Anarchiel, Vrijheid. Maar dan ook echt! De bibliotheek bevat een verzameling speciale stukken Samengestelde Dossier overzichten van Storts en Artikelen Contact leggen of de Disclaimer lezen RRS overzicht van de Alternatieve Media  
Het Forum voor diverse onderwerpen Onze open Stortplaats, doe mee en plaats zelf iets. Chatten kan bij ons in de Lounge, Vrijheid met een kopje koffie erbij. Enkele Statistieken over het bezoek van deze webstek Onze Links pagina geeft een overzicht van, jawel, LINKS. Onze Muziek pagina bevat enkele eigen werkjes van onze leden.
 

0  1  2  3 

Euro top akkoord:  ESM banken rechtstreeks laten herkapitaliseren + groeipact.

 

4
+
Door BarbaricFellow om 20:53 op 29-06-2012 in Economie
(12x gereageerd, 726x bekeken)


Herman Van Rompuy is moe maar tevreden na de net afgelopen Europese top. “Het was een moeilijke top, maar wel vruchtbaar”, zei hij. Niet alleen kwamen de leiders van de eurozone overeen om het noodfonds ESM banken rechtstreeks te laten herkapitaliseren, alle 27 gaven bovendien groen licht aan een groeipact.

“Als we investeerders naar obligaties van eurolanden willen lokken, moeten ze weten waar de economische en monetaire unie (EMU) over tien jaar zal staan”, legde Van Rompuy uit.

Daartoe werd kort het EMU-toekomstrapport besproken van de president samen met Commissievoorzitter José Manuel Barroso, eurogroep-voorzitter Jean-Claude Juncker en ECB-voorzitter Mario Draghi opstelde. Er werd niet op de details ingegaan, wel werd afgesproken dat de vier voorzitters in oktober een interimrapport zullen voorleggen en tegen het eind van het jaar een eindverslag. In de zomer komt al een wetsvoorstel dat het Europees toezichtssysteem op de bankensector moet regelen.

Het ondenkbare is gebeurd
Een van de ‘bouwstenen’ van de EMU is een meer geïntegreerde financiële sector. “Het akkoord over de nieuwe rol voor het ESM is in dat opzicht een eerste resultaat van het rapport”, zei Van Rompuy.

Commissievoorzitter Barroso zei het krachtiger: “Dit zijn beslissingen die enkele maanden geleden nog ondenkbaar waren.”

Maar het blijft allemaal vaag: over de voorwaarden waartegen het ESM de banken precies zal kunnen herkapitaliseren, en over de “flexibele en efficiënte manier” waarop het ESM en het voorlopig noodfonds EFSF ingezet zullen kunnen worden om de rentelasten van noodlijdende eurolanden te doen dalen, is voorlopig weinig geweten.

Met hun concessies richting Italië en Spanje creëerden de Europese leiders ook de nodige goodwill om het pact voor groei en jobs goedgekeurd te krijgen. Immers, bij de herkapitalisering van de Spaanse banksector zal het ESM zijn status van bevoorrechte schuldeiser verliezen.

Al bij al staan daar weinig spectaculaire maatregelen in, wel zal op korte termijn 120 miljard euro gemobiliseerd worden voor “groeibevorderende maatregelen”. Zo zal de Europese Investeringsbank meer armslag krijgen door een verhoging van het kapitaal met 10 miljard.

Hoofdrol voor Angela Merkel
Eens te meer was de hoofdrol op de top weggelegd voor Duits bondskanselier Angela Merkel. Dat ze zou toestaan dat het ESM banken rechtstreeks herkapitaliseert, zijn status van bevoorrecht schuldeiser naast zich neerlegt en actief tussenkomt op de obligatiemarkten, leek tot voor kort ondenkbaar.

Zelf benadrukt Merkel dat aan al die ingrepen stevige voorwaarden verbonden zijn, maar toch leeft de indruk dat ze serieuze toegevingen heeft gedaan.


LEES VERDER

Bijbehorende url:

http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/1462449/2012/06/29/Van-Rompuy-EU-top-was-moeilijk-maar-vruchtbaar.dhtmlDe RSS-feed van de commentaren op dit topic
Volgende item: Apollo 18 PL FULL HD
Vorige item: London Olympics: Journalist Reveals that 200,000 Casket Linings on Standby

 

Geplaatste opmerkingen.


