Anarchiel, Vrijheid. Maar dan ook echt! De bibliotheek bevat een verzameling speciale stukken Samengestelde Dossier overzichten van Storts en Artikelen Contact leggen of de Disclaimer lezen RRS overzicht van de Alternatieve Media  
Het Forum voor diverse onderwerpen Onze open Stortplaats, doe mee en plaats zelf iets. Chatten kan bij ons in de Lounge, Vrijheid met een kopje koffie erbij. Enkele Statistieken over het bezoek van deze webstek Onze Links pagina geeft een overzicht van, jawel, LINKS. Onze Muziek pagina bevat enkele eigen werkjes van onze leden.
 

0  1  2  3 

Genoeg eten voor iedereen

 

8
+
Door Vlinder om 10:44 op 11-04-2013 in Eten en drinken
(3x gereageerd, 502x bekeken)

De RSS-feed van de commentaren op dit topic
Volgende item: The Currency of Kindness
Vorige item: Zo kan het dus ook, “Faith in humanity”

 

Geplaatste opmerkingen.


Commentaarpagina 1 van 1

Als de mensen eens ophouden te consumeerderen, eens niet de grote corporaties steunen zoals de MC donalds, Ikea, AH, C1000 etc.etc. Gentech ver achter zich zouden laten en eens wat meer zelf gaan verbouwen dan zou er op elke hoek van de straat iets eetbaars kunnen groeien. En dit geldt voor de hele wereld.
Ook de bio-industrie mag wat dit betreft ver achter ons gelaten worden het is iets barbaars. Mensen mogen best kadaver eten maar dan ook zelf groot brengen, doden en slachten. De verspilling die gepaard gaat met het voeden van al het vee voor de vleeshandel daar had het hongerprobleem allang mee opgelost kunnen zijn.

kwam gisteravond ff op de BBC terecht met een soort wereldjournaal, waar een onderwerp was over voedsel verspilling in de USA , dat is 40 % per persoon, men was bij een gezin , die voor 300 tot 400 dollar per week inkocht , en wat blijkt men kocht altijd teveel , maakte teveel klaar en gaven veel te grote porties op het bord, dus werd er gem. 1/3 van de maaltijd in de vuilnis gestort.
en dan komt er nog het teveel ingekocht wat dan over de datum is , dat werd dan ook weg gegooid, gezin schrok best wel van hun verspilling.

Denk zo dat er een hele mooie taak ligt voor reclame en beleidsmensen om een betere voorlichting te geven.

Of ben ik nu te naïef, want dat is minder geld voor de aandeelhouders.

PS , las gisteren ergens dat in de USA een restaurant is die alleen maaltijden maakt van weggegooid eten, dus er wordt in vuilcontainers gezocht naar bruikbaar voedsel.  grin

Vijf minuten googgelen was genoeg voor me om er achter te komen waarom deze campagne mij zo ongemakkelijk deed voelen.

Dit filmpje is gefinancierd door de Bill and Melinda Gates foundation.

Alsof dat al niet erg genoeg is zitten er tussen de vele NGO’s die de “Enough food for everyone if” campagne rijk is diverse organisaties die verlengstukken van grote voedsel conglomeraten of inlichtingendiensten zijn.

Over Unicef zullen we het maar helemaal niet hebben.

Dit is in het beste geval propaganda, vermomd als liefdadigheid.

Commentaarpagina 1 van 1

 

U dient ingelogd (Login) te zijn om een opmerking te kunnen plaatsen.