Anarchiel, Vrijheid. Maar dan ook echt! De bibliotheek bevat een verzameling speciale stukken Samengestelde Dossier overzichten van Storts en Artikelen Contact leggen of de Disclaimer lezen RRS overzicht van de Alternatieve Media  
Het Forum voor diverse onderwerpen Onze open Stortplaats, doe mee en plaats zelf iets. Chatten kan bij ons in de Lounge, Vrijheid met een kopje koffie erbij. Enkele Statistieken over het bezoek van deze webstek Onze Links pagina geeft een overzicht van, jawel, LINKS. Onze Muziek pagina bevat enkele eigen werkjes van onze leden.
 

0  1  2  3 

Robots nemen steeds meer taken over in de ouderenzorg

 

0
+
Door Leigh Light om 14:56 op 01-09-2014 in Gezondheid
(0x gereageerd, 16x bekeken)


Robot Zora is steun en toeverlaat voor senioren

media_xll_2454993.jpg

Over 10 jaar zijn ze niet meer weg te denken in de ouderenzorg, zo voorspellen deskundigen. Mensachtige robots als Zora, die al wordt ingezet in een verzorgingshuis in Vugt.

Als Zora haar lied inzet, laat mevrouw Smetsers (79) meteen haar rollator los en zwaait haar armen de lucht in. Imca Marina’s Viva España is een ware hit in Huize Elisabeth. Net als Zora zelf.

Zora is de eerste mensachtige robot in een Nederlandse zorginstelling. Ze is 58 centimeter hoog, 12 kilo zwaar en woont nu 3 maanden in het verzorgingshuis in Vught. Zora zingt, spreekt, doet bewegingsoefeningen voor en maakt rekensommen met bewoners.

Argwanend was mevrouw Smetsers wel, toen de komst van een robot werd aangekondigd.

Lees verder : http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3732288/2014/08/30/Robot-Zora-steun-en-toeverlaat-voor-senioren.dhtml
https://www.youtube.com/watch?v=BXVOYdHeIkE

Ik heb er al eerder op gewezen, maar denk dat de meeste mensen echt geen flauw benul hebben hoe de ‘zorg’ er over enkele jaren uit zal gaan zien.

Een grof geschetst beeld van de toekomst, op 112 gelijkende callcenters (zorgcentrales) waar u op afstand als zorgvrager al naar gelang draagkracht en behoefte zorg in kunt kopen, diagnoses en behandelplan uitgevoerd door computers en grootschalige inzet van ‘smarttechnologie’.

De mens in de rol van patiënt en behandelaar, “afgeschreven”

Lekker gezond blijven leven is dus het devies wink

Bijbehorende url:
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3732288/2014/08/30/Robot-Zora-steun-en-toeverlaat-voor-senioren.dhtml

De RSS-feed van de commentaren op dit topic

 

Geplaatste opmerkingen.


  

  • Er zijn geen aan dit artikel gerelateerde items gevonden.

    er zijn voor dit item nog geen tags toegevoegd