Commentaarpagina 1 van 1

de ex banksters van Goldman Sachs hebben goed gescoord voor hun bazen, ben wel benieuwd wat hun dat aan bonussen oplevert, want dit is nog nooit gelukt in de geschiedenis van geld, dat belastingbetalers nu niet meer schatkistplichtig zijn , nee je mag nu meteen je geld ophouden zo dat zij er uitgebreid in kunnen grabbelen en je hebt er geen moer over te zeggen , nu niet , nooit niet, terugdraaien kan al helemaal niet meer , die is een staatsgreep op zo’n groot nivo , daar moeten ex-dictators en dode in hun graf van omdraaien , dat zij dat niet voor elkaar hebben gekregen, nu de rest van de wereld of zijn wij in Europa alleen de goedzakken en goedgelovigen?

In plaats van dat men de banken aanpakken die nota bene het hebben veroorzaakt , mogen wij de troep op ruimen en zij lachen zich helemaal suf , dat wij er met open ogen inlopen.

Ik zal wel heel dom zijn.
want anderen zien het niet.

Dit kun je niet meer terug draaien nee.

De manier waarop ook: 
Eerst een noodfonds creëren, dan een paar dagen later de bestemming aanpassen, en weer iets later het geheel automatiseren, zodat het in het vervolg zonder tussenkomst van lastige ( “gekozen”) regeringen kan gebeuren.
Nu nog even wachten tot de media het weer gaat negeren. 

Je kunt het niet verzinnen.

Ben benieuwd wat er van de nieuwe regels terecht komt.
Als het nog iets uitmaakt.

Krijg namelijk heel sterk de indruk met dat gedraai door Rutte (Btw, Draai zijn naam om, dan heb je zijn echte naam) , dat het een van zijn opdrachten was , meegekregen van uit de Bilderbergconferentie, normaal neemt een demissioneer kabinet helemaal niet dat soort zware en belangrijke zaken.
waarom denken jullie dat de verkiezingen in september zijn, inplaats zoals de meerderheid van het volk wilde in Juni.

Nu kunnen ze op hun gemak allerlei vieze zaakjes doen zonder daar voor op de vingers getikt te worden, ja men speelt het slim.

Zei ik al direct na het mislukken van dat “overleg”.
Maar zoals ik al zei , ik heb er geen verstand van.
Heeft allemaal te naken met hogere economie, sommigen delen daarvan zijn, zelf niet meer te snappen voor de Profs/hoogleraren Economie.

@HB

Maar zoals ik al zei , ik heb er geen verstand van.
Heeft allemaal te naken met hogere economie, sommigen delen daarvan zijn, zelf niet meer te snappen voor de Profs/hoogleraren Economie.

Economie is helemaal niet ingewikkeld: geef niet meer uit dan er binnenkomt en klaar.

Al het andere zijn spelregels die verzonnen zijn, volgens welke het spelletje gespeeld wordt en die regels worden steeds ingewikkelder zodat inderdaad niemand er iets meer van snapt. Ja, zo kan ik een spelletje ook winnen.

@ Nikaatje , ja normaal heb je helemaal gelijk.
Alleen toen de banken ons onder druk hebben gezet , mededoor de politiek, dat je verplicht je geld op een bank moest laten storten, en NL was in 1968 het eerste land te wereld die dat in gebruik nam, Dank U wel voor die beslissing dat banken volledig controle over ons geld kregen,
Banken dus opeens met bakken geld zaten en ja , aparte banken werden samengevoegd, en toen was het hek van de dam,
toen is het spel van geld en compleet ondoorzichtige zaakjes begonnen.

Zie bijv. The American Dream.
http://www.youtube.com/watch?v=BtUMDtHSnHU
en The Secret of Oz
http://www.youtube.com/watch?v=cvoMBxS5a9o

Plus dat banken in een aantal landen hebben afgedwongen , dat alleen banken geld mogen drukken, dus een overheid heeft geen controle over het geld in dat land.

zie deze uirtsparken, lijken mij heel duidelijk.

“The few who understand the system, will either be so interested from it’s profits or so dependent on it’s favors, that there will be no opposition from that class.” - Mayer Amschel Bauer Rothschild

“Give me control of a nation’s money and I care not who makes it’s laws.”
- Mayer Amschel Bauer Rothschild

http://amtruth.com/NWOquotes1

Heel simpel gezegd , wij zijn de pisang/pineut en hebben het gewoon laten gebeuren.
Ik heb aan genoeg mensen gevraagd , ken je iemand die wat te vertellen heeft.
Helaas zijn of gestopt of dood.
Ja dat schiet niet op. cry

@HB
Ik zei niet dat het spelletje vrijwillig was…

Ik heb aan genoeg mensen gevraagd , ken je iemand die wat te vertellen heeft. Helaas zijn of gestopt of dood.

