Anarchiel, Vrijheid. Maar dan ook echt! De bibliotheek bevat een verzameling speciale stukken Samengestelde Dossier overzichten van Storts en Artikelen Contact leggen of de Disclaimer lezen RRS overzicht van de Alternatieve Media  
Het Forum voor diverse onderwerpen Onze open Stortplaats, doe mee en plaats zelf iets. Chatten kan bij ons in de Lounge, Vrijheid met een kopje koffie erbij. Enkele Statistieken over het bezoek van deze webstek Onze Links pagina geeft een overzicht van, jawel, LINKS. Onze Muziek pagina bevat enkele eigen werkjes van onze leden.
 

0  1  2  3 

Rene Vissers gebanned bij Argusoog

 

26
+
Door Lord One Hoped om 19:59 op 10-03-2012 in Freeman
(173x gereageerd, 5370x bekeken)


renevisserszogeknogniet.png width=400

Een tijd lang was Rene Vissers, Freeman, reden genoeg om als boegbeeld voor Argusoog, de vrijemensbeweging in het spotlicht te brengen. Een rol die hij m.i. met verve heeft bekleed. Maar sinds kort is het voor Rene zelfs niet meer mogelijk om comments op Argusoog te plaatsen omdat hij zomaar en volgens eigen zeggen, zonder opgaaf van reden is gebanned. Wat is er allemaal aan de hand bij Argusoog? De een na de ander voelt zich er niet meer thuis en rent weg!

 


De RSS-feed van de commentaren op dit topic
Volgende item: Beter dan sex..
Vorige item: Australia's Decline into Fascism

 

Geplaatste opmerkingen.


Commentaarpagina 1 van 4  1 2 3 >  Laatste »

De discussies op Argusoog zijn m.i. de laatste tijd tenenkrommend. Zie o.a.:

http://www.argusoog.org/32885/comment-page-1/#comments

Voorbeeld:

“Van mij mogen alle homo minnende lieden welke hun geaardheid hebben verheven tot een religie vertrekken van Argusoog, ik zou blij zijn als dit een 100% Hetero pagina wordt.

Even een paar feiten op een rij:

God heeft de mens geschapen als man en als vrouw.

Een combinatie van een man en een vrouw geeft de mogelijkheid tot nieuw leven, twee mannen of twee vrouwen niet.

De anus, waar vrouwen er ook een van hebben, heeft ten doel te kunnen poepen, en niet om je leuter er in te steken.

Om even bij de bijbel te blijven, het enige boek waar nog normen en waarden bij aanwezig zijn, veroordeeld mannen die bij mannen liggen, denk aan de geschiedenis van Sodom en Gomorra en ga zo maar door.”

  (p. 3 comments).

Ook het bijbehorende artikel miste elk niveau. Naar mijn idee zijn de kreten daar geuit populistisch en fascistoide (verheerlijking traditionele familiewaarden en afwijzing van alles wat er vanaf wijkt). M.n. ene ‘Roy’ was hier het slachtoffer van. Bijna een virtuele lynchpartij. Zijn commentaren werden een aantal keren verwijderd, terwijl commentaren als het bovenstaande bleven staan.

Daarnaast flirt men steeds met het troebele gedachtegoed van evangelische eindtijdchristenen, zoals ook uit bovenstaand commentaar blijkt. Als er 1 volstrekt normenloos boek is, dan is dat de Bijbel.

Als dit nog met vrijheid, elkaar in de waarde laten een eenheid te maken heeft, weet ik het niet meer.

Was dat die vertaling van een stukkie van Henry Makow?


Persoonlijk gehoord dat dat een probeersel was om te kijken hoe men zou reageren. Ik lees veel op makow en kan me niet aan de indruk onttrekken dat die amerikanen al wat verder zijn als het gaat om doelgroepmarketing in een alternatieve nieuwsbeweging.

Maar de VS hebben geen anarchiel.com!

Nee, dat was dit draadje: http://www.argusoog.org/samenleving-blind-voor-psychologische-oorlog-tegen-heteroseksuelen/

Maar ook daar was de discussie beneden alle peil.

Makow is een evangelisch, christelijk moralist, verblind door zijn religie: http://cassiopaea.org/forum/index.php?topic=7161.0

Deze man predikt haat en verdeeldheid. Mensen zijn niet heteroseksueel of homoseksueel en alzodanig zelfs verdeeld in tegenovergestelde kampen, zoals deze man meent. Mensen zijn seksueel en dat heeft allerlei expressievormen.

Alleen al de titel van zijn voormalige website zou je aan het denken moeten zetten. Deze refereert aan de ‘bedreigde’ westerse, witte man: savethemales.ca

heeft ten doel te kunnen poepen, en niet om je leuter er in te steken.

In Belgie betekend poepen gewoon neuken excaim

Via het ‘volgens eigen zeggen’ linkje is ook te achterhalen dat Haddock ook in de hoek zit waar de klappen vallen. Mag het misschien niet zeggen, maar het lijkt me dat iedereen die Vissers standpunt ook maar enigszins in ziet gebanned word.

