Anarchiel, Vrijheid. Maar dan ook echt! De bibliotheek bevat een verzameling speciale stukken Samengestelde Dossier overzichten van Storts en Artikelen Contact leggen of de Disclaimer lezen RRS overzicht van de Alternatieve Media  
Het Forum voor diverse onderwerpen Onze open Stortplaats, doe mee en plaats zelf iets. Chatten kan bij ons in de Lounge, Vrijheid met een kopje koffie erbij. Enkele Statistieken over het bezoek van deze webstek Onze Links pagina geeft een overzicht van, jawel, LINKS. Onze Muziek pagina bevat enkele eigen werkjes van onze leden.
 

0  1  2  3 

Belasting is diefstal

 

3
+
Door EenOogiseenOog om 05:44 op 25-06-2012 in Overheid
(29x gereageerd, 936x bekeken)

Ik vind hem goed. Zelfs de SOPN wil nog steeds 25 procent van me jatten. Waarom denken die lui dat ze er recht op hebben? Om mij een basisinkomen te geven? Dat is een sigaar uit eigen doos.

 


De RSS-feed van de commentaren op dit topic
Volgende item: Google Vows Full Service to Israeli Mossad
Vorige item: Functie - Assistent Manager/ Nieuwe scam?

 

Geplaatste opmerkingen.


Commentaarpagina 1 van 1

Laatste filmpje is een klassieker voor mij.

We moeten af van de dwang…
Lijkt een tegenstrijdige uitspraak.
Maar wat mij betreft, heb erover nagedacht, is DWANG het centrale element van de oude wereldorde.

Een nieuwe wereldorde werkt alleen samen op basis van vrijwilligheid. Tenminste: ZOVEEL MOGELUK.

Ik denk nl dat totalitair anarchisme het zoveelste doorgeslagen ideaal is. Hoe dan wel de maatschappij inrichten? Check deze:
http://www.deniesa.nl/2010/09/24/uit-het-boek-vrijheid-gelijkwaardigheid-verbondenheid-2/

belasting1d.jpg width=500
Ik ga nog een stap verder, door te stellen dat belastink niet alleen diefstal is maar zelfs gestolen solidariteit:
Mensen betalen veel belastink en zullen daardoor de neiging hebben minder naar elkaar om te kijken, er wordt immers al zoveel belastink betaald. Ook is er minder tijd doordat de helft van het jaar gedwongen voor de Staat wordt gewerkt.

Op zich niets tegen belasting per se MAAR zou veel meer inspraak willen aan waar het geld aan wordt uitgegeven..
In elk geval nimmer aan ‘defensie’..

Dit gebeurt er dus momenteel in US:

53% of you tax dollars goes to war. You would never hear this on mainstream media.Toine Manders kan het geweldig goed brengen MAAR, als je alles gaat privatiseren krijg je hetzelfde als nu met de grote bedrijven als ziektekosten,- en energie bedrijven.
Ze gaan fuseren en worden steeds machtiger en machtiger, totdat ze geen concurrentie meer hebben en aan de top van de piramide staan. Van dat piramide verhaal willen we nu juist graag af….toch….?

Ik ben het ermee eens dat belasting diefstal is, zeker omdat we geen inspraak hebben waaraan het uitgegeven wordt.

En nog even over SOPN: Johan zegt erbij dat die 25% afgeschaft zou moeten worden als het niet meer nodig is. Of dat zal gebeuren laat ik in het midden, maar het idee van SOPN is eerlijker dan van de LP.
Bij SOPN wordt over elke belangrijke beslissing een mogelijkheid tot inspraak dmv stemmen gegeven.

Iedereen heeft voor verkiezeingen prachtige idealen, maar als ze gekozen zijn komt er altijd maar zo weinig van terecht en omdat dit al zo vaak gebeurd is, hebben nog maar weinig mensen vertrouwen (in politici).

