Anarchiel, Vrijheid. Maar dan ook echt! De bibliotheek bevat een verzameling speciale stukken Samengestelde Dossier overzichten van Storts en Artikelen Contact leggen of de Disclaimer lezen RRS overzicht van de Alternatieve Media  
Het Forum voor diverse onderwerpen Onze open Stortplaats, doe mee en plaats zelf iets. Chatten kan bij ons in de Lounge, Vrijheid met een kopje koffie erbij. Enkele Statistieken over het bezoek van deze webstek Onze Links pagina geeft een overzicht van, jawel, LINKS. Onze Muziek pagina bevat enkele eigen werkjes van onze leden.
 

0  1  2  3 

‘Hersenloos’ betalen met nieuwe bankpas van ABN Amro

 

33
+
Door Spijkerkonijn om 11:07 op 11-06-2010 in Nieuws
(10x gereageerd, 4725x bekeken)


We lezen op NU.nl eigenlijk het volgende:

AMSTERDAM - Zonder nadenken of zonder ‘clue’ kleine bedragen tot 25 euro afrekenen. ABN Amro heeft een primeur verzonnen en de eerste proef in de eigen bedrijfskantine vanzelfsprekend succesvol laten verlopen.

Na de zomer gaat de bank verder met testen, onder de eigen koeien.
“Het vee moet behoefte krijgen aan betaalproducten die doelloos consumeren, vermindering van inzicht in uitgaven en fraude bevorderen”, aldus een handpop van de bank na berichtgeving hierover vrijdag in De Corporatie Gesponsorde Telegraaf. Net als met de ov-chipkaart hoef je de pas alleen vlak bij, in dit geval de pinautomaat, te houden.

Het Vee
Wanneer de nieuwe manier van betalen op de markt komt, kan de bank nog niet aangeven. “Het hangt ook af van hoe snel het vee gehersenspoeld is. We zullen alles op alles stellen dit zo snel mogelijk te verwezelijken. Onze marketing afdeling draait 24 uur per dag en zal spoedig met een passende campage komen. Waarschijnlijk zullen wij inspelen op angst en luiheid. Twee zaken die in het verleden altijd tot goede resultaten hebben geleid.”

Over de illusie van veiligheid is ook nagedacht. “We zullen verkondigen dat je met de pas rechtstreeks in contact staat met je bankrekening. Dit klinkt lekker persoonlijk en tegelijkertijd ook technisch. Mensen zullen niet verder stil staan bij het feit dat deze loze opmerking tevens geldt voor het huidige, niet werkende, systeem.
Verder stellen we dat skimmen niet mogelijk is omdat de betalingen niet via de magneetstrip lopen. Natuurlijk vermelden wij er niet bij dat de ov-chipkaart al lang en breed gekraakt was voordat hij uberhaupt op de markt verscheen en dat het verschil tussen een magneetstrip of een chip er eigenlijk niet toe doet. Zolang we een digitaal systeem hanteren is de kans op fraude sowieso 100% aanwezig, dit mag duidelijk zijn.

Bij deze nieuwe pas zijn het echter niet alleen de vervelende criminelen die misbruik kunnen maken van het systeem maar kunnen ook wij een behoorlijk graantje meepikken.  Wij denken maar zo;  Als de RET met de ov-chipkaart haar winst in een jaar tijd kan verdubbelen dan moeten wij ook een flinke groei zien in inkomsten. Wij kijken in ieder geval met smart uit naar het verduisteren van miljoenen euro’s.”, aldus de handpop.

Het officiële bericht vind je hieronder in de link…

Bijbehorende url:

http://www.nu.nl/economie/2267403/contactloos-betalen-met-bankpas.htmlDe RSS-feed van de commentaren op dit topic
Volgende item: Wake-up tool
Vorige item: Haïtianen verbranden Monsanto-zaad

 

Geplaatste opmerkingen.


Commentaarpagina 1 van 1

Ik voel weer een frontpagevermelding aankomen smile 10 punten is frontpage wink

+1!

‘Zakkenrollen’ zal op termijn op deze manier ook veel gemakkelijker worden..  raspberry

Toch nog een tussenstapje voordat er eindelijk at random, of naar gelang je gehoorzaamheid aan het systeem, beschikt gaat worden over de hoeveelheid geld die je nog op je rekening hebt staan.

Met recht een no-brainer.

Bingo. 10 punten en dus frontpage, al wordt dat morgen. Vandaag al heel veel andere content smile

Laten ze eerst die geleende 30 miljard maar eens aan de staat terug betalen,echt ongeloofelijk wat voor rotzooi ze tegenwoordig op de markt brengen hetzelfde ook met die ov-pas.
Mensen moeten veel meer protesteren tegen deze zaken. cool grin

Waarom toch al dat cynische commentaar?
Het is toch de vrijheid van iedere burger om zich met de broek op de enkels in de r…. te laten n….?
Het is toch ieders vrijheid om in de categorie -te hersenspoelen kudde stemvee- te willen vallen?
Laat ze toch en wees voor jezelf wijzer.  raspberry

Wat een aartsconservatie houding weer. Ik neem aan dat jullie eigenlijk het liefst nog in een plaggenhut zouden wonen, alle innovaties sindsdien zijn enkel bedoeld geweest om ‘het vee’ te manipuleren en in bewegingsvrijheid te beperken.

De eerste bakstenen huizen hadden jullie destijds zonder problemen als ‘gevangenis’ omschreven, was er internet geweest.

@ Martijn

Verkeerde aanname van die plaggenhut. En wat is er mis met een plaggenhut.

Laat je maar weer de illusie van comfort aanpraten.

Toegevoegde waarde er aan vast gelogen. Allen buitenwerkers van de bank. En die denken toch echt alleen maar aan de optimalisatie van het eigen proces (cashen is dat)

http://www.beveiligingnieuws.nl/beveiliging/11383/ABN_Amro_lanceert_pinloze_betaalpas_tap_en_go.html

Tap & Go

Yes or NO!

Go with the Flow…

Don’t you want to Know?

It’s not the last in a Row!

I am Tired and Sick of It sick

When will it Stop, this Shit !

nou Luuk de ‘vrijheden’ zijn nu wel erg beperkt wat contante geld stortingen betreft.

Commentaarpagina 1 van 1

 

U dient ingelogd (Login) te zijn om een opmerking te kunnen plaatsen.


 

  • Er zijn geen aan dit artikel gerelateerde items gevonden.

    er zijn voor dit item nog geen tags toegevoegd