Ja Jim ik heb me ook vreselijk lopen ergeren aan al dat antihomo gedoe. Poehe als je nu zelfs al mensen aan hun sexualiteit wil onderscheiden in wel of niet geaccepteerd, dan is het einde zoek. Waarom Lenteman zou Argusoog zoiets willen weten?

Dat gedoe met Roy ook gelezen, en ook hij ging van trouw volgeling naar wegloper. En er waren er meer. Maar het is niet mijn bedoeling Argusoog helemaal de grond in te kletsen, want ondanks de scherpe kantjes van de laatste tijd, vind ik wel dat ze wat veel andere punten betreft, zoals bijvoorbeeld Jeugdzorg en de aantasting en verslag van de privacygevaren en meer, heel erg goed bezig zijn. Maar ze kunnen zo doorschieten. Soms, v.w.b. hun satanische benadering, of het wel of niet zo is doet er effe niet toe, denk ik dat het teveel af staat van de meeste mensen en dat het af kan schrikken. Het werkt ook de tegenbeweging op in het doordravende gristengebeuren, alhoewel dat volgens mij altijd al een beetje op de voorgrond stond. En ik dacht juist dat de kerk een beetje terrein verloren had. Maar als je daar soms leest dan zitten ze er midden in. 2 much.

[1:22:55] Argusoog Radio: Dat het gaat om de visie en geest van het stroman / soevereigne concept
[1:23:05] Argusoog Radio: niet om de spelers, poppetje en ego
[1:23:09] Arend: juist de geest van het geheel ipv de vorm
[1:23:36] Argusoog Radio: dus Luuk en Rene zijn niet van belang.. zo zeer… ze mogen het voortouw, initatie , kanaal vormen…
[1:23:46] Arend: juist
[1:23:57] Argusoog Radio: zijn ze niet meer zuiver of oprecht…. dan zal zich een ander aandienen…

lijkt toch op een nieuwe wereldorde
als mieren voor het grote belang

@ tk

lijkt toch op een nieuwe wereldorde
als mieren voor het grote belang

tja de conditionering blijft lang na werken (zwaar metaal blijft aanwezig we wilden toch alleen maar het beste met je….)


Als “hij” zich uitgeeft als echte “hetro” zou hij juist blij moeten zijn als de meerderheid homo zou zijn, en juist tegen de lesbo moeten reageren, dan had hij meer kans om te vogelen.

@Vrijheid-Extremist

Poehe als je nu zelfs al mensen aan hun sexualiteit wil onderscheiden in wel of niet geaccepteerd, dan is het einde zoek.

Homo’s worden op Argusoog.org neergezet als pedofielen, satanisten en NWO-adepten.

Dat gedoe met Roy ook gelezen, en ook hij ging van trouw volgeling naar wegloper. En er waren er meer.

Een trouwe bezoeker, inderdaad, die intellectueel wat te melden had. Het was ronduit schrijnend. Roy sprak uit zijn hart terwijl de hele populistische meute zich op hem stortte maar de redactie steunde hem niet en verwijderde zelfs een aantal van zijn commentaren.

Maar het is niet mijn bedoeling Argusoog helemaal de grond in te kletsen, want ondanks de scherpe kantjes van de laatste tijd, vind ik wel dat ze wat veel andere punten betreft, zoals bijvoorbeeld Jeugdzorg en de aantasting en verslag van de privacygevaren en meer, heel erg goed bezig zijn. Maar ze kunnen zo doorschieten.

Argusoog is een geweldig platform en ze doen geweldig werk ( excaim ) maar ze slaan dikwijls ook geweldig de plank mis. Helaas.

Het werkt ook de tegenbeweging op in het doordravende gristengebeuren, alhoewel dat volgens mij altijd al een beetje op de voorgrond stond. En ik dacht juist dat de kerk een beetje terrein verloren had. Maar als je daar soms leest dan zitten ze er midden in. 2 much.


Het komt ook omdat een deel op Argusoog.org wel gelooft in een historische Jezus die goed gedaan zou hebben op aarde. M.n. Marcel Messing verspreidt deze gedachte (vind hem overigens een puike schrijver en verteller! Zeer integer). Johan Oldekamp heeft het steeds over het christus-bewustzijn. Dit is koren op de molen van de eindtijdchristenen.

Ben het hartgrondig met je eens Vrijheid-Extremist.

Wat ik mis op Argusoog is de onderlinge verbondenheid en de liefde.

Het stukkie IS nota bene geschreven door Henry Makow,

wat zou de reden zijn om dat op argusoog te zetten extremist?

Henry makow blijft steken, dan blijven de knaken rollen.