Niet stemmen heeft ook een andere kant; je geeft weliswaar niet je goedkeuring maar miljoenen mensen gaan wel stemmen, en daarvan wordt er een uitkomst bepaald, eventueel met een hand(je) hulp in de vorm van manipulatie.
Wellicht is de uitslag van 12 september al lang bekend, alleen nog niet bij de burgers zipper

MAAR, als je alles gaat privatiseren krijg je hetzelfde als nu met de grote bedrijven als ziektekosten,- en energie bedrijven. Ze gaan fuseren en worden steeds machtiger en machtiger, totdat ze geen concurrentie meer hebben en aan de top van de piramide staan.

Is afhankelijk van de geweldsmonopolist. Corporatisme houdt zich hiermee in stand. Fascisme, dat is.

Corporatisme wekt nu naar een universele geweldsmonopolist zodat ze volledig vrij spel hebben en iedereen tegen iedereen kunnen uitspelen. De door ons verachte landsgrenzen zijn voor hen ook lastig. Maar om andere redenen.

Uiteindelijk is het probleem dat bedrijven rechtspersonen zijn, net als landen, en individuen niet rechtstreeks verantwoordelijk zijn. Hierdoor kunnen bedrijven zeer groot en parasitair worden. Dit is het masker dat weggenomen moet worden.
Dan kun je stemmen met je geld.

privatiseren is wel het laaste wat je moet doen, wat een gelul in de ruimte. of dat er al niet genoeg in prive handen is, daar begon juist de ellende! ze gingen onderling samenwerken en hup hier zijn we dan. alles gaat naar bassie….en ondertussen hebben ze de regering ook weer in hun zak.

Wellicht is de uitslag van 12 september al lang bekend, alleen nog niet bij de burgers

Ik denk dat er op zijn minst al bekend is wie er mogen winnen.
Welke leden steun of juist niet kunnen verwachten van de andere partijen in coalitie verband.Ons kent ons en dus zullen er best dealtjes gemaakt worden achter gesloten deuren.

 

MAAR, als je alles gaat privatiseren krijg je hetzelfde als nu met de grote bedrijven als ziektekosten,- en energie bedrijven. Ze gaan fuseren en worden steeds machtiger en machtiger, totdat ze geen concurrentie meer hebben en aan de top van de piramide staan.


Is afhankelijk van de geweldsmonopolist. Corporatisme houdt zich hiermee in stand. Fascisme, dat is.

idd. Volgens Mussolini, en die zou het moeten weten,  is dat zelfs de definitie van fascisme!

Ik denk nl dat totalitair anarchisme het zoveelste doorgeslagen ideaal is.

Mensen hebben verschillende ideeën bij dat woord. De massa is geleerd dat het voornamelijk rel-schoppers zijn Begrijpelijk omdat de regering geen rooskleurige voorstelling geeft van zaken waarbij zij zelf aan de kant komen te staan.

Anderen versimpelen het door te omschrijven als een wereld waarin we geen autoriteit nodig hebben om ons te gedragen. Veel verder gaat het vaak niet enkele uitzonderingen daargelaten. Misschien is het een ietwat naïef ideaal.

Op flag.blackened.net stond vroeger een goeie uitleg ook op sociaal vlak waar ik me in kon vinden. Maar die site is al jaren verlaten, een verzameling dode links nu.


Van anarkismo.net :

“We desire the freedom and well-being of all men, all without exception. We want that every human being can develop and live in the happiest way possible. And we believe that this freedom and this well-being cannot be given by a man or by a party, but that everyone should find in themselves their conditions, and conquer them.

We consider that only the most complete application of the principle of solidarity can destroy war, oppression and exploitation, and solidarity can only be born of free agreement, of the spontaneous and desired harmonising of all concerned.” - Errico Malatesta


http://www.anarkismo.net/article/23029?search_text=what+is+anarchism

PS
Inflatie is ook diefstal!

Alles is diefstal, JaJa, daar is die Stamgast weer.
Wie heeft het recht voor mij iets te beslissen…. NIEMAND

voor =over….toch, jullie weten dat ik de taal niet wil en nooit zal spreken omdat taal onderdrukking is…Hoop dat de slimme koppen hier, is een topic over dat schrijven.

Is een leuk experiment.

