Anarchiel, Vrijheid. Maar dan ook echt! De bibliotheek bevat een verzameling speciale stukken Samengestelde Dossier overzichten van Storts en Artikelen Contact leggen of de Disclaimer lezen RRS overzicht van de Alternatieve Media  
Het Forum voor diverse onderwerpen Onze open Stortplaats, doe mee en plaats zelf iets. Chatten kan bij ons in de Lounge, Vrijheid met een kopje koffie erbij. Enkele Statistieken over het bezoek van deze webstek Onze Links pagina geeft een overzicht van, jawel, LINKS. Onze Muziek pagina bevat enkele eigen werkjes van onze leden.
 

0  1  2  3 

‘Elite zwendelt ons federaal Europa in’

 

5
+
Door BarbaricFellow om 04:47 op 08-08-2012 in Politiek
(7x gereageerd, 618x bekeken)


De Europese leiders die de open markt en de euro invoerden, wisten dat dit zou leiden tot een crisis die alleen met een federale staat kon worden opgelost. Dat betoogt Thierry Baudet.

Er gaat geen week voorbij of de Europese leiders lanceren nieuwe plannen voor de verdere integratie van Europa. Die zou namelijk strikt noodzakelijk zijn - anders zouden ons hel en verdoemenis wachten. Toen ze begonnen aan de open markt, de open grenzen en de gedeelde munt zou de huidige eurocrisis niet te voorzien zijn geweest. Er zaten ‘weeffouten’ in het oorspronkelijke plan, zegt men dan; maar met de kennis van nu, worden die fouten hersteld.

Het zijn schandelijke leugens. Toen de open markt, de open grenzen en de gedeelde munt werden ingevoerd, wisten alle beslissers precies wat dit op termijn zou betekenen. Een politieke unie. Een federale staat. Maar ze wisten ook dat de bevolkingen er nooit in mee zouden gaan. Daarom zeiden ze het niet. Het moest eerst crisis worden - en dan konden ze doorpakken.

Een federatie was vanaf het begin al het doel van het Europese project. Er zou naast een economische gemeenschap ook een politieke en defensiegemeenschap komen. Maar toen begin jaren vijftig in het Franse parlement de beraadslaging over een Europees leger begon, werd de Marseillaise ingezet en de bedenkers van de oorspronkelijke ‘Verenigde Staten van Europa’ kozen noodgedwongen een andere strategie.

Men begon vanaf toen te spreken van een ‘open toekomst’. Het kon zelfs schadelijk zijn hier te veel kritische vragen bij te stellen, beweerde de architect van de EU, Jean Monnet. Want ‘vooruitlopen op de uitkomst smoort de inventiviteit. Alleen met doorzetten, voorwaarts en omhoog, zullen we nieuwe horizonten ontwaren’. De voorzitter van de Eurogroep, Jean Claude Juncker, legde het in 1999 nogmaals uit: ‘We beslissen iets. We brengen dat dan in en wachten enige tijd om te zien wat er gebeurt. Volgt er geen misbaar, breekt er geen opstand uit - de meesten begrijpen toch niet wat er is beslist - dan gaan we weer wat verder. Stap voor stap tot er geen terugkeer meer mogelijk is.’

Het plan om een politieke unie te vormen is nooit verworpen - het werd alleen gefaseerd uitgerold. De economische ‘samenwerking’ was niets minder dan een voortzetting van de federalisering met andere middelen. Begin een gemeenschappelijke markt. Overtuig mensen vervolgens van het gemak van een gezamenlijk betaalmiddel. In de crises die onvermijdelijk zullen volgen, druk je ten slotte de politieke eenwording door. Iedereen die zegt dat de Griekse situatie ‘onverwacht’ was, is onwetend of liegt.

Sprong
Neem de terugblik van Romano Prodi in een recent interview voor Euronews. Prodi was voorzitter van de Europese Commissie in de tijd dat de euro werd ingevoerd. Daarover zegt hij: ‘De moeilijke momenten waren voorspelbaar. Toen we de euro creëerden, was mijn bezwaar als econoom (en ik besprak dit met Kohl en met alle andere staatshoofden): hoe kunnen we een gemeenschappelijke munt hebben zonder gedeelde financiële, economische en politieke pijlers? Het verstandige antwoord was: voor nu hebben we deze sprong voorwaarts gemaakt. De rest zal volgen.’ En: ‘Het was dus duidelijk dat deze crisis zou komen.’