Ik ken een man die bij de Wereld Bank in de VS ging werken en dacht daar te kunnen bijdragen aan het officiele doel van deze bank: armoedebestrijding.
Daar werd hij zo depressief van, tot aan een aantal zelfmoordpogingen toe. Dat zegt mij genoeg. Hij woont nu weer blij en gelukkig in Nicaragua.

Het NRC geeft er de volgende draai aan:
“Eurolanden eens over gezamenlijk bankentoezicht – ‘overwinning voor Monti”

Of: Volgens Jan Meeus, chef van de economieredactie van NRC Handelsblad, is het akkoord “heel verstrekkend”:

  “De overeenkomst betekent niet dat landen soevereiniteit inleveren. Maar dat er bankentoezicht komt is wel een hele grote stap, waar ze nooit op deze manier aan hebben gewild. Het is in die zin een heel verstrekkend akkoord”

( Het ESM , of wat dat toezicht dan inhoud lullen we voor de rest niet over…)


We hebben het allemaal mis dus, er is juist iets heel positiefs gebeurd.

http://www.nrc.nl/nieuws/2012/06/29/eurolanden-eens-over-gezamenlijk-bankentoezicht/?utm_campaign=rss&utm_source=syndication

We hebben het allemaal mis dus, er is juist iets heel positiefs gebeurd.

Klopt voor Rothschild en hun cornuiten, Lees opnieuw de quote van Rothschild, lijkt mij duidelijk genoeg.
Wat er namelijk niet bij wordt verteld , dat juist nu de banken onbeperkt kunnen wat ze willen, door dit pact moeten alle aangesloten landen direct reageren op het gratis geld geven , wat al van de banken is, anders laten de banken het land failliet gaan, hoe ze dat willen aanpakken , dat is ook niet zo moeilijk , kijk Iron Mountain en agenda 21 erop na.

De UN is in handen van de banken , Is een Rockefeller onderneming. en die krijgen ook steeds meer macht van ons in handen.
UN eist steeds meer dat de NATO hun priveleger worden, zogenaamd als wereldleger , de UN wil de wereldregering worden.

Ik heb wel eens gezegd, het is zo’n complex geheel om het te snappen, maar als je doorkrijgt hoe zij de systemen tegen ons zelf gebruiken, vervangen zij langzaam , doch zeker het oude systeem voor een nieuw systeem , wat beter op hun lijf is geschreven en beter te controleren.
Nu de stappen worden ieder dag verder door gevoerd en niemand zegt NEE, integendeel je krijgt eerder te horen , nee Joh , is handig en makkelijker.
Ja voor wie?? Nu dat laat zich makkelijk raden.

Men heeft nu Europa in handen , volgende stap is mexico, canada usa samenvoegen en ook een pact van maken ala EU, wij zijn de proeftuin aangaande de economie en de USA is de proeftuin voort massabeheersing , de UK is een van de landen in de wereld kwa straatobservatie en herkennen.

Overal waar “conflicten"zijn, vaak als opzet, maar dan als vrijheidsstrijd neergezet.
worden nu ideeën en methodieken uitgeprobeerd.

en wat ik ff neerzet is slechts een klein topje van een strijd tegen ons , is zo lastig om mensen iets te laten zien , wat zij niet kennen en als men er al iets overhoorde , dan is het vaak met ongeloof en ontkenning.
Heel handig om zo je plannen door te drukken.

Of zoals Hitler ooit de uitspraak deed, dat de massa eerder een flagrante leugen gelooft, dan een kleine:
“Die breite Masse eines Volkes einer grossen Lüge leichter zum Opfer fällt als einer kleinen.”

De Grote Leugen

De Grote Leugen (Duits: Große Lüge) is een propagandatechniek. De term werd bedacht door Adolf Hitler en hij noemde het in zijn autobiografie Mein Kampf “een zo kolossale leugen dat niemand zou kunnen geloven dat iemand de waarheid zulk grof geweld aan zou doen”.

http://nl.wikipedia.org/wiki/De_Grote_Leugen

*******
Zo nu hoop ik dat het eens duidelijk word.

zipper

Idd HB.  Dit gaat ook die richting op :

http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/the_euro_is_a_big_success_-_no_kidding

Voor mensen die denken hoe zit het nu ook alweer met dat ESM: Het staat allemaal in de sterren te lezen:

neues-sternbild.jpg width=500

ROFL LOL

LOL  razz  Nikaatje

Commentaarpagina 1 van 1

 

U dient ingelogd (Login) te zijn om een opmerking te kunnen plaatsen.