“Toine Manders kan het geweldig goed brengen MAAR, als je alles gaat privatiseren krijg je hetzelfde als nu met de grote bedrijven als ziektekosten,- en energie bedrijven.”
Inderdaad! De punchlijn blijft dat belastING diefstal is vanwege de dwang. Het heeft meer nadelen:
- de gestolen solidariteit
- legitimatie van de elite: zij betalen veel belastink zodat ze kunnen stellen dat zij nodig zijn. De truc is dat er voor hen nog steeds een onevenredig groot bedrag overblijft. Plus dat belastink voor hen beter in banen geleid kan worden zodat het toch ook voor hen weer voordeel oplevert.

Maar libertariers willen teveel vrijheid aan bedrijven geven. Een overheid is wel degelijk nodig om betrekkingen in banen te leiden en te reguleren bij geschillen. Alleen WEL TRANSPARANT en met maximale vrijheid voor IEDEREEN als basis, niet maximale vrijheid voor een elite.

Totale vrijheid werkt niet.  wink

Tuurlijk Julieus en Hoping for a better world, ik ben het met je eens over Manders. Ik weet weliswaar niet zo veel van de man en heb de wiki er maar even op nageslagen en zie dat hij uit de vvd hoek komt en gezien hoe de man op me overkomt is het aannemelijk dat hij het alleen maar vanuit de bedrijven ziet.

Maar het neemt niet weg voor mij dat hij het op dit punt wel goed ziet.

Op zich ben ik dus tegen het afdwingen van belasting. Toch wil ik er een kanttekening bij plaatsen dat belasting in ons land toch wel nodig kan zijn. Ik noem bijvoorbeeld het waterbeheer en de dijken. En zo zullen er meer onderwerpen zijn die grootschaliger gedragen dienen te worden en niet alleen lokaal beheerst kunnen worden.

Maar verder ben ik er voor om zo veel mogelijk lokaal zaken te regelen. Ben verder ook niet tegen bedrijven, zolang bedrijven maar niet meer voor elkaar kunnen krijgen dan dat een solitair mens zou kunnen.

Op zich ben ik dus tegen het afdwingen van belasting. Toch wil ik er een kanttekening bij plaatsen dat belasting in ons land toch wel nodig kan zijn. Ik noem bijvoorbeeld het waterbeheer en de dijken. En zo zullen er meer onderwerpen zijn die grootschaliger gedragen dienen te worden en niet alleen lokaal beheerst kunnen worden.

Dan kom je terecht bij een minimale transparante overheid. Ik ben het daarmee eens. Gerund door mensen wiens hart daar ligt. Oftewel weg met 5/6-dubbele salarissen. Maar waar haalt deze overheid middelen vandaan? Vrijwillige belasting. Maar ik zou zeggen bvb een vaste belasting op consumptiegoederen. Geen inkomstenbelasting. Of 100% inkomstenbelasting boven een bepaald bedrag. Dat lijkt me beter dan 100% erfbelasting want dan kunnen nog steeds groepen van rijken instandblijven.

Welletjes, zelfs in de hedendaagse politiek zijn er partijen die zeggen dat ze een minimale overheid willen. Maar die praktijk!

zolang bedrijven maar niet meer voor elkaar kunnen krijgen dan dat een solitair mens zou kunnen.

Dat is m, het verschuilen achter een rechtspersoonlijkheid. Grote bedrijven hebben geen moeite met de boetetjes van Neelie. Het rechtssysteem dient dus grondig herzien te worden. Een vrije martkt betkent nu vrij spel voor multinationals. Particulieren worden vooral tegengewerkt door de ‘rechtsstaat’.

Beide ogen openhoue zodat effecten niet genegeerd worden door een eenzijdige focus.

Is dat zo? Weet je dat zeker?? Hoe bewijs je dat???

En wat wou je dan nog toevoegenz?!

Hoe bewijs je dat???

LoL @ julieus

Alle plaatjes(bewijs) heb je in je mailbox. Jouw integriteit is met je zogenaamde ontkenning niet meer bestaand voor mij. Wist ik al hoor. smile Je speelt je spel perfect, maar ik had je allang door en je bevestigt het keer op keer weer. Clown.

Tuurluk jochie. Slaap zacht.

