen reddingshond. Sirius was permanent gestationeerd in het WTC voor het opsporen van explosieven.


In dit artikel volg ik de lead van S.K. Bain, in zijn werk “The Most Dangerous Book In The World”. Hij beschrijft hierin rituele aspecten van 9/11 en merkt de situatie met deze hond op. Ik onderzoek de situatie verder.


Kan ik uw oren doen spitsen door te zeggen dat de letter “K” de 11de is in het alfabet? Wie K9 zegt, zegt 11-9. Ik merk het maar even op.


Lees meer...

De afgelopen jaren heb ik hier veel artikelen gepubliceerd over de morfologie van het WTC (9/11) en gelijkvormige situaties. In enkele reacties zie ik totaal onbegrip weerspiegeld. “Wie, wat, waar, waarom?” en een afwerend gebaar.


Enerzijds zeg ik: ik ben expliciet en bondig. De conclusies die getrokken zijn sluiten aan bij wat ik van algemene kennis van de lezer mag verwachten. Anderzijds is het WTC een uitzonderlijk studieobject dat multidisciplinair is benaderd. Begrijpend lezen is dus de eerste kwaliteit die gevraagd is. Het is een studie. U zal er zoveel tijd voor nodig hebben als ik.


Ik ga niet herhalen wat ik al heb beschreven, maar demonstreer wat het is: een research tool. Het basisschema van het WTC is terug te vinden bij andere schimmige dramatische gebeurtenissen in het verleden.


Onder de loep neem ik een explosie van een wapendepot, Port Chicago 1944. Mogelijk een nucleaire explosie. Maar dat is niet werkelijk het onderwerp.


Lees meer...

Het WTC-complex was geen verzameling van losse gebouwen. Het was een compositie met betekenis. Er was iets geformuleerd. Kort en bondig, zo getuigt het minimalistische design. Er is betekenis geformuleerd in vorm en taal. In getal is de relatie nog preciezer: formule. “Eenheid en meervoud” kan deze formule genoemd worden. Het is het getal 11 vermenigvuldigd met drie manieren waarop met 11 dualiteit is uit te drukken. De uitkomst is “11 september”


Ten eerste is er twee maal het getal één (gelijkheid). Ten tweede kan elf door twee gedeeld worden, in helen: zes en vijf (ongelijkheid). Ten derde is er de scalar, trap van het decimale stelsel, in de twee eenheden in 11 (ongelijke gelijkheid: hetzelfde op een andere schaal).


11 * (2) * (6/5) * (10) = 264.


11 september is de 264ste dag na de winter-zonnewende.


Lees meer...

Waterspuwer Barracuda heeft de taak op zich genomen mijn artikelen over de onbesproken achtergrond van 9/11 te bekritiseren. Meer naar de waarheid zal zijn: in zijn ongedifferentieerde lijstje websites waart hij blindelings rond en stuitte op mijn werk, waarop hij pijnlijk pretentieus, met de gebruikelijke zweem van nonchalance, zijn stompzinnige spiegelretoriek los heeft gelaten.


Hij schreef daarover vrij recent nog een stukje, waarop ik repliek gaf. Het werd tijd want ik had zijn krachteloze verwijzingen naar mij al te lang genegeerd. Nu heeft hij een nieuw artikel aan mij gewijd. Niet aan de inhoud van mijn werk. Het is een bespiegeling op de vorige bespiegeling. Een herhaling van zetten.


Kunnen we het nog ergens over hebben? Het is aan mij om er iets moois van te maken. Aangevuld met wat opmerkelijke nieuwe inzichten in 9/11.


Lees meer...

image In alle onvolmaaktheid proberen we toch dingen met elkaar te regelen. 


Lees meer...
Door De Boogie Man op 06-05-2014 om 15:45 in Actualiteiten
7 reactie(s) en 1570 keer bekeken

De “maand van de intermenselijke energie.” Iedere mens is verschillend. Dus als er twee in interactie zijn is het al een gecompliceerde zaak.


Jaren geleden had ik een korte “emotional rollercoaster” rit met een magnetische jonge vrouw. Voor sommige mensen werkt de wereld anders. Het was een vreemde gewaarwording. In een danstent met klassieke ambiance, ergens in de randstad, hebben we een nacht gespendeerd. Mannen zwermden om haar heen. Biseksuele of lesbische vrouwen kwamen met mij babbelen, vragend naar mijn gezelschap. “Is dat jouw vriendin daar!?”


Toen ik haar de eerste keer zag, dacht ik dat het bijzonder was. Ik liep een café binnen en stapte, met de deurklink nog in de hand, direct in haar richting. In eerste oogopslag totaal overtuigd. Alsof je de reïncarnatie van je soulmate weer ontmoet. Finally we meet again! I am you! 


Maar dat dacht een biseksuele chick blijkbaar ook.


Lees meer...
Door DGGD op 30-04-2014 om 05:29 in Actualiteiten
3 reactie(s) en 1349 keer bekeken

Mogelijk bent u de beelden niet vergeten van de onthoofding van Nick Berg, in 2004 in Irak. Als u het door “Al Qaeda” gepubliceerde filmpje niet heeft gezien, dan de foto van Berg in oranje overall voor vijf gemaskerden. Berg was, eerder, op hoogst opmerkelijke manier betrokken bij 9/11. Op zijn laptop is een email verzonden door één van de 19 kapers.

Twee beeldvormende extreme gewelduitingen zijn zo met elkaar verbonden. Dit feit is als volkomen toevallig terzijde geschoven.

De verklaring is dat Berg kortstondig zijn laptop heeft uitgeleend, als student in Oklahoma, waarop toen is gemaild. Bestelling van een Ticket. Los daarvan ging hij enkele jaren later als zakenman naar Irak, waar hij gekidnapt en vermoord is.


Lees meer...
Pagina 2 van 93 |  <  1 2 3 4 >  Laatste »


Homepage