Inmiddels is ie jeff rense aan het “exposen”

De tijd van onbezorgdheid is voorbij…*doet een dansje op GTST*

[1:23:05] Argusoog Radio: niet om de spelers, poppetje en ego
[1:23:09] Arend: juist de geest van het geheel ipv de vorm
[1:23:36] Argusoog Radio: dus Luuk en Rene zijn niet van belang.. zo zeer? ze mogen het voortouw, initatie , kanaal vormen
[1:23:46] Arend: juist
[1:23:57] Argusoog Radio: zijn ze niet meer zuiver of oprecht. dan zal zich een ander aandienen

Heel nare instelling inderdaad. Wegwerpmensch? Wat is er toch mis met het ‘ego’. Waarom mag iemand niet bloeien, credit krijgen voor zijn werk of een paradijsvogel zijn? Iedereen is volstrekt uniek. Juist die uniciteit maakt hem waardevol voor het geheel.

Als we allemaal in het grote geheel moeten verdwijnen, waarom zijn we dan als individu ter wereld gekomen? Waarom niet als zombie?

Waaruit blijkt in dit commentaar de liefde voor de mensen in kwestie en hun bijzondere talenten die zich met zo veel hart en ziel inzetten?

@Jim,

argusoog is niet bedreven in troll-confining, de flank ligt open.

All men can see these tactics whereby I conquer, but what none can see is the strategy out of which victory is evolved. Sun tzu

Daarom vindt ik het vreeselijk als iemand doet alsof hij het zelf geschreven heeft, is het zo moeilijk om de bron te vermelden….

nadien kom je toch de bron tegen (indien geintereseerd) of ben je bang prijs te geven wat of waar je het gelezen hebt?? de inlichtingen dienst weet het toch al beter dan je zelf.

@John J,

het staat er gewoon onder, wil je nog een introductie aan het begin? dat het vertaald is?


Falend bronnenonderzoek, get’s the people going@eachother

@Lenteman

wat zou de reden zijn om dat op argusoog te zetten extremist?

Dat zat een beetje opgesloten in mijn vraag aan je. Wat denk jij? Jij bent een Lentechielsamenwerkingspartner.

@Jim

Thanks dan zijn we het 2x eens wink

@ lenteman,
was mischien iets te snel, ging over dit stukje van jim

Waarom mag iemand niet bloeien, credit krijgen voor zijn werk of een paradijsvogel zijn? Iedereen is volstrekt uniek. Juist die uniciteit maakt hem waardevol voor het geheel.

@vrijheids-extremist

Het mooie van samenwerken is, dat je het niet in je eentje doet en dat mensen per definitie een ander standpunt hebben.

Ten minste, zo gaat dat meestal in situaties van meerdere personen.

Ja De boogieman mee eens, maar dat gaat niet goed als er toch eentje de baas wil spelen he? Al dat ego toch altijd. LOL

Tsjah, wat is de baas?

Het staat een ieder vrij om een plek op te zoeken, waar je precies de rol kunt spelen, zoals je dat zelf prettig vindt.

Het probleem is vaak dat bazen juist de plek opeisen die jij in vrijheid had opgezocht om daar precies de rol te kunnen spelen die jezelf prettig vindt.

baas spelen = vrijheid beroven

@Jim Beame

Voor de plantenwereld ben ik het helemaal met je eens. In de dierenwereld gebruiken ze echter meestal hun pootjes oid smile

Bazen hebben vaak een legitieme omhulsel. Hun plek staat meestal ergens op papier gedrukt. Voor de rest is het een spel van verantwoordelijkheid in mijn optiek. Zo valt er in Nederland niet snel te ontkomen aan de bazigheid van de overheid. Een website is echter zo weggeklikt.

Net als trollen!

@Boogie Man,

Zo valt er in Nederland niet snel te ontkomen aan de bazigheid van de overheid. Een website is echter zo weggeklikt.

Helaas, dat is maar al te waar.

Nog een even leuk citaat van Makow uit zijn boek A Long Way To Go For A Date. In dat boek gaat deze dan 48-jarige megamachoman (nu ong. 60) naar de Filipijnen op zoek naar een kind-vrouwtje. Die zijn er nog steeds traditioneel en beschouwen de man als hun hoofd:

I am attracted to women under 35 who think I am too old. Sexual attraction is an important element in a male-female relationship. Nature, for obvious reasons, has bestowed this appeal on women of childbearing age. I get older but the women I find attractive don’t. [...] The essence of masculinity is power. Any time a man gives his power to a woman, he is writing his epitaph and that of the relationship. Women do not respect men who pander to them.

Het devies van Makow moge duidelijk zijn; vrouwen, hun enige recht is het aanrecht.

@De Boogieman

Trollen? Wat heeft trollen er mee te maken? Je bedoelt toch niet Rene daar mee? Waarom zou die een trol zijn? Wat ik las gaf die gewoon zijn mening. Zijn vrije mening. Nee als er nu getrolled is geworden dan is het volgens mij Argusoog zelf. Of de redactie/Arend Zeevat(houd ze zowat niet uit elkaar). Kan dat niet? Is Arend egovrij? Kan me haast niet voorstellen. Het is best wel een baas hoor. Nou ja een virtuele dan. Alleen als er stroom op staat.

big surprise wat is er loos? big surprise ik snap het niet mensen worden gebruikt als wegwerp artikel en dat wordt goed gepraat? jeetje Arend Zeevat geen ego?? hahahaha belachelijk , het zal allemaal wel te heftig worden of is men ergens ‘bang’ voor dat mensen zomaar aan de kant worden gezet? enfin de tijden van ‘groepjes’ zijn toch al lang voorbij denk ik in mijn ‘onschuld!’ of begint het pas dan is er iets veranderd ‘oude wijn’ in schijnbaar nieuwe zakken. mad

De discussies op Argusoog zijn m.i. de laatste tijd tenenkrommend.