Nou dat kan je beter tegen je zelf zeggen. Dat je slaapt zou het nog enigszins kunnen verzachten voor je. Maar ik ben bang dat je gewoon hardcore de boel aan het flessen bent. Dat is veel erger. Hou alsjeblieft op met je praatjes dat je het erg vind dat er gecenzuurd word hier. Schijnheiliger kan je niet meer zijn. smirk

Ik denk dat je (af en toe) paranoid bent en te snel bizarre conclusies trekt.

@Eenoog/LOH

Zolang je persoonlijk gerichte comments blijft posten die dusdanig onderhevig zijn aan perspectivische vervorming dat ze leugenachtig en lasterlijk worden, schrap ik ze.

Je bent de enige. Way to go. Succes met je kruistochtje.
Ga een cursus logisch denken doen. Kan helpen.

qoute:
Ik denk nl dat totalitair anarchisme het zoveelste doorgeslagen ideaal is

reactie:
ja natuurlijk zou dat doorgeslagen zijn!
net zo min, als dat Alles maar mag omdat het kan.

vgr smile

Goed mijn excuses aan Eenoog voor het in twijfel trekken van het wissen. Ik wist het niet zeker en stelde het daarom als vraag. Jij gaat in mijn waarneming wel erg snel miskend afreageren. Ik heb hier geen onwelvoeglijke taal gezien. Eerlijk gezegd weet ik niet welke comments gewist zijn en waarom.

Waar ging het ook al weer over. BELASTINK. Of gewoon belastING?  sleepy

Ach Julieus, je doet nou net alsof je er voor de eerste keer mee geconfronteerd word. Houd toch op met die spelletjes. Alsjeblieft. Je hebt toch geen geheugenverlies toch?

Eerlijk gezegd weet ik niet welke comments gewist zijn en waarom.

Ik mag kennelijk van de webhost niet uitleggen waarom mijn comments gedelete worden en door wie, daar ligt een taboe op, maar je hebt van elk comment wat ik geschreven heb, een kopie ontvangen via de emailnotificatie en je kan zelf onderzoek doen welke je niet meer hier kan lezen. Doe je best. Chop Chop.

Oh Julieus , je hoeft het niet te doen hoor. Als het allemaal te veel moeite is dan hoeft het echt niet. Je mag ook gewoon verder slapen jochie. sleepy

snake  zipper  blank stare

oogjes dicht!, snaveltje toe?

Waar gaat ondertussendoor dit gekibbel de poen naartoe:http://www.abnamro.nl/nl/prive/sparen/kinderbonus/introductie.html

Dat de fabeltjeskrant is overgenomen door de ABN-AMRO kan best toepasselijk genoemd worden. Ik ging pas echt lachen toen ik zag dat er NA de staatsovername een enorm nieuw ABN-AMROkantoor gebouwd werd in de Amsterdamse Poort.
2673392949_5a116c6e41.jpg width=500

Maar gooi eindelijk eens die oogkleppen weg. snakeDoe je andere oog ook eens open!  tongue wink

Zometeen word ik weer gecenzuurd. Je denkt toch niet echt een discussie met mij te kunnen voeren terwijl ik niet in alle vrijheid kan zeggen wat ik wil? Wat denk je wel niet? Je hebt rare opvattingen v.w.b. een gesprek voeren op basis van gelijkwaardigheid. Echt Julieus, je droomt, zweeft, bent blind en te lui om je te verdiepen over de werkelijkheid, wat jij steeds probeert weer te geven alsof het vrijheid zou zijn. Ga liever met iemand praten die nog geinteresseerd in je is.

Ben je nou tevreden?

Privatiseer die hele overheid maar…

en dan de aandelen verdelen over de bevolking.

wie wil er een paar? Ze zijn nu in de uitverkoop bij Hans Anders!

Of eigenlijk meer Hans van Hetzelfde!

Commentaarpagina 1 van 1

 

U dient ingelogd (Login) te zijn om een opmerking te kunnen plaatsen.


 

  • Er zijn geen aan dit artikel gerelateerde items gevonden.

    er zijn voor dit item nog geen tags toegevoegd