Anarchiel, Vrijheid. Maar dan ook echt! De bibliotheek bevat een verzameling speciale stukken Samengestelde Dossier overzichten van Storts en Artikelen Contact leggen of de Disclaimer lezen RRS overzicht van de Alternatieve Media  
Het Forum voor diverse onderwerpen Onze open Stortplaats, doe mee en plaats zelf iets. Chatten kan bij ons in de Lounge, Vrijheid met een kopje koffie erbij. Enkele Statistieken over het bezoek van deze webstek Onze Links pagina geeft een overzicht van, jawel, LINKS. Onze Muziek pagina bevat enkele eigen werkjes van onze leden.
 

0  1  2  3 

Zijt gij een modern sanyassin(i)?

 

18
+
Door Avalokiteshvara om 13:50 op 04-07-2011 in Nieuws
(21x gereageerd, 2036x bekeken)


Het volgende stuk is deels een vrije vertaling van artikelen en deels toevoeging vanuit literatuur. Onderaan staan de links naar de originele teksten gegeven, voor zover mogelijk.
Bij categorie is gekozen voor aankondigingen omdat dit onderdeel is van een aankondiging die in de komende dagen of weken, doch zeker niet maanden, zal plaats vinden

Een sannyasin of sannyasini is traditioneel een lid van de orde van Sannyasa.
In de rest van dit stukje gebruik ik sannyasin, dat omdat het makkelijker is dan elke keer beide vormen te gebruiken. Echter waar sannyasin gebruikt wordt kan ook sannyasini gelezen worden.
Waar hij gebruikt wordt in deze tekst kan ook zij gelezen worden.
 
Een sannyasin kan een persoon zijn van elke leeftijd, echter traditioneel waren het vaak mannen en vrouwen vanaf een leeftijd van ongeveer 50 jaar, of jonge monniken die afstand wilden doen van de wereld en alle materialistisch streven. Daarvoor in de plaats besteedden ze de rest van hen leven aan spirituele doelen.

In deze fase van het leven ontwikkeld een persoon een staat vrij van verlangen en ongehechtheid aan materialistisch leven. Hij doet afstand van alle wereldse gedachtes en verlangens en leeft de rest van zn leven in spirituele contemplatie.

Gedurende de sannyasa phase wordt gezegd dat een persoon vuur uitbant. Wat betekent dat gedurende sannyasa ashram een persoon kan verkiezen niet te koken, niet aan vuurrituelen deelneemt of hitte neemt van vuur.
In de praktijk echter, nemen Sannyasins deel aan verschillende vormen van dienst aan de mensheid, nemen deel aan rituelen om een voorbeeld te zijn voor anderen.
Sanyassa richt zich op het zelf en spirituele ontwikkeling en niet op anderen, niet eens de goden(zoals het verbannen van vuur ook aangeeft)
Symbolisch gooit een sannyasi zijn fysieke lichaam in een vuur, terwijl hij een saffraankleurig gewaad aanheeft, op het moment van sannyasa, zo bevrijd hij zijn ziel terwijl hij nog in leven is.


Wie kan sannyasin worden?
De vraag wordt in de traditionele literatuur niet direct beantwoord.
Begrepen wordt dat orde openstaat voor tweede-maal-geboren mensen (dvija men).
De eerste geboorte is fysiek, de tweede geboorte is wanneer het bewustzijn ontstaat een rol op te nemen in de maatschappij. Waarbij men bewust is dat het materialistisch aspect te ver is doorgeschoten.

Hoewel traditioneel de orde van sannyasa vooral leden kende met Hindu achtergrond, stond de orde open voor alle mensen.


http://en.wikipedia.org/wiki/Sannyasa
http://en.wikipedia.org/wiki/Twice-born


De RSS-feed van de commentaren op dit topic
Volgende item: Haddock ook gepsychiatriseerd
Vorige item: Valt het usa leger binnenkort india binnen.

 

Geplaatste opmerkingen.


Commentaarpagina 1 van 1+

sanyassin(i)? vervang dit woord eens door anarchist(me)

tekst blijft geldig.

Voor de “verlichting” water halen en hout hakken,
Na de “verlichting” water halen en hout hakken.

Dit betekend voor mij dat wanneer de sluiers van het Bewustzijn worden doorbroken men zijn Lichtwezen gewaar wordt, dit veroorzaakt een ambivalent gevoel, enerzijds het ervaren van ware LIEFDE en een euforische staat van ZIJN , anderzijds de stuiptrekkingen van het EGO die verdriet ervaart door de ervaren afsplitsing van het Zelf, en de wens gelijk weer op te gaan in het AL.