Er worden tegenwoordig veel andere artikelen min of meer blind doorgeplaatst, soms zelfs zonder afzender… Dat is echter ook wel interessant om uitwisseling aan te moedigen tussen verschillende groepen. Je trekt dan massamensen aan die met behoorlijk wat rommel-in-de-kop zitten. Mogelijk pikken ze toch een graantje mee. Maar het is een beetje frontpage en stortplaats door elkaar. Rommelig dus en ook onduidelijk waar de redactie voor staat. Hoewel we hier daaromtrent ook wel progressie kunnen boeken.

Eerluk gezegd ben ik het er wel mee eens om minder aandacht te geven aan randfiguren (waartoe ik mezelf ook reken), meer aan de ideeen op zich. De uitwisseling dus.

Homo’s worden op Argusoog.org neergezet als pedofielen, satanisten en NWO-adepten.

Mij was ook opgevallen in een van orgine 6-delig artikel over Claus in de eerste 4 alleen verdenkingen van homosex worden geuit wat gepresenteerd wordt als misdaad:
http://www.argusoog.org/clausgate/

Enne Arend praat misschien Johan na die ook beweert BOVEN ZIJN EGO te staan. Dat is tenminste een statement in de verbinding die Johan predikt tongue wink
Misschien is het de stress. Die rechtszaken zijn slecht voor het gemoed denk ik.

Achja misschien voor bij de volgende Argusoogmeeting gezellig deze zingen met ze allen:


Maar de VS hebben geen anarchiel.com!


Denk het ooknie! http://www.anarchy.com/ hOEI!!!

@ JJ

Denk het ooknie! http://www.anarchy.com/ hOEI!!!

vraag het gewoon bij google wink

natuurlijk kun je homosex als onnatuurlijk neerzetten, maar vergeet dan niet dat in het hedendaagse heul veul onnatuurlijk is… een geloof aannemen van buiten is in de eerste plaats al onnatuurlijk… leven leef je van binnen naar buiten, door van buiten naar binnen te gaan…

@LordVrijheidExtremist

Nee, ik bedoelde niet dat Rene een trol was.

@DrogBlog

De natuur blijkt heel onnatuurlijk:

Hier een artikel over ‘onnatuurlijke’ wilde dieren die ook al behept zijn met satanische NWO-sex:

http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexual_behavior_in_animals

Hieronder twee onnatuurlijke, satanische NWO-leeuwen in de bossen bij Sodom & Gomorra. Ze vertonen geen enkele tederheid, het is pure “zwelginghe in de laeghe lusten des vleesches”: 

Gay-animals.jpg width=500


“The animal kingdom [does] it with much greater sexual diversity, including homosexual, bisexual and nonreproductive sex, than the scientific community and society at large have previously been willing to accept.”

(Bagemihl in; Calvin Reid Gay Lib for the Animals: A New Look At Homosexuality in Nature).

Dieren zijn niet homoseksueel, biseksueel of heteroseksueel. Ze zijn seksueel, net als mensen. Daar hebben zij allerlei expressievormen voor. Lees ook ‘Lief dier’ van Midas Dekkers: meneer of mevrouw - om het even - hoeven maar een been onder de tafel te strekken of vunzige Fikkie gebruikt het als lustobject.

Het meest schandalig, onnatuurlijk vieze beest is de satanische NWO-homo-incest-pedo-bonobo, nota bene onze meest naaste verwant. Deze satansaapjes doen het werkelijk met alles en iedereen en meestal niet voor voorplanting:

“Seksualiteit is zeer gebruikelijk bij bonobo’s en niet alleen voor voortplanting. Zo komt het bijvoorbeeld niet zelden voor dat twee vrouwtjes hun genitalien tegen elkaar aanwrijven in een soort pseudocopulatie. Ook seksueel gedrag tussen mannetjes en met nog niet geslachtsrijpe jongen komt voor, evenals oraal-genitaal en manueel-genitaal contact en masturbatie. Een andere bijzonderheid is dat bonobo’s vaak in de missionarishouding, en in diverse andere posities paren en daar ook anatomisch op zijn aangepast.”

(http://nl.wikipedia.org/wiki/Bonobo).

De christelijke religieuze geschriften stellen voor alles dat wij plezier moeten maken en plezierig moeten zijn. Gay, in het Engels.

