Anarchiel, Vrijheid. Maar dan ook echt! De bibliotheek bevat een verzameling speciale stukken Samengestelde Dossier overzichten van Storts en Artikelen Contact leggen of de Disclaimer lezen RRS overzicht van de Alternatieve Media  
Het Forum voor diverse onderwerpen Onze open Stortplaats, doe mee en plaats zelf iets. Chatten kan bij ons in de Lounge, Vrijheid met een kopje koffie erbij. Enkele Statistieken over het bezoek van deze webstek Onze Links pagina geeft een overzicht van, jawel, LINKS. Onze Muziek pagina bevat enkele eigen werkjes van onze leden.
 

0  1  2  3 

Actie tegen de Uitbuiting door Bastion-Hotel

 

4
+
Door Linkin om 17:19 op 11-08-2012 in Economie
(2x gereageerd, 1042x bekeken)


Ja! Dit is het soort actie dat we nodig hebben: protesteren bij het Bastion-hotel in Amsterdam, om de directie ertoe te brengen om het loon aan één van de mensen die er werken, volledig uit te betalen. Zestien mensen hielden zo’n actie afgelopen zaterdag. Vandaag probeerden zes mensen het opnieuw, maar nu pakte de politie vier van de actievoerders op met belachelijke “redenen”. Komende zaterdag het vervolg, en dan ook tegen de onderdrukking door de politie. En… de actie breidt zich uit naar minstens één andere stad waar ook een Bastion-hotel staat…

Eerst de reden van de actie. Die is in de betreffende actie-oproep, te lezen op de site van de Anarchistische Groep Amsterdam (AGA) te lezen, op het betreffende pamflet. “Schoonmakers in dit hotel worden erg slecht behandeld door het management. Bastion komt zijn contacten niet na en betaalt zijn werknemers slechts een deel van hun salaris uit”, lezen we daar. “Ondanks dat in hun contract staat dat ze een uurloon krijgen, worden ze in de praktijk uitbetaald per schoongemaakte kamer” - stukloon, in feite, en een recept voor een jaagsysteem. “Bastion rekent vervolgens een veel te korte tijd per kamer, waardoor schoonmakers aan het eind van een dienst van bijvoorbeeld drie uur krijgen te horen dat er slechts anderhalf uur is gewerkt.” En meer van dat soort dingen. “Samen met een schoonmaakster die inmiddels ontslag heeft genomen , staan wij hier om ervoor te zorgen dat bastion met deze asociale en illegale praktijken stopt. Bovendien wil deze schoonmaakster nog steeds het volledige salaris waarvoor ze heeft gewerkt.”

Lees verder:
http://peterstormschrijft.wordpress.com/2012/08/07/ja-actie-bij-bastion-tegen-loondiefstal-en-politie-onderdrukking/


De RSS-feed van de commentaren op dit topic
Volgende item: GMO tomatoes: good-looking poison
Vorige item: Vlaamse Zorgkas onwettig!

 

Geplaatste opmerkingen.


Commentaarpagina 1 van 1

Met dank aan Rutte sta je volgend jaar buiten als je er wat van zegt. Probleem opgelost.

Contractbreuk made easy.

“Samen komen we er wel uit”, dacht hij toen hij over zijn door ons betaalde bakkie leut staarde.

Koude oorlog… dat is het gevolg van dit soort miezerige arbeidsconflicten. Kernkoppen. Die russen hadden gewoon op die rode knop moeten rammen. Eens kijken hoe bastion dat hotel is.

Grappig, dit is al weken aan de gang.
waar is de media hahaha

https://www.indymedia.nl/node/6518

Commentaarpagina 1 van 1

 

U dient ingelogd (Login) te zijn om een opmerking te kunnen plaatsen.