Het gaat om het afleggen van de weg, dus het leven Zelf, niet een kennelijk te bereiken doel, de wijze zegt dan ook de “weg” is niet de ware weg, het juweel in de Lotus is de Goddelijke vonk in elk wezen, de verborgen wijsheid, U Zelf bent Al dat is, hemel en hel zijn slechts mentale concepten.

Velen zijn in mijn optiek hier in deze maatschappij en tijd geïncarneerd teneinde de opgebouwde spirituele wijsheid toe te passen in het dagelijkse leven, in een zeer turbulente wereld, als een soort van beproeving, het is makkelijker ver van de dagelijkse hectiek te mediteren en te “onthechten” dan te midden van onze consumptiemaatschappij vol van concurrentie ,geweld, je staande houden in de ratrace, hypotheek en ga zo maar door, het gaat niet om wat er gebeurt om ons heen maar eerder hoe we dit persoonlijk ervaren, of correcter in dit geval, duiden ofwel benoemen, het allermoeilijkste is niet te oordelen wink

@ loh

Ik wil leven

elke dag om 7 uur opstaan, eten, broodje smeren, in de file gaan staan, op het arbijdsplaats verschijnen, een paar uur mee werken aan het instandhouden van de hyrachie en het slopen van de planeet, terug de file in, thuis komen, eten, tv kijken, sporten, slapen, en de volgende dag opnieuw.

o’ja, 2 dagen in de week je bezig houden met vermaak zo als uitgaan, zuipen, heen en weer naar je vakantiehuisje/boot/caravan, sporten, kijken naar rijke mensen die achter een bal aan lopen, etc.

is dat leven? (ik zeg niet dat dit perse voor jou geld)

zou me dood vervelen

heb er zelf wel eens vaker aan gedacht om ook pleite te gaan.
gewoon ergens heen waar het niet druk is, afgelegen van deze idiooterie, mogenlijkheden ontbreken momenteel echter nog.

stukje grond om zelf voedsel verbouwen, huisje voledig opknappen en isoleeren, zelf energie gaan opwekken, etc.

ik denk niet echt dat ik me zou gaan vervelen, ik denk eerder dat we nu een saai leven hebben, wat deed je gisteren, lijkt het op wat je vandaag doet en wat je morgen gaat doen? (de dagen/weeken lijken voor de meesten best veel op elkaar wink )

zie het eerder maar als op avontuur gaan, elke dag nieuwe verassingen(je zult je aan moeten passen aan de natuur) ipv. elke dag de zelfde werkplek. wink

Of het ouderdom, vaccinatie, chemtrail, kogel of wat dan ook is, dood ga je toch. de wapens oppakken tegen een leger? verlies is zeker, dood ga je toch.
Doormodderen? Dood ga je toch.
Modder vreselijk, laat mijn enige wapen dan zijn een matje tegen de modder, zodat ik droog zit. Dan mogen zij hen geld houden, geld kun je niet eten, ze mogen op me intimmeren, dood ga ik toch. Maar als ze op me intimmeren, terwijl ik helemaal niets doe, welke boodschap dragen zij dan uit en welke ik?

sanyassin(i)? vervang dit woord eens door anarchist(me)
tekst blijft geldig.

wel paden verschillen.

Gedurende de sannyasa phase wordt gezegd dat een persoon vuur uitbant.

ben nl meer voor het AANWAKKEREN van innerluk vuur!
ook interessant = vuurloop = over gloeiende kolen lopen.
je moet eerst helemaal gecentreerd zijn anders verbrand je…

Vuurtje aanwakkeren goed idee.
Helaas moet ik zeggen dat we net hebben moeten ontdekken dat Avalokiteshvara’s vuurtje uitgewakkerd is.
Naar onze mening is een groot mens en leraar heengegaan.
En we zoeken troost in het idee dat ie nu gelukkig zal zijn dan in het leven.
Namaste,
Noer.

Dat ons geliefd meester, moge hij me vergeven dat ik die term gebruik, overleden is.
Namaste,
Noer

Vuurtje aanwakkeren goed idee.
Helaas moet ik zeggen dat we net hebben moeten ontdekken dat Avalokiteshvara’s vuurtje uitgewakkerd is.
Naar onze mening is een groot mens en leraar heengegaan.
En we zoeken troost in het idee dat ie nu gelukkig zal zijn dan in het leven.
Namaste,
Noer.

ehhh eerlijk ik ben misschien te dom om het te snappen maar wil men zeggen dat ie dood is??

geschokt kijk ik naar mijn toetsenbord, weet niet goed wat ik moet schrijven.
hoop dat het een slechte grap is, waar ik niet goed om zou kunnen lachen.