Religies werken echter contraproductief. Omdat we plezier maken zo freaking serieus moeten nemen.

faced2ac487cf1c165b751671f9097732fac4e26_m.gif

@Jim Beame (algemeen)

De link die in de comments werd gelegd tussen homo- en pedosexualiteit is schokkend. Maar het is kennelijk een gemakkelijke denktrant. Het populaire woord is: onderbuikgevoel. In mijn persoonlijke universum zou dat recht tegenover bewustmakend staan.

Ze hebben zich nu heerlijk vastgebeten in de jeugdzorg en dan met name de misstanden. Van zichzelf al een beladen onderwerp, maar nu wordt op elk slakje zout gelegd en met passie in bijbelse proporties getrokken. “Satanische praktijken” en “onmenselijke politie-agenten”. Dat is de andere kant van de zacht-regenboog-roze-geel-wereld van de new age.

Met bewustmakend zou ik in alle rust het hele spectrum van alle dingen die bestaan brengen. Sommige manifesteren zich leuk, andere dingen minder leuk. Daar hoeft niet zoveel emotie aan te pas te komen.

Wat dat betreft lijkt Argusoog selectief te zijn in hun focus. Maar om eerlijk te zijn, geldt de ‘dan dient zich wel een ander aan’ ook voor bewustmakende radiostations.

Het is sneu voor Rene Vissers als ie zo hard van het podium wordt gemikt. Het is sneu voor Argusoog, dat ze als podium dienen voor mensen met zeer persoonlijke problemen. En het is sneu voor B. vd B. dat ie nu een publieke held is, terwijl ie het in wezen niet is. Ook Mischa Kat heeft moeite om zijn leven te leiden, door zijn held-zijn. Het is ook niet voor niks, dat Geenstijl de karikaturen van deze types weet te maken.

Maar om het allemaal uit de klauwen te laten lopen, zal ik ze nog een keer aanmoedigen:
zet hem op!!!

@De Boogie Man

De link die in de comments werd gelegd tussen homo- en pedosexualiteit is schokkend. Maar het is kennelijk een gemakkelijke denktrant. Het populaire woord is: onderbuikgevoel. In mijn persoonlijke universum zou dat recht tegenover bewustmakend staan.

Dank voor je begrip en wijze woorden Boogie Man! Ik en anderen waren behoorlijk kapot van alle agressie. 

nu wordt op elk slakje zout gelegd en met passie in bijbelse proporties getrokken.

Het lijkt op een nieuwe religie, een religie met nieuwe evangelisten: Johans ‘lichtwerkers’ tegenover het onnozele plebs.

Satanische praktijken en onmenselijke politie-agenten. Dat is de andere kant van de zacht-regenboog-roze-geel-wereld van de new age.

Eerst hadden we het CDA/EO-christenfascisme. Nu lijkt men toe te willen werken naar de New-Age politiestaat.

Wat dat betreft lijkt Argusoog selectief te zijn in hun focus. Maar om eerlijk te zijn, geldt de ‘dan dient zich wel een ander aan’ ook voor bewustmakende radiostations.

‘Dan dient zich wel een ander aan’; Het zijn hun eigen worden die inderdaad ook op het bestaansrecht van de site zelf slaan (dat geldt ook voor mijn/onze integriteit hier op anarchiel.com). Toch zou ik in zo’n geval de persoon die het betreft eerst willen helpen en een nieuwe kans geven. 

Het is sneu voor Rene Vissers als ie zo hard van het podium wordt gemikt. Het is sneu voor Argusoog, dat ze als podium dienen voor mensen met zeer persoonlijke problemen. En het is sneu voor B. vd B. dat ie nu een publieke held is, terwijl ie het in wezen niet is. Ook Mischa Kat heeft moeite om zijn leven te leiden, door zijn held-zijn. Het is ook niet voor niks, dat Geenstijl de karikaturen van deze types weet te maken.

Heb veel respect voor al deze mensen. Ze doen enorm goed werk. Maar toch: laten we vooral de eenheid en liefde proberen te bewaren. Mensen zijn geen wegwerpartikel. Hoop dat men meer coulance met mij heeft, mocht ik over de schreef gaan.

Mijn algehele probleem met Argusoog is samen te vatten in het woord: slordigheid. Slordigheid in het plaatsen van artikelen, slordigheid in het natrekken van bronnen, slordigheid in de omgang met trouwe bezoekers en contribuanten, slordigheid in de radio-uitzendingen, slordigheid in de opmaak. Verder deden ze altijd puik werk.

Dank voor je mooie en ware verwoording, Boogie Man.

Als ik in de natuur kijk zie ik altijd het mannelijke en het vrouwelijke als een aanvullende dans met elkaar…

maar goed als je heel veel mannen bij elkaar stopt in een klooster of in een leger krijg je vanzelf gestoord seksueel gedrag…  grin

maar goed, het gaat er bij de mens om om je bewust te zijn van jezelf en niet om zaken te onderdrukken maar om er getuige van te zijn, pas dan ontdek je wat je wel en niet bent…

@DrogBlog

Dat zie ik ook bij mensen als ik in een willekeurige straat loop. Het gaat echter om de harde feiten en die logenstraffen een oppervlakkige, subjectieve waarneming.

