Anarchiel, Vrijheid. Maar dan ook echt! De bibliotheek bevat een verzameling speciale stukken Samengestelde Dossier overzichten van Storts en Artikelen Contact leggen of de Disclaimer lezen RRS overzicht van de Alternatieve Media  
Het Forum voor diverse onderwerpen Onze open Stortplaats, doe mee en plaats zelf iets. Chatten kan bij ons in de Lounge, Vrijheid met een kopje koffie erbij. Enkele Statistieken over het bezoek van deze webstek Onze Links pagina geeft een overzicht van, jawel, LINKS. Onze Muziek pagina bevat enkele eigen werkjes van onze leden.
 

0  1  2  3 

Blokvorming Europa

 

1
+
Door Hot Burmees om 14:42 op 16-08-2012 in Economie
(0x gereageerd, 470x bekeken)


Het speculeren op een mogelijke opdeling van Europa in afzonderlijke blokken is vanaf het begin van de schuldencrisis aan de orde, maar wint momenteel aan belang nu vooral de Duitse serieuze pers een exit van Griekenland niet langer voor onmogelijk houdt en die zelfs wenselijk acht.
Onhoudbaar

Het lukt de Grieken maar niet om op geloofwaardige wijze invulling te geven aan een bezuinigingspakket van 11.5 miljard euro. Daarvan staat op dit moment slechts iets meer dan de helft vast. De echte pijn zit in een nieuw te vormen arbeidsreserve van ambtenaren die niet ontslagen mogen worden en dus geparkeerd moeten worden in een pool, tegen 60-70% van hun oorspronkelijke salaris. De regering van Minister-president Samaras is ernstig verdeeld hierover en het gevaar dat de toch al wankele coalitie valt is bepaald niet denkbeeldig. Zelfs Duitsland ziet het einde van Griekenland naderen.
Guldenmark

Al langer gaan in Duitsland stemmen op om een nieuw blok van economisch sterke landen te vormen, in de vorm van een grote stap voorwaarts. De kern is dat Griekenland er niet uit wordt gezet. Er wordt gewoon een nieuwe blok gevormd en zo kan Duitsland nooit verweten worden dat het de Eurozone kapot heeft gemaakt. Onlangs pleitte een vooraanstaande Duitse econoom voor de invoering van de ‘guldenmark’ als parallel betaalmiddel voor burgers in Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Finland, naast de Euro. Niet ter vervanging ervan.

Lees verder:
http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2012/articles/blokvorming-europa.xml

Via:

Bijbehorende url:

http://biflatie.nl/artikelen/69-eurocrisis/37115-komt-er-naast-de-euro-een-guldenmarkDe RSS-feed van de commentaren op dit topic
Volgende item: Pechtold wil niet antwoorden op vraag over zijn Bilderberg-openbaring
Vorige item: Droom wordt werkelijkheid: auto loopt op water (video)

 

Geplaatste opmerkingen.


 

U dient ingelogd (Login) te zijn om een opmerking te kunnen plaatsen.