De politiek filosoof Ernst Haas schreef eind jaren zestig al dat ‘de kern van de zaak is dat Europa in 1948 of 1950 geen Bismarck had. Bij ontbreken van een staatsman die met de kracht van zijn visie uiteenlopende publieken kan verbinden, hebben wij geen enkel ander alternatief dan onze toevlucht te nemen tot geleidelijkheid, tot omwegen, tot functionalisme, als we een regio wensen te integreren’.

De ‘we’ die de ‘regio’ wensen te integreren - dat zijn de politieke elites. Opvallend hoe Europa in zijn geheel wordt vergeleken met de Duitse staten vóór hun eenwording. En hoe het ontbreken van een Bismarck wordt betreurd. Haas vervolgt: ‘De functionalist die vertrouwt op geleidelijkheid en omwegen om zijn doel te bereiken moet een strategie kiezen die veel mensen verenigt en weinigen vervreemdt. Hij kan slechts met kleine stapjes en zonder helder logisch plan vooruitkomen, want als hij met forse stappen en op meesterlijke wijze vooruit zou komen, dan zou hij de steun van velen verliezen.’


Lees verder:

Bijbehorende url:

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3297321/2012/08/07/Elite-zwendelt-ons-federaal-Europa-in.dhtml



De RSS-feed van de commentaren op dit topic
Volgende item: Is not joining Facebook a sign you're a psychopath?
Vorige item: Hoe het Joodse volk werd uitgevonden

 

Geplaatste opmerkingen.


Commentaarpagina 1 van 1

Ik las net hiervoor een prachtige analyse op een Venezolaanse site met de titel:

Degenen die in Europa het nazisme bestreden, brengen dit nu in praktijk in naam van de democratie en de vrije markt. Hypocrieten!
De Europese Unie: een nazi-droom waargemaakt.

Met een plaatje erbij dat geheel aansluit bij bovenstaande tekst:
ue-nazi.jpg width=500

Ik vraag me af OF en op welke pagina dit artikel in de geprinte volkskrant heeft gestaan?!

De voorzitter van de Eurogroep, Jean Claude Juncker, legde het in 1999 nogmaals uit: “We beslissen iets. We brengen dat dan in en wachten enige tijd om te zien wat er gebeurt. Volgt er geen misbaar, breekt er geen opstand uit - de meesten begrijpen toch niet wat er is beslist - dan gaan we weer wat verder. Stap voor stap tot er geen terugkeer meer mogelijk is.”

Hoei! Mag ik een bron?

Maar toen begin jaren vijftig in het Franse parlement de beraadslaging over een Europees leger begon, werd de Marseillaise ingezet en de bedenkers van de oorspronkelijke “Verenigde Staten van Europa” kozen noodgedwongen een andere strategie.

Wat is de Marseillaise?

@Nikaatje.

Leuke foto, saved.
Jammer dat google translate er doorgaans een zooitje van maakt. Mijn Spaans is een beetje roestig:P

@ Julius

1)  “We decide on something, then put in the room and wait a while to see what happens. If there is no bluster or uprising, because most people cannot grasp what has been decided, then we go on - step by step until there is no return.”
— Jean-Claude Juncker in „Die Brüsseler Republik“, Der SPIEGEL, issue from 27 December 1999, p.136.


2) Ik neem aan het Franse volkslied,dus nationalistische ideeën mbt een Europees leger. (Nee dus)

Ken je deze ook?

“Public opinion will be led to adopt, without knowing it, the proposals that we dare not present to them directly.. All the earlier proposals will be in the new text, but will be hidden and disguised in some way.”

Former French President V.Giscard D¿Estaing , who helped to draw up the EU Constitution which the French and Dutch rejected in their 2005 referendums and which is now being implemented through the Lisbon Treaty, Le Monde, 14 June 2007

@BarF

Mijn Spaans is een beetje roestig:P

Ja, jongens, het wordt tijd dat jullie een beetje Spaans leren, want er zoveel goeie info afkomstig uit latijns-amerika waar het “bolivar-en-che-revolutionarisme” nog diep geworteld is. cool grin

Commentaarpagina 1 van 1

 

U dient ingelogd (Login) te zijn om een opmerking te kunnen plaatsen.