De perceptie ‘gestoord’ is hier een persoonlijke, emotioneel gekleurde invulling. De betreffende beestjes, bonobo’s bijvoorbeeld, denken daar vast anders over.

@ jim

nee ok, maar ook niet alles wat op het eerste gezicht hetzelfde gedrag lijkt is dat ook… het ene heteroseksuele gedrag is ook het andere niet… ik vind het verder ook prima, maar ik zie wel dat veel seksueel gedrag wordt gepusht door de media en dat vind ik op zich al onnatuurlijk… in de natuur heb je vast ook wel oudere dieren die seksueel gedrag vertonen richting jongere dieren, maar om dan pedoseksueel gedrag als natuurlijk te zien, dat vind ik toch wel twijfelachtig…

maar laat elke homo zich vooral uitleven… wat mij betreft wordt het ieders nieuwe religie… niet doorhebbende dat ze een geloof hebben aangenomen van zogenaamde vrijheid…

soms verwarren mensen seksuele gestoordheid met seksuele vrijheid…

nog even en we hebben de Pedo Pride in de grachten… cool smirk

@De Boogieman

@LordVrijheidExtremist?

Een schrijffoutje neem ik aan. Maar als Rene niets met je uitlating te maken heeft, waar heeft het dan wel mee te maken?

@DrogBlog

Je snijdt weer een heel nieuw onderwerp aan. We drijven misschien nu wel erg af van het hoofdonderwerp. Ook hierover ontketent Argusoog.org de onderbuikgevoelens van simpele mensen die, te zien aan hun reacties, daadwerkelijk in staat zijn tot een lynchpartij.

Het onderwerp ligt mi.i. veel subtieler. Ik vind het terecht dat Argusoog.org de noodklok luidt over kindermisbruikers, m.n. in hogere kringen en er op wijst dat voor de rekrutering blijkbaar instituten als jeugdzorg worden gebruikt. Uitstekend dat ze deze schrijnende misstand aansnijden! Alle lof. Ik ben ervan overtuigd dat dit, vaak gewelddadig misbruik, soms zelfs met dodelijke afloop, in die kringen op grote schaal voorkomt, nu en vroeger op plekken als het Ronde Huis etc. Lees met name ook de Dutroux-documenten van Joel van der Reijden op ISGP (een zeer integere en professionele onderzoeker, waar we een voorbeeld aan kunnen nemen).

De overheid gebruikt echter hetzelfde onderwerp om het internet te censureren. Argusoog.org slaat ook hier weer door. Door bijvoorbeeld geen enkel onderscheid te maken tussen ‘kinderverkrachter’ en pedofiel. Dat is m.i. nogal een groot verschil!  Of sterker: door zelfs geen onderscheid te maken tussen kinderverkrachter, pedofiel en homofiel.

Intellectuele onderzoekers als Joel van der Reijden zullen van dit soort goedkope en vooral groffe gemeenplaatsen gruwen. Intellectualiteit is wat ik bij Argusoog.org ook mis. Ik proef zelfs een vijandig anti-intellectualisme. Argusoog.org speelt daarentegen ongegeneerd in op de ‘onderbuikemoties’ van domme mensen en helpt in feite de overheid bij een nieuwe heksenjacht, bij het verder dichttimmeren van het internet vanwege dit (nauwelijks bestaande) ‘grote gevaar’ op de virtuele snelweg en bij de legitimatie van allerlei draconische maatregelen die de verantwoordelijkheid bij ouders wegnemen als het EKD en andere kindvolgsystemen. Waarom doet Argusoog.org dit? Om zich populairder te maken bij een groter publiek?

@ jim (goedkope gemeenplaatsen)

ik lees niet alles op argusoog, ik zie soms het ontbreken van nuance (afstand van het onderwerp)

het zijn net mensen bij argusoog… wink

@Drogblog

De nazi’s waren(zijn) ook mensen.

@Dorgblog

het zijn net mensen bij argusoog

Laten we het daar maar op houden. Dat geldt ook voor ons hier op Anarchiel.com Als we dat in gedachten nemen is er ruimte, begrip en liefde voor iedereen en kunnen we aan meer eenheid werken. Hoe kunnen we anders samen de problemen het hoofd bieden?

@Vrijheids-extremist

De nazi’s waren(zijn) ook mensen.

Weet zeker dat daar ook mensen tussen zaten die van oorsprong goede intenties hadden maar wellicht door het milieu waarin ze opgroeiden gecorrumpeerd werden. Een mens kan veranderen. Ik spreek uit ervaring. Uitzonderingen als psychopathische persoonlijkheden daargelaten.

@Jim

Ongetwijfeld waar wat je zegt, maar het veranderd er niets aan dat bepaalde gedragingen dus menselijk zijn. En dat dus zelfs in iets wat je als goed zou willen omschrijven er kans is dat dezelfde kwalijke eigenschappen zich daar bij ook op kunnen steken. Het blijft dus een kwestie van goed opletten, en als zulks de kop opsteekt om daar dan meteen melding van te maken, waarvan akte. 

