Anarchiel, Vrijheid. Maar dan ook echt! De bibliotheek bevat een verzameling speciale stukken Samengestelde Dossier overzichten van Storts en Artikelen Contact leggen of de Disclaimer lezen RRS overzicht van de Alternatieve Media  
Het Forum voor diverse onderwerpen Onze open Stortplaats, doe mee en plaats zelf iets. Chatten kan bij ons in de Lounge, Vrijheid met een kopje koffie erbij. Enkele Statistieken over het bezoek van deze webstek Onze Links pagina geeft een overzicht van, jawel, LINKS. Onze Muziek pagina bevat enkele eigen werkjes van onze leden.
 

0  1  2  3 

VS haalt hard uit: Britse bank HSBC waste drugsgeld wit

 

4
+
Door yohta om 22:58 op 18-07-2012 in Klimaat
(4x gereageerd, 1682x bekeken)


vshaaltharduitnaarhsbc.jpg


VS haalt hard uit: Britse bank HSBC waste drugsgeld wit


In een 340 pagina’s tellend rapport halen leden van de Amerikaanse Senaat hard uit naar de grootste bank van Groot-Brittannië.

Dochterondernemingen van HSBC in landen als Mexico, Saoedi-Arabië en Bangladesh hebben miljarden dollars aan verdacht geld de VS binnen laten komen zonder er goed op te controleren.

Mogelijk financierde de kredietverstrekker op die manier terroristische organisaties en waste zij Mexicaans drugsgeld wit. Volgens de senatoren zette de bank de deur naar de VS open voor drugsdealers.

Al Rajhi Bank

De Amerikaanse Senaat heeft juist een onderzoek afgerond naar de activiteiten van HSBC. “De cultuur bij HSBC is lange tijd op grote schaal vervuild,” zei senator Carl Levin in een persverklaring.

Het rapport onthult dat HSBC in Saoedi-Arabië zaken heeft gedaan met Al Rajhi Bank, een bank die terrorisme financiert. Eén van de oprichters van Al Rajhi zou een weldoener van Al Qaida zijn geweest. In 2005 besloot HSBC niet langer zaken te doen met de Saoedische bank, maar enkele maanden later werd de samenwerking weer hervat. De financiële reus zou ook zaken hebben gedaan met twee banken in Bangladesh die naar verluidt banden hebben met terroristische organisaties.

Illegale drugshandel

“De verantwoording schoot in dit geval drastisch tekort,” voegde senator Levin toe. De Mexicaanse dochteronderneming van HSBC haalde tussen 2007 en 2008 7 miljard dollar binnen. Een deel daarvan zou afkomstig zijn van de illegale drugshandel in de VS.

Het rapport houdt het Office of the Comptroller of the Currency (OCC), een Amerikaanse financiële toezichthouder, medeverantwoordelijk omdat er geen stappen werden ondernomen tegen HSBC. Het hoofd van het OCC, Thomas Curry, zal worden verhoord.

Excuses

Onlangs maakte de grootste Britse bank bekend dat zij een boete van 1 miljard dollar zou moeten betalen aan Amerikaanse autoriteiten wegens witwaspraktijken tussen 2004 en 2010.

De leiding van HSBC heeft excuses aangeboden en beterschap beloofd. Het budget van de divisie die regels maakt tegen witwassen is inmiddels verdubbeld.

Bron: RTL.nl

Bijbehorende url:

http://www.niburu.nlDe RSS-feed van de commentaren op dit topic
Volgende item: Kanker is al 25 jaar geneesbaar
Vorige item: History is the enemy as 'brilliant' psy-ops become the news

 

Geplaatste opmerkingen.


Commentaarpagina 1 van 1

LOL  LOL  LOL
Lang niet meer zo gelachen als om dit stukje!

Volgens de senatoren zette de bank de deur naar de VS open voor drugsdealers. 

Want in de VS zijn naturlijk geen drugsdealers, die komen allemaal uit Mexico, Colombia etc…

HSBC haalde tussen 2007 en 2008 7 miljard dollar binnen.

Dat haalden ze in 2 jaar binnen! En in al die andere jaren?
In ieder geval worden ze er wel flink voor gestraft:

Onlangs maakte de grootste Britse bank bekend dat zij een boete van 1 miljard dollar zou moeten betalen

Ach, als ik aan het smokkelen van een paar kilo coke een paar duizend Euro verdien, dan wil ik daar ook wel een paar honderd Euro boete voor betalen.

Gelukkig heeft de bank ervan geleerd en neemt harde maatregelen:

Het budget van de divisie die regels maakt tegen witwassen is inmiddels verdubbeld

krabbels-lachen-001533.gif width=500

Lieve Nikaatje , je weet toch dat de CIA de beste zijn in de wereld in het smokkelen/verhandelen van drugs(heroïne, cocaïne en andere drugs), zij moeten wel, anders kunnen ze nooit voor het congres hun daden verantwoorden in het geld aangaande belastingen.
men moet zwart geld hebben om hun black ops te kunnen blijven doen, zonder dat het direct opvalt bij de verantwoordelijken en belastingbetaler.

Precies, mi querido Hot, daarom vond ik deze stort ook zo grappig.
(sorry, mijn reacties zijn de laatste tijd wat cynisch)

Geeft niet, je bent niet de enige.
Wie is het spel niet zat. ik wel ieder geval.

Commentaarpagina 1 van 1

 

U dient ingelogd (Login) te zijn om een opmerking te kunnen plaatsen.