Anarchiel, Vrijheid. Maar dan ook echt! De bibliotheek bevat een verzameling speciale stukken Samengestelde Dossier overzichten van Storts en Artikelen Contact leggen of de Disclaimer lezen RRS overzicht van de Alternatieve Media  
Het Forum voor diverse onderwerpen Onze open Stortplaats, doe mee en plaats zelf iets. Chatten kan bij ons in de Lounge, Vrijheid met een kopje koffie erbij. Enkele Statistieken over het bezoek van deze webstek Onze Links pagina geeft een overzicht van, jawel, LINKS. Onze Muziek pagina bevat enkele eigen werkjes van onze leden.
 

0  1  2  3 

Shell grootste bedrijf ter wereld

 

11
+
Door Avondschemer om 23:20 op 09-07-2012 in Nieuws
(7x gereageerd, 1113x bekeken)


De Rothschild’s en Rockefeller’s bezitten naast het grootste bankiersimperium ook ‘s werelds grootste bedrijven (samen met het huis van Oranje uiteraard)

wl-10shell-19244.jpg width=500

Het Nederlands-Britse bedrijf Shell voert dit jaar de lijst aan van de 500 grootste bedrijven ter wereld.

De ‘Global 500’-lijst werd gepubliceerd door Fortune Magazine. Shell had in 2011 een omzet van 484 miljard dollar en een winst van ruim 30 miljard dollar, omgerekend respectievelijk 395 en 24,5 miljard euro.

Shell vergrootte de omzet in 2011 met ruim 28 procent ten opzichte van 2010 en de winst zelfs met 54 procent.

Bovendien zet die groei door in dit jaar, het eerste kwartaal van 2012 groeide de omzet opnieuw met 11 procent. Een deel van de groei komt volgens het tijdschrift door een aantal lange termijn-projecten van Shell. Zowel een zogenoemde ‘gas-to-liquids’ fabriek in Qatar als een project met Canadees oliezand zijn net begonnen met produceren.

Exxon Mobil

Het Amerikaanse energiebedrijf Exxon Mobil staat tweede op de lijst, al heeft het wel een grotere winst, namelijk 41 miljard dollar (33,5 miljard euro), gevolgd door het van de troon gestoten Wal-Mart Stores.

Lees verder: http://www.nu.nl/economie/2855193/shell-grootste-bedrijf-wereld.html

Bijbehorende url:

http://www.nu.nl/economie/2855193/shell-grootste-bedrijf-wereld.htmlDe RSS-feed van de commentaren op dit topic
Volgende item: Esoteric Agenda [ Spam ]
Vorige item: Draghi spoort eurolanden aan: doorbezuinigen, ook als er sociale spanningen ontstaan

 

Geplaatste opmerkingen.


Commentaarpagina 1 van 1

De grootste vervuiler!!En zijn ze daar klaar, gaan ze ergens anders gewoon weer verder sickja het is om je dood te schamen,-
2012 - men zou aan ontmantelen moeten werken niet aan groei.

up

@ Avondschemer,

Doe je ook aan taggen?
Over sHELL is namelijk al aardig wat voorbij gekomen smile

button_over.jpg width=400

Shell gaat in juli proefboringen doen op de Noordpool, een van de meest ongerepte natuurgebieden ter wereld. Dit is onaanvaardbaar, want de gevolgen van een olielek in dit gebied zijn vreselijk.

Niet alleen voor unieke diersoorten, zoals de ijsbeer en de poolvos, maar ook voor de mensen die er leven. Door de extreme weersomstandigheden is het risico op een lek vele malen groter dan normaal. We moeten voorkomen dat het zo ver komt.

Bovendien hebben we fossiele brandstoffen niet eens nodig. Schone energie,bijvoorbeeld van zon en wind, is allang haalbaar en betaalbaar. Roep Shellop om de Noordpool met rust te laten en te kiezen voor een schone toekomst. Want de Noordpool is ook van jou!

Greenpeace Actie/Petitie: http://www.stopshell.nl/

 

http://www.greenpeace.nl/Nieuwsoverzicht-2012/Actie-tegen-olieboringen-Shell-op-Noordpool/

Actie tegen olieboringen Shell op Noordpool

Nieuwsartikel - 21 juni, 2012

Actievoerders van Greenpeace hebben vanochtend voor de ingang van het hoofdkantoor van Shell ijsblokken geplaatst, gevuld met milieuvriendelijke nepolie, die uit de blokken sijpelde. Met de actie vestigt Greenpeace de aandacht op de plannen van Shell om naar olie te boren in het Noordpoolgebied. Alle actievoerders zijn inmiddels gearresteerd.
Mainstreammedia laat meestal ‘Royal Dutch’ weg.
Slimme zet. Royalties worden liever gekoppeld aan
goede doelen voor het klootjesvolk,straten/pleinen/
(kinder)ziekenhuizen etc.

Wiki laat je zwemmen over het belang van de Hollandse Kaanaanieten;

Aandeelhouderschap Nederlands Koninklijk huis
Lange tijd is aangenomen dat het Nederlands Koninklijk huis een grote aandeelhouder was van Koninklijke Olie. De Oranjes zouden met een belang van meer dan 5 procent een miljardenfortuin hebben. In de jaren negentig werden aandeelhouders met een belang van meer dan vijf procent in een onderneming verplicht zich te melden. Omdat niemand van het huis van Oranje zich heeft gemeld, lijkt het dat ze minder dan vijf procent hebben. Maar het aandelenbezit kan ook verspreid zijn en niet bij één persoon rusten.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Royal_Dutch_Shell

Commentaarpagina 1 van 1

 

U dient ingelogd (Login) te zijn om een opmerking te kunnen plaatsen.