In Duitsland is dat toen niet gebeurd. Nu doen we het wel. En het geeft geen pas om maar te zeggen dat iemand of een groep toch maar mensen zijn om het dan maar te negeren of goed te willen spreken. Ze moeten het gewoon niet doen. En het doodzwijgen zoals Argusoog nu doet is een teken aan de wand voor mij dat ze het niet willen inzien, wat als gevaar heeft dat ze het gewoon blijven doen. Inkeer moet wel inzichtelijk zijn. Anders blijft het bestaan. Of in ieder geval het idee geven dat het blijft bestaan.

Ik zou het respecteren als Argusoog nu zelf eens duidelijk uit zou leggen wat er nu eigenlijk het probleem is. Waarom ze doen wat ze doen. Een stukje wederhoor. Daar hebben zij recht op en daar hebben de betrokkenen recht op.

Ongetwijfeld waar wat je zegt, maar het veranderd er niets aan dat bepaalde gedragingen dus menselijk zijn. En dat dus zelfs in iets wat je als goed zou willen omschrijven er kans is dat dezelfde kwalijke eigenschappen zich daar bij ook op kunnen steken. Het blijft dus een kwestie van goed opletten, en als zulks de kop opsteekt om daar dan meteen melding van te maken, waarvan akte.

Zonder meer eens. Fouten moet je benoemen en rechtzetten, waar nodig. Juist dat is liefde voor je medemens, denk ik. Dat wil niet zeggen dat je daarbij niet in gedachten moet houden dat jezelf ook feilbaar bent (cq: ‘het zijn ook net mensen’). Die wetenschap houdt je bescheiden.

En het geeft geen pas om maar te zeggen dat iemand of een groep toch maar mensen zijn om het dan maar te negeren of goed te willen spreken. Ze moeten het gewoon niet doen.

Absoluut! De ‘mantel der liefde’ is een stinkende en heeft helemaal niets met liefde te maken.

@Lordonehoop

Er zijn meerdere redenen waarom een redactie(lid) een comment dan wel een account verwijdert.

Dit naast de ‘gebruiker spreekt niet mee met de gestreefde dogma’s van de redactie’, wat natuurlijk in percentages de meest gebruikelijke reden blijft.

Absoluut! De ‘mantel der liefde’ is een stinkende en heeft helemaal niets met liefde te maken

kijk ook uit voor ‘goede bedoelingen’
dit komt veel voor bij ouders en ook in de zorg
het kind/slachtoffer/patient wordt alweer in een moreel-verplichtende positie gezet tov iemand ,of iets,die het beste met hem voorheeft
dat maakt de zorggever blind voor zijn eigen motieven
of geeft juist een mogelijkheid om gebrek aan empathie te verbergen

Maar .. maar De Boogieman, je vergist je echt hoor. Ik zie helemaal niemand die Lordonehoop heet. Hou het wel ontopic alsjeblieft. Wat had die opmerking van jou over trollen er mee te maken?

@tuinkabouter

Ik begrijp je standpunt, alleen zou ik het anders verwoorden. 

Op zich staat bestwil los van de emotie en dus de empathie. Bestwil is namelijk een gedachtenconstructie. Bestwil is de grondgedachte van de samenwerking, of misschien ook niet. De emotie kan uit verschillende hoeken in verschillende smaken komen. Het is in mijn optiek sowieso onmogelijk om met 1 model altijd dezelfde emotie te oogsten. Daarvoor zijn de mensen, hun geschiedenis en uiteindelijk hun wil te verschillend.

Ik ben het met je eens dat er verwarring heerst over de term ‘empathie’. Maar ook empathie heeft weer zijn grenzen. Er is bijvoorbeeld een verschil tussen mededogen en medelijden. Het is niet altijd noodzakelijk om het verdriet van een ander te voelen. Soms is het begrijpen voldoende. Dat scheelt weer dat je als muzikant een stuk moet componeren, of als alcoholist een krat bier moet leeg trekken.

Het is makkelijker om onder de vlag van goede bedoelingen te varen dan het varen zelf, zou de kapitein zeggen.

En we nemen er nog eentje!

@vrijheids-extremist

Lordonehoop is de entiteit waarmee ik regelmatig hier op het log communiceer over moderatie. Het is als het bidden naar de god van de lauwe kwak. Of het praten in mezelf. Trek het je niet persoonlijk aan.

Trollen is een voorbeeld van user-account die zo hopsa is weg geklikt. Ik hoop dat die verklaring niet voor je uit al te onverwachte hoek komt.

@De Boogieman,

Ik begrijp nog steeds niet waarom je die dan er bij haalt. En je verklaring waarom je ‘trollen’ er bij haalt is me nog steeds niet duidelijk. Nou ja never mind. Het is ook niet belangrijk. Trollen moet je negeren en juist niet er op duiken. En zeker niet out of the blue willen gaan bespreken. Dat is een foutje wat veel mensen maken. Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Jammer dat ik hier in de commentaren alleen de eenzijdig weergegeven kant van de gebande René Vissers en zijn rechtersmaatjes zie. Wat aan jullie oog onttrokken is dat René Vissers op een ongelooflijke smerige en egocentrische wijze Argusoog als wegwerpplatform heeft gebruikt. Zo lang hij de hoofdrol kon spelen in het Stromanverhaal, waaronder in het radioprogramma, was Argusoog een prima platform. En toen hij door zijn praktische Stromannen geloofstoepassingen in de psychiatrie terecht kwam, was hij blij een podium bij Argusoog te hebben. 