Avalokiteshvara we zullen je missen.
aan de nabestaande veel sterkte en wijsheid gewenst.

Namaste

in de lounge leren kennen de laatste dagen
goede reis Avalokiteshvara

Jochem

Namaste

en sterkte aan de met zijn lichaam verbondenen

Gezien het medeleven hier en enkele verontruste mailtjes die we hebben gezien in de mail, hebben we besloten nu iets meer te vertellen.

Hoewel we in eerste instantie graag wilden wachten tot er meer duidelijkheid was voor ons. Tevens zodat we de eer zouden kunnen brengen die ons gepast leek.

Moge God mij helpen de juiste woorden te vinden.

Avalokiteshvara is tijdens een videoconferentie ineen gezakt.
Bij nader onderzoek bij hem thuis bleek dat hij was overleden.
We vermoeden dat de oorzaak ligt bij een gebeurtenis eerder deze maand. Doch moeten daarvoor wachten op nader onderzoek.

We zijn ermee bekend dat Avalokiteshvara hier regelmatig op deze site kwam omdat hier volgens zijn zeggen veel potentie aanwezig was.

Ik heb het privilege gehad hem enkele jaren te hebben mogen meemaken.
In mijn ogen was het een van de liefste en meest wijze mensen die ik heb mogen kennen. Wie hem in persoon kende en wie hij toeliet in zijn wereld droeg hem op handen. Wie hij niet toeliet zal ook nooit kunnen vermoeden wie hij was.

In de afgelopen maanden hebben wij hem kunnen zien groeien tot een wezen van grote hoogte. En nu is dat ontnomen.
Hoewel nog niet half mijn leeftijd zag ik hem als groot leraar.

We willen hem prijzen om zn eenvoud, zn vermogen om dingen af te breken tot eenvoud en zn onophoudelijke pogingen mensen samen te brengen.
Mn woorden schieten te kort om mn gevoel in deze duidelijk te maken.
Mn hart is gebroken, mn ziel huilt.

We zullen voorbereidingen gaan treffen zodat hij zn laatste reis kan maken en zn plaats kan innemen naast zn voorgangers.

Als laatste zouden we graag een van zn lievelingsnummers hier willen plaatsen, die ons ook op dit moment en deze site van toepassing lijkt.
Voor altijd in ons hart.

Namaste,
Noer

heb zelf verwijderd

Noer,

onze storts hebben elkaar gekruist.

moge het een troost zijn dat hij gisteren nog vertelde dat hij niet uit vrije wil terug zou gaan naar een doktor, en dat hij het liefste…........... zoals hij nu vertrokken is.

Beste John,

Hartelijk dank voor het medeleven.
Voor zover wij weten is Jochem niet op het internet terug te vinden.
Hij was zeer teruggetrokken en bij voorkeur liet hij zich niet zien.
Voor zover ons bekend zijn er geen foto’s van hem op het internet te zien.
En met respect naar hem maken we ook liever niet nader bekend wie hij is.
De Jochem genoemd in bovenstaande link is niet de Jochem die wij kennen.

Ook anderen dank voor het medeleven.

Hier zou ik het heel graag bij willen laten.

Namaste.

Avalokiteshvara

Dharma en Karma zijn nu slechts nog bespiegelingen, met Liefde in het hart en mede door jouw wijsheid gevoed, tot wederzien in het Licht

  Het vermijden van al het foute gedrag,
  Het ondernemen van het goede,
  En het ontwikkelen van je eigen geest;
  Dit is de leer van de Boeddha’s.

      Boeddha (Dhammapada vers 183)

http://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:WLANL_-_jankie_-_Bodhisattva_Avalokiteshwara_(Nepal)_19e_eeuw.jpg

Namasté

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1c/WLANL_-_jankie_-_Bodhisattva_Avalokiteshwara_(Nepal)_19e_eeuw.jpg/250px-WLANL_-_jankie_-_Bodhisattva_Avalokiteshwara_(Nepal)_19e_eeuw.jpg

howling_wolf.jpg width=500

@ LOH,

Bedankt voor het plaatsen van de afbeelding, mij lukte het niet wink

@ LOH,

Ja dat zag ik, maar het gaat om de intentie, en dat is er een van hulpvaardigheid en medeleven, en dat is fijn om te mogen ervaren, daarvoor mijn dank grin

Commentaarpagina 1 van 1

 

U dient ingelogd (Login) te zijn om een opmerking te kunnen plaatsen.