Maar toen het allemaal niet ging zoals Stromanpaus Vissers het wilde, trok hij zich op een achterbakse manier terug uit Stroman Radio en ging onder niet passende artikelen zijn Stromanvisie spammen en Argusoog af lopen te zeiken.

Deze zogenaamde Vrije Soevereine mens, heeft in de communicatie binnen het team van Stroman Radio aan de anderen laten weten dat hij zich eigenlijk als enige soevereine mens ver verheven boven de rest voelde. Eigenlijk vond hij het te min om nog langer met ons matrixslaven om te gaan. Wij hadden onze naam niet geclaimd, dus waren we ketters en heidenen, die evenals de straatmagiërs heftig bestreden moesten worden. Vissers is in de loop der tijd steeds harder en radicaler geworden, waardoor er met hem niet meer samen te werken viel en hij op de website een negatieve stemming aan het kweken was ten opzichte van Argusoog.

Het blijft heel gemakkelijk om te oordelen en te veroordelen en met name de persoon die naar buiten toe het gezicht van Argusoog vormt, namelijk Arend Zeevat, die alle shit over zich heen krijgt. Maar besef wel dat in dat deze oordelen gebaseerd zijn op halfslachtige en eenzijdige informatie.

Ik vind het heel jammer dat René Vissers gebanned moest worden, maar hij liep de sfeer ongelooflijk te verzieken door zijn megalomane gedrag. Hij was degene die aangaf geen ego meer te bezitten. Ik heb dat zelf nooit gezegd of geschreven, omdat ik voldoende zelfkennis heb en weet dat dit ego vele verschillende subtiele uitingsvormen heeft. Ik wil ook helemaal niet van mijn ego af, maar wil dat het mij dient i.p.v ik hem.

Niets of niemand is perfect en dat is goed, anders zou er geen ontwikkeling zijn. Het is echter wel triest om te zien hoe mensen je eerst maar al te graag willen ge(mis)bruiken en je daarna de stront in trappen.

@Arend

Maar waarom heb je zonder uitleg iemand gebanned? En wat noem jij

‘onder niet passende artikelen zijn Stromanvisie spammen en Argusoog af lopen te zeiken.’

Heb je daar voorbeelden van? Ik dacht dat niet gelezen te hebben. Het was in ieder geval niet anders wat Rene deed voordat hij met Stromanradio gestopt was. Toen zei hij ook in alle topics hoe hij er over dacht. Heb je voorbeelden wat nou zo specifiek anders was?

‘trok hij zich op een achterbakse manier terug uit Stroman Radio’

Hoezo achterbaks? Mocht hij zich niet terugtrekken dan? Waarom achterbaks?

Met warme groet.

@Arend

‘Zo lang hij de hoofdrol kon spelen in het Stromanverhaal, waaronder in het radioprogramma, was Argusoog een prima platform.’

Maar dat kon hij toch gewoon ook blijven doen? Hij is toch degene die uit zichzelf weg ging? Jullie hebben toch niet gezegd dat ie weg moest? Dat is dus niet de reden geweest. Dat klopt niet wat je zegt.

‘Vissers is in de loop der tijd steeds harder en radicaler geworden, waardoor er met hem niet meer samen te werken viel en hij op de website een negatieve stemming aan het kweken was ten opzichte van Argusoog.’

Volgens mij moet er ook harder en radicaler mee omgesprongen worden. Anders blijf je in het zelfde soepzootje ronddraaien. Ik kan me er wel iets bij voorstellen dat het Rene niet snel genoeg ging.

‘Hij was degene die aangaf geen ego meer te bezitten. Ik heb dat zelf nooit gezegd of geschreven’

Maar Arend, het woord ego word te pas en te onpas gebruikt op Argusoog als er comments zijn die niet aansluiten op de blijkbaar gewenste gedachtengang. Zodra iemand iets zegt wat niet in goede aarde valt, dan word de egokaart getrokken. Dat weet jij toch ook wel? Ik heb van jou ook wel comments gelezen waar je meteen begint over ego van een ander als datgene je niet aanstaat. Wel eerlijk blijven.

‘Het is echter wel triest om te zien hoe mnensen je eerst maar al te graag willen ge(mis)bruiken en je daarna de stront in trappen.

Volgens het skypegesprek lijkt het er eerder op alsof juist Argusoogradio dit met Rene heeft gedaan. Typisch dat je dit omdraait.

Commentaarpagina 1 van 4  1 2 3 >  Laatste »

 

U dient ingelogd (Login) te zijn om een opmerking te kunnen plaatsen.